…Gått in i sommartid. Jag gillar personligen sommartid mer än vintertid – dagarna känns längre, trevligare och ljusare. Känns som om en promenad ”sent” på kvällen inte gör någonting eftersom det känns som om dagen förlängts. Samtidigt innebär det att vi ställer fram klockan, dvs. vi förlorar en timme, så hur kan dagen kännas längre? Nackdelen med att förlora en timme är att jag igår gick miste om en timmes sömn. När jag vaknade på morgonen var jag så glad över att mina söner valde att sova en extra timme mer än vad de vanligtvis gör (lillebror vaknade 06 och storebror 07), tills jag insåg att de egentligen vaknat upp samma tid som de gjort under en längre period nu. Men om de fortsätter hålla dessa tider kommer det i längden kännas trevligare.

Denna helg har rent ut sagt varit intensiv. Fredagen blev en lugn hemma dag utöver att jag tog mig ut en 40 minuter innan storebror skulle lämnas på förskolan för att han skulle få lite tid utomhus i en lekpark. Blev sedan en inomhus dag hela fredagen, i princip, då regnet öste ned och det var inte alls behagligt väder att vara ute i.

I lördags var det våffeldagen. Det firade vi in med en våffellunch tillsammans med min vän från audionomutbildningen i Örebro. Dock somnade båda sönerna medan jag gjorde våfflorna, så vi fick äta dem själva och storebror fick äta i efterhand. Inte helt dumt det heller! Till eftermiddagen tog vi bussen hem till mina föräldrar där vi haft det riktigt mysigt. Barnen fick kvalitetstid med sina morföräldrar och vi blev även bjuden på plankstek till middag. Otroligt gott! Vi såg Lets dance till kvällen och åt lite gottis och sov över hos mina föräldrar.

Söndagen bjöds på våffelfrukost och lugn morgon. Vi var åter hemma ca 10:30 och cirka 45 minuter senare kom min svärmor, svägerska och barnens kusin över på pizzalunch. Barnen (storebror och kusinen som är 1,5 år äldre) lekte otroligt mycket, både mer lugna och mer intensiva lekar och det var hög ljudnivå. De eggade även upp lillebror då och då – så ni kan ju förstå hur trött man var när de åkt hem. Storebror somnade snabbt och även lillebror tog en hyfsat lång vila samtidigt. Men det var trevligt att träffas en stund innan de behövde ta tåget hemåt igen och vi fick en lugn och kravfri söndagskväll hemma. Skönt!

I natt har det snöat. Så denna måndag har vi enbart befunnit oss hemma. Även storebror har upplevt att det varit skönt att vara hemma, har inte klagat en enda gång. Skönt! De har skönt nog tagit sina vilor på dagen, men trots det har jag varit ofantligt trött. Denna vecka ser jag inte fram mot – vi kallar den för helvetes vecka då maken kommer vara mer på jobbet än hemma med oss – men vi får göra det bästa av saken! Igår fick vi hem vår online handling från Ica och denna gång har jag valt att handla in lätta måltider så det inte blir problematiskt att få till en middag ensam med två barn. Så blir förhoppningsvis en fin vecka och jag ska njuta till fullo av den tid jag får ihop med hela familjen. ♡

Hoppas att även er vecka har startat bra!

Plankstek gjord av mina föräldrar (ryggbiff, egen gjord potatis, sparris stekt med bacon och egen gjord bessås med gott rödvin till) ♡

16 reaktioner till “Nu har vi officiellt…

 1. Jag föredrar absolut sommartid för jag tycker mycket om långa och ljusa vår- och sommarkvällar. Alltså gärna sommartid året runt för min del 😀

  Gilla

 2. Jag håller med dig, jag tycker också om sommartid mer än vintertid! Dagarna känns verkligen längre med de ljusa kvällarna! Dock påverkas jag mycket av omställningen mellan vintertid-sommartid mycket. Likaså när de ska skiftas tillbaka! Tycker vi ska ha sommartid hela tiden istället för att skifta! 🙂 Så himla gott med våffellunch och våffelfrukost!

  Hoppas du får en fantastisk helg nu, kram<3

  Gilla

  1. Jag hoppas att i framtiden kommer vi bara ha sommartid, inget skiftande. Jag har absolut lagt märke till att jag också reagerar, dock blir jag piggare när sommartiden slår över, så jag är glad över det. Märker inte av att klockan ställs fram och man får sova en timme kortare, men förvirrad har jag varit några nätter jag varit vaken vid skiftet men inte fattat det och tyckt ”hur kan tiden stå stilla?/springa så fort fram?” 😂

   Gilla

 3. Det låter som en bra helg, även om det hände mycket! Jag föredrar också sommartiden just p.g.a. att det är ljust senare på kvällen, föredrar helt klart det än en timme mer ljus på morgonen. Nu är det inte ens mörkt vid åtta på kvällen, ihhh! ❤ Men ja, det tog några dagar innan kroppen anpassade sig, haha, men nu känns det som kroppen anpassat sig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s