…Precis en månad sedan vi flyttade tillbaka till storstaden och vi har nu bott i vår lägenhet i en hel månad. Det känns helt galet, tiden går återigen så himla fort! Den 18 mars satte jag mig i bilen och började rulla bort från Örebro och har sedan den dagen inte åkt tillbaka. Maken min har varit där två vändor (samma dag för att hämta det sista och en gång för flyttstädning) men jag har då inte följt med.

Det känns både underbart och sorgligt på samma gång. Den bostaden vi bodde i var den längsta bostaden jag faktiskt bott i sen jag flyttade hemifrån. Tidigare har lägenheten i Stockholm jag bodde i innan vi flyttade till Örebro konkurrerat, men tror att Ervalla bostaden kammade hem vinsten. Jag trivdes inte där, samtidigt som jag trivdes där, så på så sätt kommer jag också att sakna det hemmet. Samtidigt är jag himla glad över att bo i den lägenhet jag i dagens läge bor i och jag är så nöjd över att få flytta närmre mina föräldrar och ha möjlighet till att skapa ett socialt nätverk som inte gick i Örebro. På bara den här månaden har jag hunnit att träffa två personer jag länge velat träffa och bekantat mig med området jag bor i via promenader. Jag har även personer jag önskar träffa som jag förhoppningsvis inom kort kommer att göra. I Stockholm finns det fler möjligheter för ett socialt nätverk som sagt och bättre tillgång till promenadstråk, som jag verkligen saknat då jag bodde i Örebro.

Bild från 18 mars 2021

Som sagt, en hel månad sedan vi flyttade, men minns det som igår. Det var en skön känsla att få komma in genom denna ytterdörr och veta att det var där jag bor nu. Jag har trivts sen dag ett och det har gått förvånansvärt bra att flytta med ett litet barn på cirka 3,5 månad. Vi har snabbt fått möbler på plats tack vare tidigare planering och skiss gjorda av min make. Dessutom var vi snabba på att lägga beställning på IKEA för att köpa in bland annat ett matbord med stolar och gardiner som gör att det känns mer som ett hem och vi var snabba med att få iväg saker vi inte önskade tillbaka till IKEA alternativt till tippen. Successivt har vi börjat få mer likt ett hem, men än finns det flyttlådor kvar och möbler som ska fyllas. Senast idag har jag stuvat om då vi tidigare hade lillens kläder i en garderob i hallen som nu flyttats till en annan hallmöbel på min mans önskemål. Sedan ska saker hitta en mer ordentlig plats som hittills inte fått en given plats och saker ska både ned till förrådet och vi ska fixa både inne i lillens rum men också i förrådet/min walk in closet.

Bild från 18 mars 2021

Dagen till ära firades in tillsammans med de personer som hjälpte oss att flytta. Bjöds på middag hemma hos oss där kassler och potatisgratäng till varmrätt och egengjord kladdkaka med vaniljglass till efterrätt. Måste då få säga att jag är oerhört nöjd över min kladdkaka, den blev sjukt god, så trots att jag inte lyckats få tid för att baka på cirka 4 månader, så är jag himla glad att återigen få tid för det.

Hoppas ni fått en fin tisdag idag!

8 reaktioner till “Idag är det…

 1. Vad fint det låter att ni trivs..👍 Och det där med att du aldrig trivdes riktigt i Örebro känner jag igen..
  Jag bodde två år i Karlshamn jättefin stad men det var aldrig (hemma).. lyckan var fullständig när jag fick flytta hem till Sthlm igen..🤗

  Gilla

 2. Härligt att komma närmare släkt och vänner, får man vara nyfiken och fråga var i Sthlm ni bor?
  Det tar alltid lite tid innan man bott in sej, man flyttar saker hit och dit innan det känns rätt.

  Gilla

 3. Vad roligt att ni trivs. Stockholm är ju så vackert och man kan lätt ta sig till city med allt vad det har att erbjuda med cafeer, restauranger och mycket mer. Vad duktig du är på att baka. Bakning är inte min starkaste sida.

  Gilla

 4. Så skönt att ni har hittat rätt och trivs med att vara tillbaka i Stockholm igen. När man har små barn är det viktigt att ha släkten nära tycker jag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s