Bild tagen i vecka 33+2

Idag befinner jag mig i vecka 34 (33+6) men imorgon går vi in i en ny vecka. Tycker det är så spännande att gå in i en ny vecka då nya saker hela tiden händer under graviditetens gång. Jag upplever allt som står i apparna, på 1177 och enligt barnmorskan är jag ett riktigt skolboks exemplar. Idag på mitt barnmorskemöte berättade hon att hon önskat att hon hade studenter med mig just eftersom jag är precis så som det står i deras skolböcker och det är alltid roligt att få höra! Allt ser fortsatt bra ut, blodtrycket ökar från 110 i systoliskt till 115 vilket är vanligt senare i graviditeten fick jag höra. Blodsockret låg på 4,8 vilket också är himla bra och jag följer måtten och vikten enligt beräkningar. Nu gått upp cirka 10 kg från start vilket enligt hennes papper för mig står att jag ska göra (mellan 9-12 kg för fullgången vecka 33). Skönt att höra att allt ser bra ut och låter bra också då lillens hjärtljud låter fantastiskt och älsklingen min har även fixerat sig helt nu. Det vet jag att han har gjort för flera veckor sedan, men idag när barnmorskan kände efter kunde vi känna att huvudet låg vid bäckeningången och fötterna läskigt nära revbenen. Det tycker jag mig uppleva då jag inte kan sitta lutad i vissa positioner då jag genast börjar märka att Lille skrutt gärna vill vidröra mina revben hehe.

Mer positiva med det här mötet var att de lyckades få in mig för vaccinering mot säsongs influensan. När man är gravid är man i riskgrupp, speciellt när man är hög gravid vilket jag kommer att vara när säsongs influensan verkligen tar fart. Så känns himla skönt att ha tagit den nu och hoppas innerligt att vi båda håller oss friska nu när förlossningen närmar sig mer och mer. Så jag förväntas vara rätt öm nu i min vänstra arm och förhoppningsvis har jag inget virus i kroppen som blommar ut på grund av vaccinet som den annars kan göra. Nästa besök om cirka två veckor kommer innefatta förlossningsfrågor och allt som rör sig kring förlossningen, vilket ska bli galet spännande att få mer information om då jag faktiskt har rätt många frågor. Sedan ska jag om cirka 1 vecka på ett möte för att kolla om en vaginal förlossning är aktuellt för min del eller om ett planerat kejsarsnitt behövs planeras in. Då kommer Lille Skrutt troligen födas sent in i december, vilket jag såklart inte hoppas på men om det är vad som krävs så är jag lycklig för att få träffa honom tidigare än planerat. ♥

Annars mår jag fortsatt bra. Jag fick dock en konstig halsbränna som kom och gick med några minuters mellanrum natten till tisdagen vilket var obehagligt men annars har jag inte haft några specifika problem. Börjar känna mig tung men inte alls på ett problematiskt sätt. Hoppas att det fortsätter såhär, att jag fortsatt mår bra och att jag slipper oroa mig för att bli så stor att jag tillslut behöver be maken min klä på mig. Just nu är det problematiskt ibland med påklädning, speciellt strumpor haha. 

Bebis

Bebis är cirka 44 cm lång och väger cirka 2200 gram. Det står på Preggers att lillen nu börjar placera sig om han inte tidigare har gjort det och huvudets omkrets blir bara större och större. Det står att tack vare att skallbenet inte är helt utvecklat vid förlossningen underlättar det vid utgången då huvudet anpassar sig vid självaste förlossningen, vilket jag kan känna tacksamhet över haha. Det står även att naglarna nu är fullt utvecklade och behöver troligen klippas direkt när han kommer ut. Detta är något jag kan känna då lillen är duktig på att klia mig inifrån. Obehagligt eftersom jag inte kan klia tillbaka, men tydligen gjorde min bror såhär mot min mamma med fick jag höra så det är då inte inbillning. 

Idag har jag varit gravid i exakt 238 av 280 dagar och är inne i gravid i åttonde månaden, snart nionde månaden! Det är alltså endast 42 dagar kvar till beräknad förlossning, så himla spännande. Fortsätter mer eller mindre att läcka bröstmjölk och känns himla skönt för då vet jag att det troligen kommer fungera sedan när Lille Skrutt kommer ut. Vi har dessutom nästan helt bestämt bebis namn, men inget som kommer bestämmas helt tills att lillen är född. Jag kommer förlora vid namn haha, men jag börjar tycka makens namn till barnet bara blir finare och finare, men vi får allt se! Magen är himla hård, det är komiskt för känner verkligen moderkakan tydligt precis som min barnmorska bekräftade idag.

 

Himla spännande återigen med graviditeten och imorgon går jag som sagt in i en ny vecka. Ska bli spännande att se vad appen säger då om allt och jag ska fortsätta ta promenader för att hålla mig någorlunda i form då jag är livrädd för att bli himla stor hehe.

Hoppas att allt är bra med er! ♥

9 reaktioner till “Graviditetsvecka 34

  1. Vad skönt att allt är så bra med graviditeten och nu är det inte långt kvar till bf! Fina bilder på dig! ❤ Kramis

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s