En oplanerad vecka blev en himla fin vecka ändå! Vi hade tur att våra vänner J och A hade en oplanerad vecka även de, så vi lyckades få till hela tre träffar i rad. Himla mysigt! Lugn förmiddag på onsdagen med en förmiddagsvila för lillen, därefter kom våra vänner över på en pannkakslunch. Efter lite bus inomhus gick vi ut till en lekplats där lillkillen fick leka av sig samt springa av sig lite energi. Väl hemma igen var han åter så trött att en eftermiddagsvila erbjöds. Fortsatt lugn onsdagskväll tillsammans med vår pappa/make blev det sen.

På torsdagen träffade vi min vän från audionomutbildningen. Hon kom vid lunch och lillen var först väldigt blyg och ville bara sitta hos mig, men öppnade upp sig lite smått då och då, men alltid med mamma nära sig. Blev även lite lekplatshäng i ca 1 timme innan vi gick hem för att vila och ta det lugnt hemma. Det passade oss ganska bra eftersom nattsömnen är fortsatt påverkad och under torsdagsmorgonen var jag så slut efter flera timmars kämpande att jag vaknade upp med värkar som strålade neråt. Tur nog försvann de när jag klev upp och eskalerade inte under dagen.

Fredagen blev också lugn tillsammans med våra vänner J och G. Blev två timmars utevistelse där vi spenderade tiden på en lekplats, gick till centrum för att handla och därefter ta en promenad hemåt. Väldigt mysigt men också väldigt varmt! Efter lunch blev det fortsatt lugn lek hemma med lite gos på balkongen, både utan och med vår pappa. Lillen och hans pappa stod även och lagade tacos ihop, där pappa hackade grönsaker medan lillen stod bredvid med en skärbräda och en smörkniv i högsta hugg och några små grönsaker på skärbrädan. Han var så nöjd så!

Maken tog sig ett extra pass under lördagen, vilket betydde att lillen och jag var ensamma i några timmar. Natten hade inte alls varit rolig och jag hade behövt involvera maken genom att han fick, likt torsdag-fredag natt, kliva upp tidigare än tänkt så jag fick lite sömn på morgonkvisten. Därav var jag oerhört trött under större delen av dagen och orkeslös efter en hel vecka ensam med lillen i princip. Vi tog oss ändå ut till en lekplats, trots min orkeslöshet, i ca 40 minuter, tills både han och jag var så trötta att vi gick hem, åt tidig lunch och sedan vilade vi båda två. När maken sedan kom hem åkte vi vidare till en privatperson där jag köpte en bärsjal till kommande bebis, som jag verkligen hoppas kommer passa oss bra! Dock insåg jag försent att det hade varit billigare att köpa en ny, men men. Fortsatt lugn lördag tillsammans med vår pappa/make blev det och en fortsatt kämpig natt.

Det innebar att maken fick kliva upp vid 05 igår och jag fick sova ostört i ca 1,5 timme. Vilket, måste jag få säga, gjorde susen! Maken lyckades få sonen att sova till typ lika länge, så det var ju fint! Fokus på städning blev det under förmiddagen och vid 11 kom min svärmor hit på lunch. Det var fint väder så vi alla fyra gick ut på en promenad, lekplats och Ica, för att sedan landa hemma hos oss igen för lite kortspel och fika medan sonen sov. Lagom till att svärmor gått så vaknade lillen och i samband kom makens två vänner från förskola/grundskolan hit. Personer vi inte träffat sedan typ år 2018 och en snabbis år 2021. Kärt återseende med pizza till middag och lillen var nöjd hela dagen med all uppmärksamhet han fick från samtliga gäster. Vid 19:30 gick de hemåt och ca 30 minuter senare fick vi lillen att somna, så vi fick oss en trevlig och lugn fortsatt kväll inför ny vecka.

Och ja, ny vecka och morgonen har startat sådär. Himlans trött och varit ytterligare en påfrestande natt. Vi måste nu försöka hitta bättre lösningar så att vi faktiskt kan få sova, i alla fall jag som är vaken under natten med lilleman. Får hoppas att vi köper in vår smidiga lösning inom kort, dvs. en bättre säng som vi kan sova tillsammans med honom, från IKEA. Annars får vi se vad dagen har att erbjuda. Himlans trött återigen, men tror inte att gräma ned sig är bästa alternativet med en 18 månaders.

Hoppas ni får en fin måndag idag!

4 reaktioner till “Oplanerad vecka till aktiv vecka med sömnbrist

 1. Hoppas att det löser sig för att få sova för lite blir ohållbart i längden. När våra barn var små turades vi om att ta en natt var för att på så vis få sova hyfsat i alla fall.

  För övrigt så lät det som en bra avslutning på veckan!

  Gilla

  1. Ja, nej det är absolut inte hållbart att inte få sova om nätterna. Tur nog får jag ibland sova under lillens dagsvilor och en stund på kvällen innan han vaknar, så jag får några timmar per natt i alla fall, men då inte mycket. 😥

   Gilla

 2. Heja er som kämpar på – så tufft att inte få sova ordentligt. Hoppas att sömnen snart blir bättre för er alla tre.

  (Sent) Svar: Jag uppskattar din lämnade kommentar – tack.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s