Blivit yoghurt frukost den senaste tiden

Jag säger det igen – oj vilken händelserik vecka det har varit! Det har varit två dagar för mig – en för min kära make – helt ledig dag utan några måsten, vilket är super skönt på ett sätt! Fler sådana här veckor hoppas jag på nu när sommaren börjar närma sig och jag kommer att gå hemma mer utan några mer eller mindre ”måsten”. Tänkte sammanfatta veckan i en ”veckans lista” med sammanfattning!

Vecka 20

Veckans händelser: jag har varit på öppna förskolan för första gången, umgåtts med flera mammor och njutit av härliga solen, vi har haft middagsbjudningar för min och makens familj och kusinträff får vår lillprins och syskonbarn. 

Veckans bästa: oj, verkligen svårt att välja! Men jag måste nog välja onsdagens träff med en mamma med sin son där en till mamma anslöt. Det var super trevligt att lära känna ytterligare en mamma här i närheten där jag bor och som jag troligtvis (och förhoppningsvis) kommer träffa igen.

Veckans sämsta: måste nog vara starten på veckan. Jag minns att jag upplevde att dagen mer eller mindre var besvärlig (troligtvis för att lillen inte ville sova och fick försöka hitta lösningar till det). Så veckans ”sämsta” samtidigt som det inte var jobbigt, om ni förstår vad jag menar?

Veckans väder: soligt! Oj, vilket soligt väder vi har haft den här veckan. I onsdags var jag ute länge och brände mig till och med på näsryggen och vid u-ringningen (kan man kalla det för det haha?). Emellertid var det inte roligt väder igår då det både ösregnade, haglade och åskade/blixtrade. När jag, min man och lillen promenerade till svärmodern började det åska men tack och lov slapp vi undan ovädret.

Njuter av grönskan på mina promenader

Veckans längtat efter: första mötet med kusinerna från makens sida! Eftersom min svägerska bor på Öland träffas vi inte så ofta men den här veckan fick hon äntligen träffa vår lille skrutt för första gången och våra barn fick för första gången träffas. Första träffen var kvällstid och båda barnen visade inte stort intresse för varandra, däremot visades större intresse från bådas håll under lördagen.

Veckans milstolpe med G: lillen har lyckats vända på sig! Vid 3 månaders ålder (på dagen till och med) lyckades han vända sig från mage till rygg för första gången, men i fredags den 21/5 lyckades han vända sig från rygg till mage. Såklart en stor händelse för oss!!

Veckans studier: samma som förra veckan – fast istället för att ta del av föreläsningar har det även blivit att skriva på uppgiften som ska lämnas in den 1/6. Jag hade även i tisdags en workshop.

Veckans inköp: vi har handlat in fem kortärmade body’s, tre kortärmade/kortbenade (finns det ett ord som heter så haha?) pyjamas till varma dagar och ett par shorts. Så nöjd och jag skulle vilja köpa så mycket mer till lillen, speciellt ifrån Lindex!!

Veckans ”har fått”: vi har fått tre napphållare, ett par svarta solglasögon till lillen och en massa kläder (bodys, byxor, dregglisar, mössor osv.) i storlek 74-80 av svägerskan. Vi har även fått blöjor av svägerskan som hon tidigare köpt som inte längre passar hennes son (dock storlek 5 och nu har vi storlek 3) i nuläget. Utöver det har vi även fått två Mumin plagg (pyjamas och en body i storlek 74) av mina föräldrar som var på Mumin-affären i Göteborg. Så fint! Och lillen  har även fått en skallra av sin kusin.

Smygtitt på vad vi fick av mina föräldrar

Veckans längtar till: längtar tills att få besöka öppna förskolan igen och den här gången hoppas jag att jag kan tajma in då dem är på ett mysigare ställe än sist jag följde med. Jag ser även fram emot överraskningsfesten för min man (som inom kort fyller 25 år) som vi kommer att ha på lördag för honom. Och såklart MORS DAG! Min allra första mors dag. Såklart längtar jag till den, även fast vi hittills inte har något inplanerat!

