Måndag och vi går därmed in i en ny vecka. Vecka 11 har haft en väldigt stor betydelse för mig sedan jag var liten. Vecka 11 innebär att jag tillsammans med min ursprungsfamilj alltid åkte upp till Sälen, men i år är det likt föregående år en helt vanlig vecka. Trist, men förhoppningsvis kanske även vi kan få åka skidor under år 2023. Med det sagt kommer det bli en lugn vecka för oss med BVC besök inbokat och hittills två preliminära träffar med två vänner. På fredag kommer dessutom min svägerska med son till Stockholm, så blir säkert att spendera tid med dem i helgen samt att vi kommer ta vaccin. Vi har en rätt lugn men ändå en händelserik vecka framför oss!

Helgen blev himla bra. Till skillnad från föregående helg kom vi iväg till min svärmor. Där blev vi bjudna både på lunch och middag och emellanåt har vi lekt med sönerna, gick ut och åkte snowracer och spelade plump med varm dryck i hand (jag vann tre av tre omgångar). Riktigt bra dag! Vi passade även på att smita in på Lindex när vi ändå var i närheten av butiken för att hämta ut en body till lillebror med en Libero check. Maken fick både välja färg och motiv, vilket både han och jag tyckte var trevligt. Söndagen blev också bra, däremot har vi behövt tampas med storebrors ögoninflammation som han tyvärr vaknade upp med. Tur nog var vi snabba med att behandla och det ser något bättre ut idag, tack och lov, men han blir hemma från förskolan tills det blivit bättre. Vi har haft sådan otur med olika sjukdomar, på tre månader har vi snart haft alla sjukdomar man kan tänkas få från förskolan, men nu håller vi återigen tummarna för att vara friska och krya tills nästa säsong med alla influensor startar igen. Gärna även då. Trots ögoninflammation kom vi ut en stund, där storebror fick åka lite snowracer, men sedan blev det en fortsatt lugn inomhus dag.

Det räckte med att titta ut genom fönstret för att förstå att det skulle bli en inomhus dag. Och jag inte höra något klagomål över beslutet från storebror skönt nog. När snön faller ner samtidigt som det blåser kallt är varken jag eller storebror förtjusta i att gå ut i, så inomhus dagar tackar vi sällan nej till då. Inte mycket att säga om dagen utöver att det varit en fin måndag tillsammans med mina söner.

Här kommer en kort sammanfattning av föregående vecka.

Sammanfattning – vecka 10

Hur har veckan varit? – det har varit en lugn och trevlig vecka med många stunder tillsammans med min familj och nära anhöriga.

Veckans bästa: komma iväg lite från hemmet. Knappt jag varit utanför hemmet pga. sjukdom, så att få byta miljö i lördags var trevligt!

Veckans sötaste: alla de stunder storebror försöker involvera lillebror i sina lekar eller ser till att lillebror alltid har en leksak nära till hands.

Veckans jobbigaste: dra en dubbelvagn genom oplogad och/eller dåligt plogad snö. Även när vi gjorde om den till en enkel vagn var tufft!

Veckans förvåning: storebrors ögoninflammation…

Veckans mysigaste: att ha maken hemma så mycket som han varit!

Veckans roligaste: när jag var ute i snökaoset och gång på gång satt fast i snön. Tillsammans med min make och andra främmande människor skrattade vi gott åt kaoset som snö kan orsaka.

Har det hänt något nytt? – lillebror har både fått testa sitta i hoppgungan för första gången och i antilopstolen (8/3) och fått äta lite mer än smaksensationer. Storebror fick åka pulka och snowracer för första gången!

Veckans köp: vår fina, blåa pulka som vi införskaffade när det blev sådär galet snöigt igen. Ett av de bästa köpen, helt klart! Vi har även ”köpt” en ny body till lillebror.

Veckans fått: jättefin liten lyckogubbe av min farfar som min farmor alltid bar när hon var yngre. Fint att få meningsfulla saker som gör att man alltid kan minnas de som inte längre finns med oss. ♡

12 reaktioner till “Veckan – nya och gamla – och helgen

  1. Så härligt att ni fick en trevlig helg med nära och kära. Jag får erkänna att jag inte vet vad plump är för spel, men du verkar vara bra på det😄
    Vilken söt body som lillebror fick! Så mysigt att storebror involverar honom i det han gör<3

    Gilla

  2. Oj vad ni hittat på roligheter samt har roligheter framför er! Roligt att ha två träffar med vänner inbokade! Sån otur ni haft med alla sjukdomar ni åkt på, hoppas ni håller er friska nu.. håller tummarna!! Bodyn var superfin! ha en fantastisk helg nu, kram<3

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s