Sammanfattning av mars

Vad har hänt i mars: många hemmadagar pga. sjukdom, annars har vi varit på middag hos mina föräldrar, spenderat en dag hos min svärmor, träffat min farfar och två gånger min faster, fått till en syskon träff med min bror, umgåtts med min svägerska och barnens kusin, vänner och BVC. Hämtat ut mina glasögon jag är så nöjd med. Även blivit en hel del lekplats stunder som ibland försvårats pga. snön som har fallit i omgångar under mars. Även denna månad som vi satte lillebror i antilopstolen för första gången och ökat från smaksensationer till portioner. Blivit en bra månad trots virus!

Vad har varit extra bra: jag började kunna lägga ifrån lillebror i sin säng och han sov både dagsvilor och vissa nätter i sin säng. Stor milstolpe hos oss!

Vad har varit mindre bra: alla virus vi åkt på under månadens gång. Först maginfluensa, ögoninflammation och vanlig förkylning.

Köpt något speciellt? – pulka, bok (Gittan och grå vargarna), en korv till leksaksköket och ett blått litet flygplan storebror ska få i sitt påskägg.

Fått något? – mamma kostade på oss något pyssel som jag ska skriva ut åt storebror, superfin mini tvättmaskin i trä av min farfar som min pappa gjort i 30 års åldern. Även en mysig bok av min farfar.

Månadens mysigaste: familjedagarna. Alltid trevligt att som familj spendera tiden ihop, speciellt då vi för det mesta bara kan njuta på helgerna ihop, knappt det. Specifikt 8 mars var en fin dag!

Månadens klumpigaste: inget jag kan komma på. I sådana fall att välja oplogade vägar som orsakat att det inte varit framkomligt med barnvagn, vilket gjort att det blivit betydligt svårare och tyngre än normalt att gå i.

Månadens skönaste: de dagar då vårsolen tittat fram och det har varit behagligt och nästintill varmt att vara ute. Det var superskönt!

Stämde dina förväntningar på månaden: jag hade väl hoppats att vår otur gällande virus skulle bli bättre, istället har vi åkt på tre olika virus, minst. Så nej, det skulle jag väl inte säga.

Har du några måsten som utförts: nej, denna månad har istället blivit en ”sjuk” månad, så mycket har lagts på is.

Måsten i april: jag ska pynta hemmet lite gult och med lite kyckling, mestadels för storebrors skull. Sedan skulle våra posters behöva komma upp, så ramar behöver köpas in. Även köpa färgpatron till skrivaren skulle vara bra!

Vad behöver du köpa in under april? – saker till påsk (påskpresent, påskägg, påskris) och nappar.

Vad längtar du till i april? – påskafton, BVC besöket för att se om lillebror gått upp i vikt som han ska och få se hur lång han blivit, förhoppningsvis en mer vårmånad vädermässigt.

Vad som händer i april

Ny månad och första dagen i april. Även känd som en skämt-dag, då man ska få lov att säga ”april, april din dumma sill – jag kan lura dig vart jag vill.” Sällan det händer att jag får till något skämt eller någon som skämtar mot mig, men minns att vi blev lurade med att vi skulle få ett prov

◇ BVC. 6 månaders kontrollen, ser fram emot besöket.

◇ Fira påsk. Detta gör jag tillsammans med min familj och ursprungsfamilj, förhoppningsvis även med min farfar och faster med familj.

◇ Träffa svägerskan, evt. åka till Eskilstuna. Mer därtill kanske planeras, oklart i nuläget.

◇ Ansöka om återupptag för mina studier.

◇ Fira valborg. Hur och var är absolut inte klart, det återstår att se mot slutet av månaden.

Mer saker kommer som alltid planeras under månadens gång. Så som vänskapsträffar, umgås med släktingar och ursprungsfamiljen. Men detta är vad jag vet om i nuläget!

Vad hittar ni på i april?

8 reaktioner till “Slutet och början på månaden

 1. Hoppas april blir en bra, virusfri månad för er. Jag hoppas också på mera vårväder i april. Det har blivit alldeles för lite promenader i naturen då det varit så blött/isigt, så det hoppas jag kunna återuppta i april.

  Gilla

  1. Tack, den blev hyfsat virusfri. Strax innan påsk åkte vi på någon vidrig förkylning som höll i sig i ca 2 veckor, men efter påsk vart vi bra igen! 🥰👍🏻

   Gilla

 2. Fint att läsa sammanfattningen från mars och dina förhoppningar med april. Önskar dig en fortsatt fin vår!

  Svar: Tack för dina ord.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s