Vecka 29

Veckans bästa: måste nog vara i lördags då jag, min man, vår son och mina föräldrar besökte Djurgården. Sedan middag på det tillsammans med min faster med man samt min bror och hans dotter.

Veckans sämsta: blåsan under foten. Det är det enda jag kan komma på just nu som har gjort att veckan blivit lite sämre hehe.

Veckans spontanitet: det var i torsdags då först mina föräldrar hörde efter om vi ville äta middag hemma hos dem samma kväll och sedan fick jag ett sms ifrån finaste J om att gå ut på en promenad tillsammans med våra söner. Super mysigt! 

Veckans väder: strålande solsken varje dag. I måndags och i tisdags var det dock lite kyligare väder och mindre soligt, men fortfarande strålande solsken och värmde upp dagen till max 25 grader. 

En milstolpe du vill dela med dig från veckan: lillen har upptäckt ett minifönster hemma hos oss som han enkelt kan ta sig fram till via gå-stolen. Även med den har han blivit himla kvick med och kan nu för tiden ta sig framåt och inte bara åt sidan/bakåt. Han har även upptäckt sin spegelbild när han har rullat fram till ugnen och till en spegel som halvt som halvt står gömd i vår hall. Så gulligt! Utöver detta har lillen även fått gå på restaurang för första gången, men dessvärre kunde han inte äta av maten och var mestadels ett sällskap som roade samtliga vid bordet (och nog även runtomkring oss med). Han har också fått testa sitta upp mer i vagnen, vilket har varit uppskattat!

Veckans köpt: ett par nya skor till mig (KAPPA) från Stadium, ett par leggings ifrån Lager 157, ögonbrynspenna från märket NYX och en mascara från märket Maxfactor. Min man köpte också ett par skor till sig och lite strumpor ifrån Stadium.

Veckans har fått: vi fick kläder ifrån mina föräldrar (och min bror) från Ullared. Super fina kläder och hittills har han använt shortsen och en t-shirt i storlek 68, resterande av alla kläder är i storlek 74. Vi fick även en bok om Babblarna som lillen uppskattar mycket!

Veckans idylliska: måste nog vara i lördags då jag, min man, lilla G och mina föräldrar umgicks på Djurgården och tog en promenad bland all fin grönska och alla fina vyer.

Veckans traumatiska: det var alla de gånger getingar har försökt spendera tid med mig, även fast det inte är ömsesidigt. I tisdags då jag gick till ICA tidigt på morgonen var det tre envisa getingar som höll på att störa vår morgonpromenad – en som flög runt mitt huvud, en som flög bredvid mig och en som satte sig på suffletten!! Jag drog ned suffletten försiktigt och fläktade sedan bort getingen. När jag öppnar suffletten igen så kommer en liten humla och sätter sig på min sons ben. Jag fick varsamt be humlan flyga vidare och höll alla tummar och tår att lillen bara låg stilla i sin vagn så att han slapp bli bränd.

Sedan i torsdags hände samma sak igen – ute på min underbara promenad med min vän så ska ju såklart en geting åka in i min vagn och krypa runt bland min sons ben. Med lite panik fick jag försöka göra allt för att getingen skulle flyga sin väg utan att sticka min son. Rädslan var enorm! I lördags på restaurangen cirkulerade flertalet getingar runt oss, försökte sätta sig på vår mat och samtliga vid bordet fläktade så oron att en geting skulle bli uppretad och sticka oss var enorm där med haha.

Sammanfattning av veckan

Måndag den 19/7: stannade vi bara hemma efter att ha roat oss i flera dagar i sträck ute. Jag hann med lite plugg och fixade fint i hemmet.

Tisdag den 20/7: då tog vi en morgonpromenad (runt 08:00) innan solen hann värma upp och handlade på Ica. Sedan tog vi en sen promenad vid 17:00 då solen inte var lika stark.

Onsdag den 21/7: då tog jag en tidig promenad (innan 08:00) till mina föräldrar, med mina föräldrar som mötte upp mig utanför porten. Efter en god frukost och mysstund hemma hos dem tog vi en promenad ner till ett friluftsområde och tittade på grisar, hästar, kaniner och höns/tupp. Lillen visade inte stort intresse men det var ändå trevligt. Hann spendera lite tid med min bror också innan jag vid 17:00 begav mig hemåt igen och umgicks med min make. 

Torsdag den 22/7: då tog jag en härlig promenad tillsammans med min vän J på cirka 1-1,5 timme. När min man sedan slutade tog vi bilen bort mot mina föräldrar där vi blev bjudna på middag – grillat. Sedan mötte vi upp min faster och man och tog en promenad ned till friluftsområdet igen där alla förutom jag, min mamma och faster (samt sonen då) spelade discgolf och vi tog en promenad runt, hejade smått innan vi gick hem. Mös ute hos mina föräldrar i kvällssolen innan vi vid 23:00 begav oss hemåt igen.

Fredag den 23/7: då firade jag och min make hela 1 år som förlovade. Dock är vi gifta, men det var ändå mysigt att uppskatta dagen något. Tog en gemensam sen promenad efter att han slutat arbeta och sedan så gjorde jag skink- och ostpaj till middag som uppskattades av vår son och av min man! 

Lördag den 24/7: då hämtade vi upp min föräldrar vid lunchtid och åkte sedan vidare till Djurgården. Där tog vi en härlig promenad runtomkring och mellanlandade då och då för amning, blöjbyte eller för en mjukglass. Vid 16:00 ungefär mötte vi upp min bror och for vidare till Lidingö där vi åt på pizzerian 450 grader. Välkänd och super goda pizzor har dem, var ju bara tvungen att testa – även deras nutellapizza! Var hemma lagom till 20:00 där vi gjorde kväller för vår son innan han behövde gå och lägga sig helt.

Söndag den 25/7: efter en mysig morgon beslöt vi oss åka iväg till Länna för att handla ett par nya skor till mig och min make. Vi båda köpte med oss ett par varsin skor, men jag är just nu osäker på vad jag tycker om dem. Väl hemma sedan tog jag och lillen det lugnt medan min man åkte iväg på match tillsammans med en kollega. Jag lagade även min första lasagne (minus köttfärssåsen som min make gjorde för någon vecka sedan) och den blev galet god!!

Idag har vi inget speciellt inplanerat. Beroende på hur varmt det är så kommer vi stanna inomhus eller våga oss ut på en promenad som högst. Annars ligger mitt fokus på att ta hand om lillen och mellan hans vilostunder ska jag försöka få lite studier gjort och/eller fixa med hemmet (som är i stort behov av lite omsorg). 

Hoppas att ni kommer att få en fin start på vecka 30!

11 reaktioner till “Sammanfattning av vecka 29

 1. Åh så kul att få ta del av! Och jag har också slagits mot en hel del getingar i veckan, haha! Vår hund brukar jaga flugor så förstå min panik när jag såg henne försöka fånga en geting med munnen, haha 😉

  Gilla

  1. Haha åh nej! 🤯😅 minns att min Hund, Ginzo, fångade en humla. Han tittade på mig och bara gapade och så flög en humla lite groggy ut ur hans mun 😂 tur nog blev han inte bränd av humla! ❤

   Gilla

 2. Så mysigt med tur till Djurgården, såå härligt där 🙂 Jobbigt med blåsan-hoppas det är bättre nu<3
  Hoppas det är bra med dig! Bara bra med mig, tack för omtanken 🙂
  Kram!

  Gilla

 3. sv: ja väldigt kul faktiskt har hunnit sett en del av de olika 🙂

  mysigt med en tur till djugården 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s