Lördag den 22/10

Vilken otroligt fin helg vi haft! Helgen har innefattat mysiga och spännande händelser. Lördagen startades sent; storebror valde att sova till 7:45 och var inte redo att kliva upp förrän närmre 08. Mina föräldrar kom redan vid 09:45 och fick äntligen träffa sina älskade barnbarn igen efter att de varit sjuka en längre tid. Det blev ett glatt återseende från både Lille Skrutts och sina morföräldrars håll. Till lunch lyxade vi till det med ett restaurang besök i vårt centrum innan vi gick hem där min bror, faster med man och min farfar anslöt. Det bjöds på fika och lillebror hamnade i olika famnar med glädje. Storebror fick minst lika mycket uppmärksamhet, vilket jag är otroligt tacksam över. Båda killarna fick så fina presenter; storebror fick babblarna memories och en Bebbe pixibok av mina föräldrar och en babblar väska fullt med pixiböcker och en nalle i av min faster, hennes man och min farfar. Så fint och han uppskattade allting! Minstingen fick två uppsättning kläder i storlek 44 av sina morföräldrar + strumpor och av min faster med man och farfar fick han också kläder fast i storlek 56. Dessutom fick lilleman en söt, mjuk räv snuttis av dem. Perfekt och som uppskattas av både föräldrar och barn. Efteråt tog vi det bara lugnt och njöt av en lugn kväll hemma framför The Great.

Söndag den 23/10

Idag startades dagen direkt från att vi klev upp från sängen/soffan. Vid 09:00 satt vi redo i bilen för dagens ärenden. Först stannade vi till vid en privat person som sålde en transportbur, sedan åkte vi iväg till biltema för att hämta en massa saker till vår nya familjemedlem och vidare for vi sedan till en annan privatperson för att köpa katt! Vi var där länge då vi inte tidigare haft katt och visste inte vad som var normalt eller inte normalt beteende hos katten. Till slut insåg vi att vi var tillräckligt beredda att testa och hem kom vi med vår nyaste familjemedlem: katten Freya. Så mysigt! Hittills har hon inte vågat sig ut ur transportburen, vilket jag hört av vänner men också läst oss till via nätet, är vanligt. Förhoppningsvis vågar hon sig fram under kvällen, annars blir det väl att vi får hälsa henne mer välkomen imorgon. Hittills har vi ordnat med att alla hennes saker (mat- och vattenskål, leksaker, klöspelare, bädd, kattlådan och förstås hon själv i transportburen) i vårt förråd för att hon i lugn och ro ska få lyssna på våra röster, lära känna oss och vårt vardagsliv och så går vi en och en fram och hälsar med respektfullt avstånd på lilltjejen. Hoppas att detta kommer att gynna henne och att hon kommer att så småningom trivas bra hos oss!

Kvällen fortsätter nu med serier, lite kattpyssel och fokus på lillebror. Storebror som valt att inte ta en endaste tupplur under helgen, sover redan sött i sin säng. Hittills har han inte fått hälsa mer än att han hört hennes jamande kortvarigt i bilen på väg hemåt. Nog bra att han inte reagerat att vi fått hem en katt tills att tjejen känner sig bekväm vid oss.

Som sagt en händelsefull och bra helg blev det. Det hoppas jag att även ni fått!

5 reaktioner till “Släktträff och nytt tillskott till familjen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s