Nu går vi in i en ny månad. Kalendermånad 5 av 12. Hittills måste jag ändå få säga att år 2023 varit bra, dock hade jag önskat att vi vore mer friska. Men bortser man från det har det ändå hittills varit ett spännande år och det hoppas att det kommer fortsätta vara de återstående månaderna på år 2023.

Vad har ni för planer under maj? Själv har jag mer större händelser utspritt på månaden, egentligen inte något mer specifikt en så. En av mina närmsta vänner föder sitt andra barn den här månaden och hon kommer sedan gå på mammaledighet. Våra mammaledighetsdagar tillsammans med våra söner år 2021, stor del av år 2022 kommer fortsätta år 2023 och det ser jag fram emot.

Vad händer i maj?

Kosläpp.

Dalarna.

Ny avdelning.

Mors dag.

Födelsedagar.

Hur har er maj varit hittills? Vi är inne på dag tre av 31 dagar och hittills tycker jag vår maj varit bra. Natten mellan söndag-måndag fick lillebror feber för första gången, av oklar anledning, men det gick fort över. Får se om vi åkt på något virus eller om det kanske är tänderna som spökar? Det har dock varit gnälliga dagar och nätter, främst i samband med nattning. Men det får man väl ändå ta med en snart 7 månaders bebis! Annars har det varit fina och bra dagar. I måndags kom mina föräldrar över för att assistera med barnen medan maken tog ett extra pass. De var redan här vid ca 08 och blev både att vi gick ut en sväng på promenad och till en lekplats, lunch, lek hemma och fika innan de begav sig av vidare och mina söner tog en skön vila. Igår var det också en fin dag och det var även en stor dag! Storebror gick från småbarnsavdelningen till mellanbarnsavdelningen. Det hade gått bra och storebror verkar trivas bra på sin nya avdelning, skönt nog. Dock var han trött efter alla nya intryck att det blev en fortsatt skön eftermiddag hemma bara. Denna onsdag har blivit lugn den också, dock stannade vi till vid en lekplats en kort stund innan vi gick hem och tog det lugnt resten av eftermiddagen.

Sammanfattning av april

Vad har hänt i april: BVC besök, firat påsk med nära och kära, firat makens morfar och min bror som blev med lägenheten, haft både lunch och middagsträffar med mina föräldrar, farfar och vänner, besökt en bondgård×2, besökt Bläcktornsparken med makens syskon och kusin (samt deras barn), besökt öppet hus hos en brandstation. Dessutom ansökte jag om återupptag för studier, ansökt om jobb samt varit på intervju, haft vårt första utvecklingssamtal för storebror och bott i vår lägenhet i 2 år.

Vad har varit extra bra: maken har kunnat ta en massa extra pass, även fast det är trist att han varit borta en del lediga dagar också.

Vad har varit mindre bra: förkylningen vi råkade ut för i början av månaden som orsakade att jag till och med tappade rösten i en hel vecka.

Köpt något speciellt? – solhatt och keps till barnen, lade beställning från cocopanda (mascara, ögonbrynspenna, hårolja och en något dyrare tvål), men störst av allt är väl ändå makens motorcykel.

Fått något? – en massa fina påskpresenter av mina föräldrar, farfar och faster med familj och en bok av barnens farmor på valborg.

Månadens mysigaste: alla de familjeaktiviteter vi hittat på under helgerna samt de roliga aktiviteter vi gjort ihop med andra. T.ex. brandstationen, bondgården i lördags samt dagen vi besökte samma bondgård på annandag påsk samt alla de gånger vi firat födelsedagar, kontraktpåskrivning.

Månadens skönaste: vårvärmen. Det har varit helt fantastisk att få känna på den nalkande våren och allt som hör därtill. Successivt har vi bytt ut de tjocka vinterkläderna mot våra vårkläder såsom tunnare jacka, mössa, skalkläder, fleece och vanliga galonkläder. Skönt!

Månadens sötaste: mina söner och deras relation, helt klart. Lillebrors största idol just nu är helt klart storebror och vill gärna vara där han är eller titta på när han leker osv. Han blir så glad över att träffa honom igen om de varit borta från varandra i några timmar (för oss). Och vice versa med storebror som verkligen uppskattar sin lillebror och vill alltid se honom glad, nöjd och roa honom. Nu när gåstolen kommit upp från förrådet är lillebror i och blir superglad om storebror visar intresse och kör runt med honom (med tillsyn av oss föräldrar) eller spelar musik och dansar. Ibland har han fattat tag i lillebrors händer för att dansa med honom. Om inte detta, att försöka i den mån han kan involvera sin lillebror i lek, är han väldigt förtjust i att trösta honom om han är ledsen (”såja, lugn”, ”mamma, napp, lillebror”, ”kram”) eller vill visa sin kärlek (pussar, kramar, klappar). Väldigt fint att se och hoppas denna brödrakärlek förblir även i äldre åldrar!

Stämde dina förväntningar på månaden: jo, men det gjorde det väl. Hade likt många gånger inte så stora förväntningar som gått att slå spillror av, men jag är väldigt nöjd med april månad.

Vad längtar du till i maj? – resan till Dalarna, kosläppet och mors dag.

12 reaktioner till “Sammanfattning av april och första dagarna i maj

 1. När barnen börjar på förskolan så brukar bacillerna komma som ett brev på posten. Våra barnbarn har varit sjuka väldigt mycket men förhoppningsvis ska det minska nu. Så skönt att bytet till en annan avdelning fungerat bra. I vår kommun finns inga småbarnsavdelningar utan det är blandade åldrar på alla vilket jag faktiskt tycker är att föredra.

  Gilla

  1. Ja, men visst är det så. Helt sjukt hur bacillerna transporteras fort mellan barnen. Och speciellt blev det för oss då den avdelning han tidigare gick på tyckte om att vara inomhus mycket. Nu är de typ alltid ute och därmed har smittorna minskat betydligt, även nu när.det blivit varmare ute. Skönt! 🙏🏻

   Gilla

 2. Vad mysigt med kosläpp. Verkligen en perfekt aktivitet för hela familjen.
  Vårvärmen har varit skön och efterlängtad. Hoppas att maj bjuder på toppenväder.

  Gilla

 3. Min april var så dålig, jag kollade tillbaka i bloggarkiv och jobbanteckningar, men var sjuk hela april! Hel vansinnigt! Men maj har börjat med pompa och ståt, jag är mycket nöjd med maj hittills. Och jag ska fortsätta brassa på!!

  Gilla

  1. Vad tråkigt att höra! Skönt att din maj börjat bra och vad jag kunnat läsa mig till i ditt senaste inlägg har resten av månaden varit fin den med. 😊

   Gilla

 4. Roligt med några planer i maj. Hittills har det varit fint väder 😊
  Vad roligt att din vän föder sitt andra barn snart 😊 kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s