…Helg vi har haft det. Både lördagen och söndagen bestod av att fixa iordning med saker vi länge behövt göra.

Torsdagen den 20 januari var vi bara hemma. Under morgonen träffade vi en vän för en promenad på minst 30 minuter, rätt ofrivilliga 30 minuter. Det var väldigt kallt och lillen började låta, så även han upplevde nog att det var kallt. Vi skyndade att hämta ut ett paket och sen for vi hemåt och tog det lugnt hela dagen hemma. Till kvällen åt vi gemensam middag med maken min. Fredagen den 21 januari vart en hyfsat lugn dag också. För det mesta var vi bara hemma, men eftersom det var soligt och fint tog vi oss ut på en promenad tillsammans med en vän och dotter. När maken sedan kom hem åt vi god vegosnitzel till middag och lekte tillsammans med vår fina son.

Helgen v. 3

Lördagen skrev jag ju om i ett tidigare inlägg. Det blev en lugn förmiddag med endast en handling på morgonen för att sedan städa i hemmet medan lillen tog en 2 timmars tupplur mellan 10:30-12:30. När maken kom hem (hjälpt sin pappa slänga saker på återvinningscentralen) åt vi McDonalds till lunch och därefter satte vi igång och ordnade inför söndagen. Vi packade ned all julbestyr i sin rätta låda och fixade fram sådant vi skulle slänga på återvinningscentralen.

Söndagen bestod av många härliga händelser. Därför tänkte jag även i det här inlägget beskriva dagen i punktform.

° Mannagrynsfrukost innan vi gjorde iordning oss. Det inklusive tittade i vårt förråd i lägenheten vad vi skulle ta ned till vårt andra förråd.

° Tömning av förrådet samt omfördelade och lade ned saker i förrådet. Detta tog minst 30 minuter eftersom vi har ett förråd som är 3×3. Det är som ni kan förstå ett väldigt litet förråd och krävs ordentlig planering och kunskap om hur man lägger in sakerna likt tetris. Detta överlät jag till min make medan jag smått roade min son och hjälpte till på sidan av.

° Lillen somnade i vagnen medan vi höll på i förrådet. Detta ingick inte i vår plan, därför valde vi att ta en promenad till centrum för en mini inhandling samt pantade. Lillen vaknade lägligt nog på vägen hemåt igen, vilket medförde att vi kunde återgå till vår planering.

° Maken lastade in allt som vi skulle slänga på återvinningscentralen i bilen medan jag gav vår son lite lunch i form av en klämmispåse. Så smidigt med sådana klämmispåsar med måltid i istället för gröt eller fruktmousse. Vi handlade för enkelhetens skull med oss lite cheeseburgare till oss för att få i oss något när vi var på språng.

° Hämtade en overall vi köpt till lillen från en privatperson. Smidigt och snabbt gick det, super nöjd som vid varje köp jag brukar göra via Market Place på Facebook.

° Lämnade en present till min farfar. Han fyllde år på lördagen, så vi passade på att svängde förbi för att lämna en fin lila orkidé. Hem fick vi nybakat bröd från ett bageri av min farfar.

° Vi var åter hemma vid 13 och lillen tog en tupplur på minst 2 timmar. Däremellan hann vi vila upp oss med en kopp kaffe och lite ballerinakakor innan vi satte igång. Vi hann byta lampa i lillens rum, rensa garderob i vår hall, rensa i vårt förråd, packa ner saker i flyttkartonger, drog ut bordet och när lillen vaknade gick vi ned till förrådet igen för att droppa av ännu mer saker.

° Efter middagen kom mina föräldrar förbi för att hämta saker till min brors MC bland annat. Skönt för oss att bli av med samma dag som vi rensat i vårat förråd.

° Full fokus på att natta lillen 19:30. Därefter unnade vi oss lite nybakat bröd och en kopp te till kvällsmål framför serien The Mentalist.

Dagens agenda

Idag planerar vi ta en mysig och vintrig promenad med en vän och hennes dotter. När lillen sedan tar sin andra vila ska jag påbörja skrivandet av vår uppsatsplan tillsammans med min C-uppsats partner. Får se hur långt vi hinner (beroende på hur medgörlig lillen är + hur länge han sover), annars planerar vi att fortsätta till kvällen då lillen G sover.

8 reaktioner till “Vilken produktiv…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s