Hittade den här listan på Ellens blogg, där hon knåpat ihop den själv. Tänkte att det kunde vara roligt att göra denna veckas uppdatering genom frågor också.

1. Vilken vecka är du i nu? – vecka 22 (21+1).

2. Hur gammal är du och din partner? – 25 år för närvarande.

3. Hur länge har ni varit tillsammans? – 8,5 år den 7 juni (vi blev tillsammans 7 december 2013).

4. Hur fick du veta att du var gravid? – mensen är uteblev och jag tog två graviditetstest som visade på att jag var gravid.

5. Hur berättade du för din partner? – jag minns det som så att jag lade den framme så att när han kom hem från sitt jobb så såg han den. Vi visste innan testet att jag var gravid.

6. Vilken vecka var du i när du fick veta? – 2-3 veckor enligt graviditetstestet. Enligt mina beräkningar 3 veckor.

7. Var graviditeten planerad? – ja.

8. Hur lång tid tog det för dig att bli gravid? – första försöket.

9. Var du orolig för missfall? – nej. Inget jag någonsin oroat mig för faktiskt.

10. Vem i er närhet fick veta att ni väntar barn först? – vänner och familj/släkt. L fick nog reda på det först då hon och jag diskuterade om att jag var gravid innan det ens kunde visas på en sticka.

11. Har du några cravings? – Nej. Dock är jag mer sugen på sött denna graviditet, eller snarare kan inte vara återhållsam likt förra graviditeten.

12. Har du några krämpor? – inte direkt. Såklart känner jag av om jag har gått för långt eller vid överansträngning i bäckenet. Inatt vaknade jag upp med kramp i vaden, men det var första gången för denna graviditet. Täppthet, men inget som jag skulle vilja klaga på.

13. Hur mycket har du gått upp hittills? – ca 8 kg. Vägde mig imorse och då stod vågen på 57,8 kg. Så lite obehagligt hur fort jag gått upp den här graviditeten…

14. När kände du bebisens första sparkar? – strax innan vecka 20 om jag inte missminner mig. Alltså de ordentliga sparkarna, inte fladdret.

15. Vad är det bästa med att vara gravid? – få känna bebisens sparkar, titta på bebis via ultraljud och all planering inför bebis ankomst. Jag tycker också att det är himla mysigt med denna gravidmage, även fast att den kan komma att hamna på den negativa listan också.

16. Och det sämsta? – viktuppgång, när man får någon slags krämpa som är typiskt för gravida. Jag kan som sagt uppleva att magen är problematiskt i vissa sammanhang och man har inte alls samma ork.

17. Blir det en pojke eller flicka? – det kommer en till liten pojke i vår familj, enligt ultraljudet. Mysigt! 💙

18. Har ni funderat på namn? – jo, men vi har väl smått diskuterat. Maken min är envis och vill enbart ha ett endaste namn och ett endaste namn av ca 10 stycken fina pojknamn var godkänd från min lista, enligt honom. Så irriterande att hamna i den här situationen igen haha…

19. Vad saknar du med ditt liv innan graviditeten? – äta chark såsom salami, skinka osv. Då jag kunde äta en otroligt god skinksmörgås på morgonen utan att oroa mig för listeria.

20. När är bebisen beräknad att komma? – 13 oktober.

21. Hur länge ska du vara föräldraledig? – oklart. Beror lite på kommande studier och makens jobb. Antingen till typ januari eller fullt ut tills bebis börjar förskola vid ca 1 år.

Lille Bus

Bebis är nu lika stor som en papaya eller en liten chinchilla (Preggers). Det innebär att barnet beräknas vara allt mellan 26-27,5 cm lång och väger ca 370 g i början av veckan och ca 420-450 g i slutet av veckan (Preggers och Preglife). Bebis har nu skapat sig en dygnsrytm som inte alltid överensstämmer med mammans, dvs. när mamman vilar så kan det bli full aktivitet. Än kan det dock vara svårt att känna bebis rörelse när mamman är i rörelse och det kan innebära att bebis är ännu för liten att kunna göra mer kännbara sparkar när mamman är igång alt. ligger och vilar sig. Detta kan jag verkligen hålla med om, då i vilar så vill bebis väldigt gärna hålla igång mig ändå med sina sparkar. Än kan jag koppla bort det och sova, men det finns de gånger då jag måste klappa lugnande på magen på lillen kommer till ro.

21+0

Länk till föregående graviditet i vecka 22 ➡️ Graviditetsvecka 22

7 reaktioner till “Graviditetsvecka 22 – 2.0 i frågor

  1. Roligt att ta del av listan hos dig. Tack för att du delar med dig.

    Svar: Tack snälla för dina varma ord till mitt inlägg om min examen och efterföljande arbetsliv.

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s