…Gick det stora flyttlasset till Stockholm från Örebro. Den 17 april 2021 tog vi vårt pick och pack och flyttade till storstaden och till vår nuvarande lägenhet. Vi har nu bott här i 2 år och jag minns att första året var väldigt trevlig och jag minns det som om vi var nöjda. Månad efter månad har det dessvärre ändrats och nu längtar vi bort till en ny flytt, helst till en annan stad om möjligt. Orsakerna är många men de få jag kan nämna är att vi har på tok för hög hyra, vi önskar bo mindre centralt och vi önskar ha trädgård istället för att behöva ta en promenad till en lekpark. Dessutom upplever vi att storstads idyllen inte är något för oss, trots att vi är född och uppvuxen här. Vi är bara glada över att vi känner likadant! Utöver läget så är vi väldigt nöjda över vår lägenhet i sig. En lägenhet på ca 80 kvm med 2 sovrum och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Lång och fin hall, stor och rymlig toalett och ett relativt stort förråd i lägenheten som gör det lätt att stuva undan saker. Dock vill jag hävda att vi ändå inte är fullt så nöjda och längtar bort från lägenheten av andra orsaker.

Det finns alltid för- och nackdelar med sina beslut. Men jag står ändå för att jag trott att det skulle bli bättre att flytta tillbaka, men så här i efterhand kan vi ibland sitta och tänka ”vad hade hänt om vi köpt ett radhus/en villa i Örebro?” men det kan vi aldrig veta om vi hade trivts bättre där eller inte. Man får göra det man tror är rätt i den situation man befinner sig i. Och det står vi båda för att vi gjort!

Så vad drömmer vi om? Ett radhus, villa/hus bort från storstaden. Det hade varit helt fantastiskt att få flytta till ett lugnare, mer barnvänligt område. Speciellt nu när barnen är så små. Många drömmar små, men en vacker dag blir även vi hus-ägare, frågan är bara när.

Jag saknar dessutom livet i Örebro. Med det menar jag att vi hade ett helt annat levnadssätt än nu. I Örebro fanns möjlighet för hund, vi hade en uteplats där vi kunde grilla närsom, vi bodde ute på landet vilket gjorde att det blev lugnt och trevligt, egen trädgård, varsin bil med en given plats, bättre ekonomisk situation och vår äldsta son föddes där och var ca 4 månader när vi flyttade hit. Det är en minnesfull tid i Örebro också, såklart saknar man saker man haft och såklart saknade man saker man inte hade där såsom familjen och släkten nära. Återigen finns det alltid för- och nackdelar med allt och jag ska inte påstå att vi är till 100% missnöjda med vår boendesituation, nej men däremot drömmer vi oss vidare och längtar tills vi köper vårt eget i framtiden såklart.

BFU på vår första bostad i Örebro

4 reaktioner till “För 2 år sedan…

  1. Jag hoppas att er dröm om ett annat boende snart går i uppfyllelse.

    (Sent) Svar: Tack för din fina kommentar. Livet med hus och trädgård är underbart!

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s