20180911_094542

I över en månads tid har jag varit tystlåten kring de olika möten jag befunnit mig på. Men från och med idag är det bekräftat och förra veckan sade jag nej till två erbjudanden. Den spännande nyheten som många – troligtvis förstått redan – väntat på är att jag nu blivit erbjuden ett sommarjobb! Idag var jag där för att skriva på avtalspapper och besökte arbetsplatsen för första gången. Ska bli så himla roligt att få starta!

Tidigare år var jag ledig under hela sommaren och tog då hand om vår älskade Ginzo. Det här året ser jag fram emot att få arbeta då jag egentligen är en arbetsnarkoman och något jag ständigt längtar till under studietiden. I sommar kommer jag att arbeta som undersköterska vilket ska bli så roligt att åter få göra – något jag inte gjort sedan augusti 2018.

Har ni fått något sommarjobb, ni som ska sommarjobba i år?

20180920_125233

Önskeinlägg

Det andra önskeinlägget av många kommer från kära Znogge som önskar veta lite mer kring varför jag valde studera till audionom.

matematik

Suget efter att börja studera igen kom rätt så inpå då kurserna öppnade på antagning.se. Jag har alltid haft drömmar om att bli psykolog, socionom, BMA och så vidare men sökte även övriga utbildningar såsom sjuksköterska och arbetsterapeut. Jag snubblade endast in på audionomutbildningen och blev nyfiken på vad det var. När jag hade sökt runt på internet kring audionomyrket tyckte jag det lät som en intressant utbildning och som skulle passa mig. När man skulle kontrollera det man sökt stod det att man skulle välja 1, 2, 3 och så vidare. Då valde jag audionomutbildningen med olika städer som första hands val.

Jag kom in som reserv i både Stockholm och i Örebro. Jag kom in i Stockholm samma vecka som jag började i Örebro och trots att jag hade gärna velat flytta tillbaka till Stockholm kände jag att jag ville vara med om ett äventyr. Trots rörig start på höstterminen 2018 var det roliga terminer som jag definitivt behövt kämpa mig igenom. Som jag misstänkte tycker jag mycket om utbildningen och tror fortfarande att yrket kommer passa mig som handen i handsken.

Jag är glad över att jag råkade snubbla över audionomutbildningen annars hade jag troligen inte börjat studera igen. Audionomyrket innefattar allt jag tycker om: patientkontakt, hjälpa andra människor med olika behov, dagtidsarbete och inga röda dagar eller helger. Nu hoppas jag att utbildningen fortsätter vara rolig rakt igenom och att inga hinder stöter på under vägen. Just nu upplever jag utbildningen jobbig med tanke på att jag ligger efter lite, men det tar jag förhoppningsvis lätt igen!

Ha en fortsatt trevlig tisdag!

c3b6rebro

21 reaktioner till “Varför jag valde audionomutbildningen

 1. Stort grattis till sommarjobbet!!! Så roligt att få ta del av önskeinlägget också! Hoppas du får en riktigt fin fortsättning på kvällen vännen! Kram 💖

  Gilla

 2. Grattis till sommarjobbet, kan tro det finns många jobb inom sjukvården i sommar.
  Jag har fått erbjudande om flera jobb i sommar, men allt ä ju så osäkert då jag söker inom restaurang, butik och liknande.
  Bra erfarenhet att ta utbildningen på annan ort.
  ha en fortsatt fin dag,
  kram

  Gilla

 3. Vad roligt att få läsa varför du valde just den utbildningen 🙂 Grattis till sommarjobbet, det behövs verkligen folk till vården nu 🙂 Kram

  Gilla

 4. Grattis till sommarjobbet! Skönt att ha det avklarat.
  Kul att du svarade på varför du valde utbildningen. Själv är jag inte så insatt i den men det är en härlig känsla när man hittar rätt. Att bara arbeta dagtid och inga röda dagar skulle jag definitivt tycka var en fördel.

  Ha en fin onsdagskväll!

  Gilla

 5. Kul att du ville göra det här inlägget, väldigt roligt att få läsa och ta del av dina tankar! Har aldrig hört om det här innan du tog upp det faktiskt, så mycket man kan läsa och utbilda sig inom utan att man vet! 😀 Är SÅ impad på dig och ditt plugg ❤

  Gilla

 6. Grattis till jobbet och kul att läsa om utbildningen!
  sv: Självklart, vore jättekul att läsa dina svar på listan! Jag snodde den från Wilma från början (länkade till henne i mitt inlägg). 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s