Och där sprang ytterligare en vecka förbi. Så pass att jag inte ens hunnit med något inlägg! Många dagar eller kvällar som gjort att min energi föll till botten eller så har jag behövt rå om mig själv. Men i stort sätt har det varit en fin vecka 18!

Först och främst klev vi in i maj denna vecka. Och som jag tidigare skrivit firade vi in månadens första dag tillsammans med mina föräldrar. Resten av veckan blev fortsatt lugn, vilket storebror var i behov av eftersom han denna vecka börjat på ny avdelning. Och oj som han trivs och det gör även hans föräldrar! Min mamma kom förbi torsdag eftermiddag i vanlig ordning och i fredags fick vi besök av min farfar. Det blev två mysiga dagar med besök, men fredagen blev dock oerhört gnällig från lillebrors sida. Inte alltid man kan göra honom tillfreds, så tyvärr får man bara ta sådana dagar. Dock har dessa gnällperioder i samband med trötthet/nattning ökat den senaste veckan, så hoppas att det nu börjar fasa ut!

I fredags blev även lillebror hela 7 månader. Tiden bara springer iväg som sagt! Det är så mycket han har åstadkommit sedan han föddes och han utvecklas fint hela tiden, både fysiskt och mentalt. Det är så intressant att åter få följa vårt barns utveckling likväl som med storebrors. Och storebror blev hela 2 år och 4 månader idag. Inte för att vi egentligen räknar hans ålder med månader längre, men alltid kul med månads dagar ändå.

Denna helg har varit intensiv men trevlig. Detta hände:

Lövsta – Kosläpp

Igår var vi iväg på Kosläpp i Uppsala. Det blev inre riktigt som vi förväntat oss, men vi var inte heller helt besvikna. Det var första gången för oss allihop så egentligen visste vi inte vad vi väntade oss, mer än att få titta på gladlystna kor som får springa ut i en hage. Vi var ute i relativt god tid och vi skulle bara kommit något försent till mötesplatsen med min vän och hennes familj. Vi stannade längs vägen för att hämta trehjulingar till min son och därefter for vi vidare mot Uppsala. Med låg bensin som gick till reserv tank åkte vi förbi mack efter mack för att hinna i relativt god tid, men möttes istället av en ordentligt lång och onödig kö till parkeringen. Det var enormt rörigt, och på tok för mycket människor, så när vi väl parkerat bilen efter att ha stått i denna kö i 20 minuter, beslöt vi att bara ställa oss på en plats och möta min vän efter själva kosläppet. Det var mysigt men stressigt så upplevelsen fråntogs hos oss alla tre och storebror var smått grinig pga. rastlös, lite hungrig och trötthet. Till nästa år, eller ett annat år vi beslutar göra om detta, kommer vi vara mer förberedda på dagen. Men i oss fick vi en god kanelbulle och storebror fick en liten mjölk att skölja ned kanelbullen med. Gott! Vi slog enbart följe med vår vän till bilen och därefter åkte vi i separata bilar till respektive hem. På väg därifrån stod vi i en kö på ca 20 minuter igen, men väl ute så stannade vi till vid Burger King för lunch. Det var två muntra killar som var glada över att få slippa sitta i bil och som fick i sig lite lunch innan vi for hemåt. Det blev en relativt smärtfri resa hem också, men inte lika smärtfri som resan dit då lillebror sov hela vägen och storebror var nöjd. Storebror fick testa åka lite trehjuling, annars blev det bara en fortsättningsvis lugn och mysig lördag hemma med bus och lek.

Dag fylld med ärenden

Idag beslöt vi tidigt imorse att åka iväg till Biltema och Ica Maxi. Det blev att handla in en massor till trehjulingen men barnen fick även med sig en varsin leksak, vilket båda uppskattade. Därefter blev det att handla smått innan vi begav oss hemåt. Det blev en förvånansvärt munter dag, då lillebror sov från att vi gick hemifrån tills att vi kom hem och storebror var lycklig över att få sitta i en kundvagn. Väl hemma har det blivit lek med de nya leksakerna, vila och små städat i lägenheten. En lugn och trevlig söndag med andra ord, där storebror fick åka trehjuling till och från bilen. Mysigt!

Hoppas att ni får en fortsatt mysig söndagskväll och får en toppen start på vecka 19 imorgon!

4 reaktioner till “Kosläpp, ärende-söndag & lugn vecka

  1. Ja, tiden den går fort. Så skönt med en fin vecka även om det varit lite så där med din energi.

    Önskar en bra start på den nya veckan!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s