Veckans behövde göra: påbörja uppgiften som ska lämnas in den 1/6, vilket jag då gjort.

Nästa veckas ”behöver göra”: fortsätta kämpa med studierna och lämna in en uppgift till den 26/5 samt granska andras arbeten tills den 27/5. Jag behöver planera och verkställa de planer jag hittat på till lördagen samt att jag behöver köpa något fint till mors dag. 

Mer grönska, dock från vår gamla trädgård

Sammanfattning av veckan

Som jag tidigare skrev den här veckan firade vi 1 månad i lägenheten och tillbaka i Stockholm. Helt galet att det redan gått en månad sen den stora flytten genomfördes! Måndagen blev hyfsat lugn utöver att jag var ute på en skön promenad med lillen och försökte få han att sova, då han denna dag var envis och ville hellre vara vaken. På tisdagen kom mina föräldrar, bror och brorsdotter som sagt över på en god middag och jag bjöd på en himla god kladdkaka till efterrätt!

På onsdagen gick jag ut klockan 10 och var inte hemma igen fören 14:40. Började med öppna förskolan med finaste J och hennes barn och efter det beslöt vi oss för att ta en promenad för att få våra söner att sova. Under promenaden träffar vi på en kvinna som kände min väninna och tillsammans beslutade vi oss för att ta en promenad ihop alla tre och avrunda dagen med en fika i gräset tillsammans med våra barn. Super mysigt! Efteråt gick jag hem för att laga pannkakor till makens familj och kusinerna fick återigen träffas för första gången! 

Torsdagen bjöds också på en härlig promenad och jag träffade ytterligare en ny mamma som var hur trevlig som helst! Dock ansågs inte denna playdate lika rolig då båda våra söner, en efter en, sjöng klagosång. Vi beslutade att träffas en annan dag istället och jag gick hem och vilade med lillen. Fredagen beslöt jag mig för att bara vara inomhus och låta lillen få sova i famnen varje tupplur och jag njöt framför serier och lekte med lillen all vaken tid.

Större delen av lördagen spenderade vi hemma hos min svärmor och blev att kusinerna fick interagera med varandra och vi vuxna fick umgås med varandra. Idag har varit en otroligt mysig dag då vi som högst gått ut på en 30 minuters promenad och hämtat hem ett paket från IKEA. Annars blev det Hammarby match som slutade med förlust, jag har fått rätt mycket plugg gjort och vi har tillsammans haft en mysig familjedag tillsammans, vi alla tre. Kunde inte blivit ett bättre avslut på den här veckan! ♥

10 reaktioner till “En vecka fylld av händelser

 1. Det är fullt upp att vara småbarnsförälder även om det är roligt! Det är mycket som händer hela tiden. Trevligt att träffa släkt, vänner och nyfunna vänner!
  Ha en fin vecka!

  Gilla

 2. Wow jag blir nästan trött bara av att läsa om allt du hinner med..tumnen upp..kul att få läsa om allt du och din lilla familj hittar på..👍😉 ha en fin fortsättning på veckan nu..🤗☀️

  Gilla

 3. Spännande och rolig vecka du haft med nya vänner och att lillkillen vänt sig om på mage,. Tufft att få tid att plugga när man har en liten baby och babyn vaknar när man just kommit in i pluggandet… Känner igen det från vår dotter, hon gick på universitetet i Kalmar och läste till miljöanalytiker efter hon fick Mille… Mille hade plats på dagis men där blev han sjuk var vecka med alla baciller som florerade.. Då hennes far blev arbetslös i den vevan åkte hon hem och morfar tog hand om Mille när hon pluggade och jag jobbade, så återkom hon flera ggr under de ca. 8 månader så länge hennes far var arbetslös, ingen var lyckligare än morfar som fick något vettigt att göra om dagarna och känna sig nyttig… Skrev flera bloggar under april 2011 om det.. Du kan kika här: https://kort.webblogg.se/2011/april/mulet-idag.html#comment

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s