I detta inlägg tänkte jag lista upp saker jag är tacksam över att ha fått eller en specifik händelse den senaste tiden.

En speciell händelse

Aktiva helger. Det inkluderar de helger sen första april. Sedan typ påskafton i början av april har vi haft fullbokade helger – är det inte jobb så är det någon rolig aktivitet. En dag brukar vi se till att vara lediga på ihop för att kunna njuta av familjen i hemmiljö och hinna rå om hemmet lite extra och vila upp oss inför kommande vecka (vanligtvis söndagar). Men för det mesta har båda våra helgdagar varit fullbokade och jag som för det mesta är fast i hemmet och inte gör så mycket om dagarna, tycker helgerna blir lite extra trevliga när man har saker inplanerat. Den senaste tiden har vi: varit på kosläpp, öppet hus på brandstationen, besökt bondgård × 2, åkt till Eskilstuna, träffat både mina släktingar samt makens släktingar, blivit bjudna på middag av familjen. Få av många saker är nämnda och mer saker är inplanerat.

Ny avdelning på förskolan. Nu när storebror blivit äldre har han fått uppgraderas till en avdelning för större barn. Och han trivs som handen i handsken! Och både jag och min make är nöjda och känns trevligt att läsa om alla de roliga saker han hunnit med under en veckas tid samt kommande händelser fram till sommaren. Även att han nu för tiden är trött efter en dag till skillnad från förut är också skönt då jag inte alltid har ork att vara ute i ca 1,5 timme efter att ha hämtat hem honom för att aktivera honom mer.

♡ Varmare väder. Ja, nu när våren är här betyder det även att det är varmare väder och solen strålar nästintill varje dag. Igår var det hela 20 grader varmt och jag blir så tacksam över slippa klä barnen och mig själv i varma vinterkläder. Det var inte jätte omständligt men såklart något jobbigare än typ ett par fleecebyxor och tunnare jacka samt sneakers. Och på mig själv drar jag över en tunn jacka bara. Skönt!

Saker jag fått

♡ Ett paket gröt för 6 månader av Nestlé. Så generöst och otroligt uppskattat även i dessa tider! Glatt överraskad blev jag också då jag inte fick något liknande när storebror var liten och förväntade mig inget heller. Det var lite extra roligt att gå till brevlådan i torsdags för att se att där väntade en kartong jag inte beställt hem. Gröten har varit otroligt uppskattad av min son!

♡ Gratis Bamse-tidning tack vare babybox. När jag väntade lillebror så valde jag att få hem babyboxar och i dessa innehöll att jag kunde beställa hem en gratis Bamse tidning till barnet. Och storebror som varit tokig i Bamse ett bra tag nu blev jätteglad när han fick hem den och satte sig genast nöjt i soffan och läste sin nya Bamse tidning.

♡ Bok jag fått av min farfar till min son/söner. En bok om en hund som upplever sitt rum stökigt och önskar städa. En mysig bok som är trevlig att läsa ihop med mitt barn men som också passar honom som handen i handsken då han älskar djur (hund bland annat) och städning.

5 reaktioner till “Saker att vara tacksam för

 1. När man är hemma med barnen så är det extra uppskattat med lite omväxling på helgerna. Många positiva saker och trevligheter vilket betyder mycket!

  Gilla

 2. Så härligt att läsa! Så fint att du har så många saker du är tacksam för<3
  Så viktigt att kunna känna tacksamhet 🙂
  Roligt med sakerna som du/ni fått<3

  Kramar!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s