Först och främst vill jag skriva – GLAD PÅSK till er allihopa! Jag har varit så frånvarande och det har sin förklaring. Hela veckan har jag behövt tampas med en förkylning och med minimal vila som tvåbarnsförälder så är det inte lätt att återhämta sig. Men nu börjar jag må bättre!

Hur har ni spenderat er påskafton? Vår påskafton blev lugn hemma hos mina föräldrar med nära och kära. Lugn start på morgonen dessutom och förmiddagen bestod av att fixa i ordning inför att åka iväg. Vid ca 14 var vi hos mina föräldrar och en efter en kom resten av gästerna. Blev att fira med samma gäng som förra året, fast denna gång var lillebror med utanför magen samt barnens farmor. Blev att först äta god påskmat innan det var dags för påskäggjakt. Mina föräldrar hade ordnat med fotspår med tillhörande karaktär ur bamse som storebror fick följa tills han hittade sina ägg med tillhörande presenter. Och oj, så mycket fint han fått av allihopa! Resten av kvällen blev lugn med fika och bara umgås.

Påskdagen blev också himla fin. Fint väder – soligt och varmt – och det passade vi på att njuta av. Vi tog en promenad till min brors lastbil och stannade till vid tre olika lekparker för att storebror skulle få möjlighet att leka lite. Väl vid lastbilen fick storebror titta och sitta i en lastbil, vilket syntes att han verkligen tyckte om. Efter lunch åkte jag iväg med min bror och fick lite ”egen tid” medan vi hämtade saker inför en till övernattning hos mina föräldrar. Efter en massa bus och lek med barnen tog vi det lugnt framför filmen Murder Mystery medan barnen sov för natten. Mysig film!

Hur firar ni påsk?

Påskägg & påskpresent från oss

Denna vecka har varit intensiv och lugn på samma sätt. Eftersom jag tampats med en förkylning har det varit jobbigt att anstränga sig, men jag har fått min beskärda vila medan storebror var på förskolan skönt nog. Jag har pratat en hel del i telefon också och det har väl gjort att rösten inte varit helt bra. Det är först idag som jag börjar få tillbaka rösten. Tidigare har rösten knappt varit hörbar, vilket har stundtals varit besvärligt och inte hjälpte det att hosta upp lungorna heller. Främst nattetid. Men skönt att vara på bättringsvägen nu!

I måndags var vi ute i 2 timmar. Det var en fantastiskt och fin dag. Både varm och väldigt solig. Både jag och storebror njöt i parken och tror även lillebror njöt av att få sova i vagnen. Vi träffade även min vän med sin dotter en stund innan vi begav oss hemåt och storebror sov hela 4 timmar. Resten av dagarna har varit sig lik med att lämna och hämta på förskolan och med något avbrott för andra ärenden så som handla eller BVC. På BVC var det 6 månaders kontrollen och lillebror följer fint sin kurva och blev godkänd på olika läkarkontroller. Skönt! I fredags var det en röd dag och storebror var hemma med oss. Vi passade på att spendera en stund på förmiddagen i parken med en vän och sedan mötte vi upp mina föräldrar som umgicks med barnen en stund tills det var dags för vilan. Det har ändå varit en bra vecka, minus förkylningen förstås.

Lillebror blev som sagt 6 månader i onsdags. Tiden går då galet fort! Och oj så vi kan se att hans utveckling går framåt. Han är en fortsatt aktiv bebis som älskar att sprattla runt och även lärt sig vända sig från rygg till mage (hänt en gång dock). Han är en glad och mysig bebis och vi är så glada över att få ha honom i våra liv. Storebror är så glad över sin lillebror och vill gärna inkludera honom i sina lekar, med viss förståelse att han inte alltid kan leka som han själv. Fint!

Nu hoppas vi på en fin, snöfri vecka. Denna vecka har det både snöat och funnits snö på marken. Denna påskhelg har verkligen bjudit på vårväder och nu önskar jag inget annat än att våren är här för att stanna och säga hejdå till vinterhalvåret och alla virus!

6 reaktioner till “Påsk, ett halvår & förkylning

  1. Vad jobbigt med förkylning, men skönt att det är bättre nu!
    Låter som en mysig påsk, här var det också lugnt och mysigt 🥰
    Åh redan 6 månader?? Tiden går såå fort!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s