April

Nu går vi in i den fjärde månaden på år 2021. Denna månad kommer vara händelserik på så många plan, mer händelsefull än vad mars månad var. En månad jag sett fram emot så länge och nu är vi äntligen här. Trots att tiden går fort fram, njuter jag för fulla drag!

Detta händer i april månad för mig:
◊ Flytt. Ja, jag och min karl har blivit oerhört förtjusta i att flytta uppenbarligen. Som jag tidigare nämnt börjar studierna nå sitt slut och dags att återvända till kära hemstaden. Det har varit ett svårt beslut att ta (då vi på sätt och vis trivs bra här i Örebro), men vi är samtidigt galet förväntansfulla! Inom kort har vi även flyttat, vilket är fjärde flytten sen 2017. Sen vi flyttade hemifrån för första gången har vi flyttat cirka en gång per år (förutom år 2020). Inte illa ändå!

◊ BVC. Lillen ska få sin första vaccination i sprutform. Tidigare har han enbart fått vaccination oralt (ROTA). Hoppas på att vi slipper biverkningar i form av feber och så vidare och att det kommer gå bra. Väldigt nervös och kommer låta barnets pappa få ta stora ansvaret och förmedla ett lugn. Det ska dock bli skönt att han börjar få sina vaccinationer samt att vid detta besök kommer vi återigen få väga och mäta honom, något jag alltid upplever intressant och roligt!

◊ Inlämning av C-uppsatsen. Nu på fredag ska jag lämna in min reviderade C-uppsats och imorgon är det dags för ventilering av uppsatserna där jag ska agera opponent (granska någon studiekamrats arbete) och respondent (försvara mitt eget arbete). Spännande!

◊ Kärt återseende. Jag skriver kärt återseende just eftersom jag inte vet hur det kommer att bli att flytta tillbaka till Stockholm. Jag kommer vilja börja träffa alla underbara vänner och släktingar igen (med respekt för rådande pandemi såklart). Har etablerat nya och gamla bekantskaper i Stockholm jag är förväntansfull att få skapa fysisk kontakt med igen, utöver sociala medier kontakt. Dessutom kommer vi att bo nära min kära familj som vi kommer troligen spendera mycket tid med och förhoppningsvis träffa makens föräldrar mer så att vårt barn får skapa relation med bådas våra ursprungsfamiljer.

Övrigt

Hur har er påskhelg varit? Med tanke på att vi inom kort kommer att flytta har jag inte tagit fram något påskpynt (nåja, utöver påskris som lyckats bli kvar sen ett år tillbaka). Dessutom blev maken min sjuk (tack och lov inte covid-19) så att det har inte blivit mycket till firande för oss denna påsk, vilket inte gör oss något. Det ska dock bli roligt att få fira påsk nästa år då vår lilla prins både kan äta den mat vi äter samt att han är mer medveten än nu. Emellertid har jag fått en himla massa plugg gjort inför seminariet imorgon som jag är himla nervös inför. Lyckas jag inte försvara mitt arbete imorgon tillräckligt bra finns en risk att hela min C-uppsats inte erhåller ett Godkänt betyg. Får hålla tummarna för att det går bra, både som respondent men också som opponent!

Lillen sover sen klockan åtta (ett klockslag som vi kan hädanefter förlita oss på att han alltid somnar stenhårt vid) och jag ska snart transportera oss till sängen. Blir heldag framför datorn (som vanligt) imorgon och därefter blir det mer plugg efter seminariet. Tror inte tillräckligt på mig själv om att jag genomfört ett bra arbete och ser hellre negativt på den tills motsatsen bevisas.

Jag hoppas ni alla haft en himla fin och mysig påsk och att ni får en fin kortvecka på arbetet!

2 reaktioner till “Vad som händer i april 2021

  1. Det låter som en bra månad och så spännande med en flytt! Var i Stockholm ska ni bo?
    Lilla I fick vaccin för en drygt en vecka sedan och hon fick feber redan samma kväll men det var snabbt övergående.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s