När åker julpyntet fram i år och när tror du att julpyntet kommer åka ned? – i år kom julpyntet upp första advent den 27/11 och blev väl i princip klar till andra advent den 4/12. Förhoppningsvis hinner vi städa undan allt innan min sons födelsedag som infaller första/andra veckan i januari.

Hur hittar du julstämningen? – genom julfilmer, julpynt, bakar klassiska julbakelser samt fikar med glögg. Men även i julmarknader, julkalendern och ge min son adventspaket fram till jul. Jag bibehåller även julstämningen med att köpa en massa julklappar, slå in dem och njuta av julgranens eller julstjärnans belysning när mörkret faller.

Vad är det bästa med julen? – gemenskapen och stämningen runt julbordet. Den är jag himla tacksam över.

Favorit juldoft? – kanel och gran skulle jag väl vilja säga. Kanel så som typ pepparkaksdoft är mysig kring jul.

Bästa julfilmen? – just nu har jag ingen favorit. Måste väl säga Holiday är en film jag ser om varje år i flera års tid nu och även serien Home for Christmas.

Har du någonsin firat jul utomlands och är det något du önskar att göra i framtiden? – nej och åter nej.

Har du en julkalender i år? – nej. I år har vi faktiskt inte köpt någon kalender till oss själva, inte ens en trisskalender.

När handlade du/kommer du handla årets första julklapp? – i november blev det, helgen innan första advent slog vi till på årets första julklappar faktiskt.

Är du en person som älskar julen eller anser du att det är en onödig/jobbig högtid? -jag älskar julen och ser alltid fram emot julen. Speciellt nu när jag har barn.

Hur ska du fira jul i år? – halva julen hos min makes släkt och hälften hemma hos mina föräldrar med släkt från min pappas sida. Supermysigt!

Kommer något se annorlunda ut den här julen till skillnad från förra året? – yes. I år kommer vi förhoppningsvis träffa jultomten vi inte haft på flera år (för min äldsta sons skull) och det blir min yngsta sons första jul. Dessutom brukar vi inte längre fira halva halva julen hos våra släkter, men kanske blir det en ny tradition för att alla ska bli glada och alla som står våra barn nära får chans att fira jul med dem.

Är det något du är besviken över hittills? – nej, det skulle jag nog inte vilja säga. I sådana fall är det att jag inte kan köpa amaryllis då vi läst oss på att katter kan bli allvarligt sjuk av dem, likaså hyacinter. Och att våra tre adventsljusstakar inte fungerar ~ alla tre lade av i år. Ja, vad var det jag sade om otur? Haha…

Vad tycker du om årets julkalender? – helt okej än så länge. Det märks att den är anpassad för barn, såklart, men jag tittar för att det känns lite extra mysigt så här i juletider.

Tycker du om att slå in julklappar? – ja, det gör jag. Börjar bli duktigare på det för var dag som går.

Vad dricker du helst till julematen? – julmust. Tycker det är så gott!

Du får välja två tema färger att inreda julen med. Vilka två färger väljer du? – rött och grönt.

Vad blir julens outfit? – just nu vet jag inte. Min klassiska julklänning är inte anpassad för amning, så kommer bli att den får hänga kvar i garderoben för år 2022.

Vad är din favorit på julbordet? – Janssons frestelse skulle jag nog vilja säga är min favorit.

Vad har du önskat dig i år? – inget. Vi köper inte till vuxna, bara barnen. Så kan väl gott och väl säga att jag önskat mig saker till min äldsta son.

Är du nöjd över dina julklappsinköp för i år? – ja, det är jag. Jag har köpt två paket till vardera kusin utefter deras önskemål eller vad de tycker om. Sonen har vi gjort detsamma med och Lill Skrutten får mer praktiska saker av oss.

Har du snö där du bor? – ja, en hel del dessutom och ständigt minus grader ute. Det snöar lite titt som tätt under dagen, så blir bara mer och mer snö, men än är det inte något problem likt förra gången det snöade så kraftigt.

Äkta eller plastgran? – äkta.

Pepparkakor eller lussebullar? – svårt. Jag säger nog lussebullar eller liknande.

Har ni några jultraditioner? – just nu är vår jultradition att baka, fika vid advent, gå på minst en julmarknad och köpa brända mandlar och spela uppesittarkväll dagen innan julafton. Nu kanske vi kommer börja med nya traditioner då storebror börjar bli mer medveten än tidigare år. Hittills har vi försökt hitta på nya traditioner så som att köpa och pynta julgran vid första advent. Får se om vi gör detsamma nästa år eller om vi skjuter något på julgransköpet. Det återstår att se granens livslängd så att säga fram till jul.

10 reaktioner till “Jullistan – år 2022

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s