Hoppas att ni fått en fin valborg idag! Denna valborgsförmiddagen blev lugn hemma med fokus på städning, därefter kom min svärmor till oss. Blev att äta lunch innan vi drog vidare till ett vaccinationsställe för att få vaccin mot TBE. Där tog maken och storebror sin tredje dos medan jag tog dos fem. Skönt att ha det överstökat! Därefter blev det att spela kort utspritt på dagen och äta tre rätters. Till förrätt körde vi på rostad smörgås med guacumole och räkor, till varmrätt sweet ribs med pommes, sallad och beasås samt enkel kladdkaka med grädde till kvällen. Gott! Storebror var lätt sövd, likt alltid, men lillebror behövde vi kämpa en hel del med. Men skam den som ger sig! Kl. är närmre 22:00 och svärmor gick precis hem. Blir att mysa sig ned i soffan framför The Good Doctor.

Igår blev det en riktigt mysig dag på bondgården. Vi tog en promenad och mötte upp mina föräldrar och gick sedan vidare till en bondgård. Där fick storebror rida för första gången (med viss skepticsm), klappa lamm och ko samt se både grisar, getter, kaniner, hönor/tupp. Han var riktigt glad! Men roligast var nog att rida käpphäst bland deras leksaks hoppbana och hans strategi var att låta hästens huvud riva innan han kunde själv kliva över bomen, samtidigt skrika ”JA!” som om han klarade det omöjliga. Jo, han är riktigt charmig, vår älskade son! Efter några timmar i kylan kände vi oss färdiga och tog bussen hemåt där vi sedan bara mös hemma med bus och lek.

Hoppas ni fick en bra valborgsmässoafton! 🔥

10 reaktioner till “Valborgsmässoafton & bondgårdsmys

 1. Så mysigt att besöka en bondgård och klappa djuren.
  Vad många doser vaccin. Hur fungerar det med vaccinet, tar man ett visst antal doser och har sedan ett skydd under längre tid?

  Gilla

  1. Exakt! Det är flera doser. Andra TBE dosen tar du ca 1 månad efter den första, därefter tar du den mellan 5-12 månader senare, sen planar det ut mot 3 år och sista dosen (som anser att man är helt vaccinerad) tar du sedan vart femte år. 😊👍🏻

   Gilla

  1. Mysigt! Gillar valborg men känns inte som en högtid man kan fira med småbarn, inte när de tänder brasan ca 1 timme efter lägg dags för min äldsta son. Men när han blir något äldre, kanske redan nästa år, kanske det blir ett mer aktivt firande av dagen 🥰👍🏻

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s