Alltså wow! Vilket pang väder det har varit exakt hela veckan, inklusive i helgen som var. I torsdags såg jag att de var ute och vattnade gatorna för att det redan blivit för torrt, galet egentligen! Blommorna börjar vakna till liv – jag har både sätt krokusar, vitsippor, blåsippor som ligger och göder sig i vårsolen. Dessutom har fjärilar, humlor, getingar och en drös med andra flugfän vågat sig fram, till min förtret, och jag har sett en och annan myra och spindel intill sandlådan i vanlig ordning på sommaren. Trevligt men som jag tidigare skrivit blir min ångest för att gå ut starkare ju mer vi närmar oss sommarmånaderna. Jag har fobi för både getingar, bin och humlor samt stark rädsla för åska/blixten, så får ångest om jag är ute och det börjar hällregna. Men som jag också skrivit tidigare år är att jag jobbar på mina rädslor och gör allt jag kan för att aldrig visa mina rädslor inför mina söner. Att föra över mina fobier samt rädsla till dem är det sista jag vill göra!

Så vad har hänt den senaste tiden? Varje dag har i princip sett likadan ut. Först lugn morgon hemma med fokus på att äta frukost och göra oss i ordning inför förskolan. Därefter har jag tagit det lugnt hemma med lillebror och tampats med hans få vilor på dagarna. Efter förskolan var vi njutit ute i parker för att ta vara på vårens underbara väder, vilket är uppskattat av både mig och storebror. Utöver det har jag även hunnit få till en träff med en vän och hennes dotter i onsdags. Vi möttes upp efter att jag lämnat storebror, tog en mysig promenad i stark solsken och stannade till vid en lekplats där jag satt och njöt i solen med en sovandes lillebror i vagn. Vi avslutade träffen med att köpa hem lunch från Burger King och åt hemma hos mig. Jag har även haft långa samtal tillsammans med min bror och farfar under veckans gång, vilket alltid är trevligt!

Det har varit lite extra mysigt att vara i parken under eftermiddagen. Trots att både jag och storebror är trötta så är det skönt att njuta lite extra ute i det fina vädret medan man kan. Och dessutom har han även fått möjlighet att leka med andras barn som också befunnit sig i lekparken, vilket han uppskattar en hel del. Även jag.

Igår var det en speciell dag minsann. Igår skrev min bror på sitt första kontrakt till en lägenhet och flyttar framåt sommaren. Vi är så otroligt glada för hans skull och det skulle firas med en mysig grillfest hemma hos mamma! Eftersom maken slutat tidigt från jobbet följde han med och hämtade storebror från förskolan (överlycklig, vill jag tillägga) och därefter tog vi en promenad till mina föräldrar i solskenet. Något som ansågs i våra ögon skulle bli super mysigt, omvandlades sedan till en mardrömspromenad. Efter lekparken vi stannat till vid vart storebror oerhört trött och ville inte sitta ståbräda, ville inte gå och vi hade dessvärre valt att inte ha en dubbelvagn. När han blev nöjd var det lillebrors tur att visa på missnöje. Men fram kom vi och väl på plats hade vi det mysigt där vi skålade in för min bror (även min make som certifierats för MC även denna dag) med bubbel, grillat kött med potatisgratäng och sallad samt bärpaj med glass till efterrätt. Efter en trevlig stund tillsammans med min ursprungsfamilj så tog vi bussen vidare hemåt och var hemma lagom till 20:00. Dock var storebror övertrött och nattningen blev som den blev, men resten av kvällen blev skönt nog lugn!

Lördag idag och maken tog extra pass. Men skönt nog slutar han tidigt och vi kan fortfarande göra det vi planerat göra, skönt nog. Hoppas att ni också kommer få en solig lördag idag! ☀️

6 reaktioner till “Solig vecka med njutningsfulla dagar

 1. Ja, nu kommer småkryp och flygfän fram och det är svårt att undvika dem. Bra att du inte visar din rädsla för barnen men barn ser ibland mer än vad man tror.
  Så roligt för din bror med egen lägenhet.

  Gilla

  1. Ja, men visst får man passa sig. De fångar upp som du säger mer än vad man tror, men står jag lugnt och väntar på att den surrar vidare eller viftar lugnt bort den fast med klappramde hjärta tror jag nog det går bra 👍🏻😊

   Gilla

 2. Vad roligt för din bror! Och grattis till din make som har tagit MC-kort. Så mysigt firande ni fick hemma hos dina föräldrar.

  (Sent) Svar: Tack för din kommentar! ❤

  Kram

  Gilla

  1. Absolut, värt att firas! Min make har dock inte fått MC körkort, utan ett certifikat som gör att han kan arbeta med MC på sitt jobb. Men underbart för allas vägnar ändå 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s