…Har då sett annorlunda ut i jämförelse med tidigare år. Jag må då säga att detta är första gången på 24 år som jag inte har firat en traditionell påskafton. Jag tror att det kan vara första gången jag firar utan mina föräldrar även. Det känns konstigt, till och med när jag arbetade så firade jag påskafton. Men samtidigt har jag tyckt att denna lördag har varit hur underbar som helst, då det har varit trevligt att bara få ta det lugnt tillsammans med min lilla familj.

Som sagt har påskafton varit himla annorlunda. Såhär har min påskafton sett ut år 2021:
⸙ Sovmorgon till klockan 07:00 och steg upp med en glad och leende liten kille i famn.
⸙ Tog en promenad tillsammans med pappan till barnet/min man. Strålande solsken och fint väder, det måste man trots allt ta vara på!
⸙ Jag har fått en massa plugg gjort till tisdag, har dock en del kvar att göra, men skönt att ha kommit en bit på arbetet!
⸙ Ätit toast Skagen till kvällen, dessförinnan åt vi god lasagne till lunch. Till efterrätt har vi ätit Pecankola-glass.
⸙ Spenderat tid med min älskade son.

Påskaftons outfit

Även fast att det är min sons första påskafton anser jag ändå att det inte är ”viktigt” att fira. Missförstå mig rätt, när det enbart är jag och min man hemma orkade vi inte tillaga någon mer påskig måltid och valde då något vi tyckte var gott. Detta påverkar inte vår snart 3 månaders bebis, då han inte får lov att smaka den goda måltiden. Till nästa år får han dock både äta god påskmat samt kan med hjälp och stöd leta efter ett påskägg. Då tror jag att det kommer att bli roligare att fira. Anledningen till att vi är ensamma är främst för att min sambo är sjuk (förkyld).

Men trots att det inte blivit någon traditionell påskfirande har G fått fina påskpresenter ändå!

Av hans pappa och mamma:
⸙ Nappar från märket ESSKA: en gul med en giraff på och en blå med en kanin på.
⸙ Tugg-leksaker. Låter som om vi köpt från hundaffären, men det är leksaker han kan bita på och minska kliandet i tänderna.

Av sin mormor och morfar:
⸙ Smaknappar. En för 4 månaders ålder och en från 6 månaders ålder. Dessa kommer vi att använda flitigt då jag hört mycket gott om dem och även gett bort två smaknappar till min makes systers son samt min barndomskompis dotter. G har även börjat visa stort intresse för vad vi stoppar i mun, vilket därmed gör det mer roligt att introducera denna smaknapp till honom. Tror med all säkerhet att vi kan börja med den tidigare än 4 månader.

Något vi dessutom även har uppmärksammat idag är hans starka nacke. Han har nu börjat lyfta mer ordentligt och orkar hålla uppe sitt huvud. Det är så otroligt roligt att se, så små framsteg kan bli så galet stora i våra ögon. Självklart dokumenteras det sedan i hans bok!

Långfredagens outfit

Jag hoppas att ni alla har fått en fantastisk påskafton idag och får fortsatt trevlig långledighet!

3 reaktioner till “Påskafton 2021…

 1. Även det som inte är traditionellt kan bli bra ändå! Smaknapp måste jag säga att jag är tveksam till. Låter som ett konstruerat behov…

  Gilla

 2. Fina killen! Roligt att läsa att ni hade en fin påskhelg du och lilla familjen. 🙂

  (Sent) Svar: Tack för de omtänksamma orden. Hur har du känt dig de första månaderna efter förlossningen?

  Kul att du flyttar åter till hemstaden. Jag vill tro att vi kommer bo förvånansvärt nära varandra då, jag har anat att din ursprungsfamilj bor i närheten av mig. Hör gärna av dig om du vill ses för en barnvagnspromenad i solen.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s