Vilken fin helg vi fick i Örebro! Även känd som ”vår hemstad”, även fast vi inte längre bor där. Vi kände genast att vi kommit hem när vi närmade oss Örebro trakterna och kände ett lätt vemod över att behöva säga ”hem” till en annan stad när bilen styrde hemåt i söndags.

Vi var där tillsammans med mina föräldrar samt bror. Vi bodde på Scandic Grand där jag och maken tidigare har bott. Fint hotell och nära till stan, så den passar de som gärna bor centralt. I Örebro passade vi på att svänga förbi mina morföräldrar och hälsa på. Det var mina barns första gång på gården och det var ett kärt återseende av platsen jag spenderat min barndom på. Vi var där över en fika och åkte sedan vidare till Hallsberg där min brorsdotter spelade sin handbolls cup. En match hann vi se innan vi åter drog vidare till hotellet för incheckning för mig och min familj och därefter samlades vi runt ett bord på hotellet för middag. Riktigt bra middag, men dock var personalen något sega, trots att det knappt fanns människor på restaurangen. Men vi fick anpassa oss och det gick bra.

Det var lillebrors första hotellvistelse. Alla farhågor så som att han skulle väcka storebror och maken under natten och vara orolig över att inte veta var han befann sig blev ett minne blott. Han sov gott och vaknade endast för amning och sov gott till 06:30. Dock vaknade storebror upp några gånger under natten av förklarliga skäl, men inget som störde någons sömn direkt.

Frukosten blev inget vi upplevde som en stillsam hotellfrukost. De hade för få barnstolar vilket orsakade att vi fick turas om att ha lillebror i knät och mata honom. Det gick bra, dock blev barnen rastlösa innan maken och jag hann ens hämta eller äta upp, så vi fick laga efter läge, vilket gick bra även det. Vår andra kopp kaffe tog vi i en take away mugg på hotellrummet och njöt av innan det var dags att packa ihop och checka ut.

Innan vi for hemåt så tog vi en trevlig promenad centralt i Örebro. Vår plan var att låta storebror få leka i en lekpark, men den vi hittade var full med fågelbajs, så vi fick ge upp den idén och möta upp mina föräldrar samt bror istället för årets första mjukglass i stadsparken/Wadköping. Riktigt mysigt! Därefter styrde vi vagnen mot bilen och bilen tillbaka mot Stockholm igen.

Vi hade dock inte tur med färden dit och tillbaka. Vi hamnade i ca 40-60 minuters kö både till Örebro och till Stockholm. Himla trist då barnen inte gärna vill sitta allt för länge i bilen, såklart, men man får även där laga efter läge, vilket gick bra. Vi stannade till på vägen hem för att äta lite mat också, vilket var himla praktiskt, så vi slapp laga något när vi kom hem vid ca 18:00.

Det blev en fin tripp, men det tråkiga var att jag vaknade upp med nackspärr lördag morgon. Det har orsakat att jag knappt kunnat se åt höger sida utan att behöva vända hela kroppen. Och det har också gjort himla ont och hastiga rörelser har gjort mig gråtfärdig. Men med lite ipren i kroppen lyckades jag kunna njuta av resan med mild smärta i nacken.

Gårdagen blev fin även den. Vi fick besök av min farfar till både mina söners glädje. Idag har det inneburit att komma tillbaka till förskolan. Litet missnöje från storebror som lekte så fint hemma men väl på förskolan blev han glad och hade inga problem över att bli lämnad där en stund. Däremot var det svårare vid hämtning. Suck, men även det går alltid bra i efterhand med lite extra par händer. Resten av tisdagen bestod av att ta hand om sönerna, skriva packlista, vika tvätt jag hunnit tvätta under dagen och varva ned inför morgondagen.

Hoppas er helg samt start av veckan blivit fin!

7 reaktioner till “En tripp till Örebro

 1. Skönt att fara bort så där 🙂 Fy för nackvärk, de gör så satans ont 😦 Glassen – Glassen! Åh, nu blev man ju sugen 🙂 Kramis ❤

  Gilla

 2. Låter som att ni hade en mysig hotellweekend, även om det finns vissa saker som kan förbättras på hotellet. Vad jobbigt med nackspärr. Den smärtan är verkligen hemsk.

  Gilla

 3. Vad mysigt med besök och hotellvistelse i Örebro!

  (Sent) Svar: Tack för kommentaren. Lycka till med din bucket list för sommaren.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s