I torsdags besökte vi Aspuddsparken tillsammans med våra vänner. En 4H-gård som jag besökt nu hela fyra gånger. Det var inte alls lika trevligt som de två andra gångerna vi besökte parken i somras. Det var iskallt utomhus som vi inte var beredda på och knappt djur att titta på. Det fanns dock getter, några tuppar, kaniner och någon häst vi kunde titta på, vilket gjorde gott för åtminstone vår älskade storebror. I parken finns det till och med en stor lekpark som vi dessutom gick till så att barnen fick leka av sig lite energi. Vi var där en kort stund med tanke på kylan (tur att barnen var rätt klädda åtminstone) och beslöt åka hem till oss och äta lunch. Vi allihopa tog med oss thaimat från en närliggande thairestaurang, vilket var väldigt gott, men ändå inget märkvärdigt. Lite lek hemma hos oss därefter innan de gick hemåt och resterande av dagen bestod av vila och inomhuslek.

En trevlig dag tillsammans med vänner. Jag tycker mycket om parken och rekommenderar barnfamiljer såväl för er utan barn att besöka parken. Framför allt på sommaren, då det är varmt och behagligt och mer öppet. I Aspuddsparken kan man beskåda olika djur (bland annat grisar, höns, lamm/får som vi inte såg i torsdags). Det finns som sagt en stor och trevlig lekpark anpassad för olika åldrar samt en plaskdamm att bada i. Materbjudande finns via golfbaren och ett litet mini café mitt emot för ett billigare alternativ. I golfbaren finns det sittplatser och dessutom kunde man spela bangolf. Det var dock inget vi gjorde i somras, däremot var det en himla bra underhållning när vi åt middag därborta för storebror, som glatt hejade på. Riktigt mysig park med andra ord, synd bara att den likt mycket var säsongsbunden. Men jag tror att parken är alldeles perfekt för de som bor alldeles intill då det fanns några djur, lekrum inomhus samt den stora lekplatsen de kunde utnyttja, till skillnad från oss som bor längre bort.

Tragikomiskt; jag och min make har då haft otur nu med bil och ibland är jag orolig över att det faktiskt fortsätter med den nya bilen. Förra fredagen laddade bilbatteriet ur, varpå vi fick ladda batteriet i ca 24 timmar. I tisdags när vi besökte skansen så startade inte bilen till en början och rädslan över att bli stilla stående var enorm hos oss båda. I torsdags var det samma sak; trögt att starta motorn men vi fick igång den. Dags att se över batteriets välmående och eventuellt köpa starthjälp och/eller nytt batteri. Att det då aldrig bara ska fungera.

Det blev en fin torsdag ihop med våra vänner. Och aldrig fel med thai till lunch, även fast att det kändes oekonomiskt att köpa hem utemat när man hade mat hemma. Oh well, ibland ska man också få lyxa till vardagen lite!

Ha en fortsatt fin måndags kväll!

Bild ifrån somras

14 reaktioner till “En dag i Aspuddsparken – 2022-10-20

 1. Åh, låter ju som en så mysig plats att åka på utflykt till 🙂 Men usch så segt med bilproblemen, håller tummarna för att ni slipper det framöver!

  Gilla

 2. Det lät som en riktigt bra dag även om jag kan förstå att det är behagligare sommartid.
  Vilken otur med bilen för man vill ju att den ska starta utan besvär. Hoppas det löser sig.

  Gilla

  1. Absolut, mycket brukar ju oftast vara mer bekvämligt under sommarmånaderna 😊
   Riktig otur! Tack, hittills har det gått helt ok så hoppas att det fortsätter så 🤗

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s