Vecka 38 (37+2). Det är då helt galet att jag nu inte har långt kvar tills att vi har en bebis i vår famn. Tiden går rätt långsamt samtidigt som den går galet fort. Hela min graviditet har gått i en himla fart och ibland när jag tittar på bilder på mig själv innan jag fick min kula kan jag knappt tro mina ögon. Sådan skillnad! Men detta att ”tiden står stilla” och ”tiden går galet långsamt” tycker jag absolut inte faller in på min graviditet, även fast jag absolut kan hålla med om att nu när man är så långt gången vill man helst av allt få ut sitt älskade barn och få träffa honom. ♥

Jag har idag genomgått 93,6% av graviditeten, vilket innebär att det då inte är långt kvar till 100%. Idag är det endast 18 dagar kvar till min bf och maximalt 19 dagar kvar tills jag har min bebis i famnen. Helt galet att tänka så samtidigt så himla underbart! Vikt och längd är återigen svår att säga, jag får mer information efter nyår gällande vikten. Bebis låg vid vecka 35 (34+6) på 2300 kg vilket var mindre än vad han ska ligga. I torsdags hörde jag efter med min barnmorska gällande hur fort de går upp i vikt ju senare under graviditeten och fick som svar ca 2 hekto – 150 gram per vecka. Detta innebär att min lilla prins därinne ungefär kan väga cirka 2600 – 2700 gram. Som sagt en väldigt liten bebis i jämförelse med vad min app Preggers och 1177 säger (3000 gram). Därav kan jag även tänka att deras längd de anser barnet ”bör” vara just nu är 48,7 cm så misstänker jag att min lille pojk max kommer vara 49 cm när han väl föds. Men det ska bli spännande att se när dagen väl är kommen. ♥

Annars mår jag fortsatt fint. Var hos barnmorskan i torsdags där mitt blodtryck låg bra (110/70), ingen äggvita i urinet, vägde 62,6 kg, 5,6 i blodsocker, det sker en tillväxt och bebis hjärtljud låter som vacker musik i mina öron! Det med tillväxt har jag då förstått att jag låg på minus, trots att ingen nämnt det tidigare för mig fören i torsdags. Då fick jag reda på att jag låg på -8%. Inte helt förstått vad det innebär, men barnmorskan säger att det sker en ökande tillväxt (även fast den är mindre) och att det är inom ”normalområdet.” Som hon också säger: ”liten kvinna, liten bebis.” Naturen har sin gilla gång sägs det ju vilket jag är tacksam över för det ökar chanserna till att jag kan föda bebis vaginalt. 

Min lilla älskling är fortsatt aktiv inuti magen. Han är dessutom himla bestämd och talar om för mig vad han tycker om och inte tycker om. Till exempel om jag ligger på den sida han tycker om att hålla ut sin arm på, brukar han buffa på mig tills jag ändrar ställning, då tar han nöjt ut armen och ligger så en stund. Han har med andra ord en favorit sida han gillar att sträcka ut sin arm på och det är på min högra sida. Lillen då! Det är så maffigt må jag säga att veta att jag har en liten personlighet i min mage – någon som redan nu vet vad han tycker om. Han är himla rolig att prata med dessutom då det upplevs som om jag får svar genom sparkar. Min lilla prins. ♥

I övrigt finns det inte mycket mer att säga gällande bebis tillväxt eller hur man ska säga. Det är en fullt färdig utvecklade bebis inuti mig som bara väntar på att få komma ut. Det som sker mer utvecklingsmässigt i magen är att han blir större och större, med andra ord ökar vikten markant och han växer till sig på längden (kanske även där markant). Det är vanligt att de föds vid den här veckan redan så jag får se vad som väntar mig, är det en tidig bebis eller är det en mer punktlig bebis? Annars är han återigen aktiv och gör sig påmind flera gånger per dag. Ibland mer mjukare och finare rörelser, ibland mer kraftfullt och då kan det minsann göra ont. 

Hoppas att ni fått en super fin lördag så får vi se om det dyker upp ett ytterligare graviditetsinlägg om cirka en vecka eller om bebis gjort entré då. Vi får väl hoppas på fler graviditetsinlägg, åtminstone tills den 1/1-2021. ♥

5 reaktioner till “Graviditetsvecka 38

  1. Du skriver så värmande om din tid som gravid och om bebis i magen. ❤

    Svar: Digitala julhälsningar är bättre än inga alls. Fint att du tog dig tiden. 🙂

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s