Vecka fem har startat och det har varit mycket två relativt lugna dagar i skolan. Igår började jag klockan 10:15 och hade föreläsning framtill 12:00. Därefter umgicks jag med mina tre fina vänner innan vi satte oss i kö för avtryckning. Dessvärre gjorde jag inget avtryck på mitt öra då jag är osäker på om jag är allergisk, men misstänker att det kan gå bra. Fick med mig lite massa hem för att leka med för att se om en allergi reaktion kommit till ytan – vilket det har gjort, men minimalt så tror att det kan gå bra! Efter skolan åkte jag hemåt och tog det lugnt tillsammans med mina grabbar.

avtryckning

Idag startade vi med en föreläsning redan vid 08:15 och var också en föreläsning på endast 2 timmar. Egentligen var planen att sitta tillsammans med min studiegrupp men en i min klass önskade att byta metodövningstid så jag var villig att byta. Idag fick vi lära oss hur man utför ett avtryck på örat där man blandar massan själv, stoppar in en pads som ska stoppa upp massan som vi sprutar in i hörselgången och runt conchan (ytterörat) och när massans stelnat tar man ut den. Det är viktigt att padsen sluter tätt eftersom det är farligt om massan kommer intill trumhinnan. Obehagligt men det gick faktiskt bra! Jag ser dock inte fram emot att få utföra detta på mina studiekamrater hehe. Något tråkigt med dagen (utöver ångestproblematik) är att jag fick tillbaka tentaresultatet från Audiologisk diagnostisk 2 idag – vilket ledde till ett U (icke godkänt). Fick 28,5 poäng och för godkänt betyg misstänker vi att det var 32 poäng. Close but not that close. Bättre lyckat nästa gång!

avtryckning1

Väl hemma sedan har jag och sambon tittat klart på Vikingsserien (så bra!!) och umgåtts. Fått prata ut om min ångest vilket underlättar så mycket då jag inte får den bekräftelse min ångest söker utan min sambo ger mig i sådana fall råd som gör att jag får tänka till och inte ger mig råd som jag ska följa. Vilket är hur skönt som helst!! Planerar att lägga mig inom kort, trots att jag är ledig imorgon är det skönt att lägga sig tidigt ibland.

Hoppas ni fått en super bra tisdag idag!

avtryckning2

9 reaktioner till “Avtryckning 1

 1. Vilken tur att det gick bra med avtryckningen, både med tanke på eventuell allergi och att det inte slank in massa för långt in i örat😃 Så skönt för dig att du kan ha så bra samtal med din sambo om ångesten.

  Gilla

 2. Vad roligt att du fick lite med dig hem att leka med själv, hoppas inte du är allergisk!! Att få prata ut med någon ibland kan vara så otroligt skönt, och behövligt! Ta hand om dig ❤

  Gilla

 3. Vad tråkigt att det inte gick bra på tentan, men det finns fler chanser och nu vet du ju vad du behöver läsa på,
  roligt med praktiska övningar som avtrycken, lite läskigt när du skriver att det är farligt om massan kommer för nära trumhínnan, nu kommer jag att vara skraj för det nästa gång jag ska få ett avtryck, haha
  Ibland räcker det att få prata om sin ångest, att någon lyssnar utan att ge råd på hur man ska hantera den. Ingen vet ju hur det är eftersom ångest är olika hos olika personer och ibland verkar det som om de som aldrig haft det verkar veta bäst.
  kram

  Gilla

  1. Åh du ska inte vara orolig om du behöver göra ett avtryck på hörselgången inför hörapparat eller liknande. Det är ju proffs som gör det och det är inte ofta det sker olyckor! Så du behöver absolut inte oroa dig! Kram 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s