Ny vecka, nya tag. Denna tisdag innebär att vi samtliga går tillbaka till våra rutiner. Känns jätteskönt att äntligen vara frisk och få upp orken igen. Storebror var även glad över att äntligen få se och göra annat än vad han behövt göra hemma dessa sjuk dagar. Nu håller vi tummarna för att vi slipper bli mer sjuka!

Med andra ord var vår helg och vår måndag en stillsam historia. Vi orkade oss ut för att storebror skulle få gunga lite. Därefter blev det åter en inomhus dag likt resterande av dagarna som varit oskrivna. Därav har det inte blivit att jag haft ork eller lust att skriva ett blogginlägg om veckans sammanfattning – därmed kommer inlägget publiceras i detta inlägg, längre ned. Så tisdag – nya tag som sagt – åter i rutiner så som jobb, förskola och mammaledighet med en 5 månaders. Jajamänsan, i söndags blev vår lilleman hela 5 månader gammal. Han har blivit så stor, sådan skillnad från då han kom ut. Det blir bättre med dagsvilorna och vissa dagar har jag kunnat haft honom sovandes i sin spjälsäng, men ytterst få nätter, men jag ger inte upp. Gäller bara att kämpa något mer! Annars en fortsatt glad liten kille som såklart har sitt temperament också. Vi har successivt trappat upp smaksensationer till lite mer mängd och det har varit både yoghurt, dopp i fingret av vår mat, såser, smoothie och frukt såsom päron och banan som vi hittills kunnat ge. Vi trappar upp allteftersom så vi ser att hans mage hänger med, men oj så glad lillebror blir av att få smaka på vår mat! Kul att se sådant intresse hos ett så litet barn.

Dagen blev så lugn och fin som jag tänkt. Med mysmorgon med pappa vår innan jobb och förskola, lekfull eftermiddag med storebror och rätt lugn kväll förövrigt. En bra start efter sjukdom! Det har dessutom varit snökaos idag. Så trött på snön, vill nu gärna ha vår väder. I helgen fick jag lite vårkänsla av att se gula knoppar sticka upp ur jorden, men de är nu täckt av snö och får vänta något extra på att få växa sig fina i vårsolen.

Sammanfattning av vecka 9

Hur har veckan varit? – första delen av veckan var bra, andra delen av veckan blev sämre. Innan vi blev sjuka fick jag i alla fall möjlighet att träffa min farfar och faster på måndagen och en mammavän under onsdagen.

Veckans bästa: umgås med min farfar och faster var oerhört mysigt. Förhoppningsvis får vi till en sådan träff inom kort igen!

Veckans sämsta: helt klart maginfluensa!

Veckans höjdpunkt: att lillebror sov sina tider och blev en mer nöjd bebis!

Veckans sötaste: jag har tagit en himla massa bilder på storebror som sovit, så måste nog bli det haha!

Veckans jobbigaste: få till aktivitet med två barn medan jag själv är dålig.

Veckans mående: dåligt, i alla fall sista delen av veckan. Första delen av veckan har jag mått tipp topp!

Veckans mysigaste: att ha hela familjen samlad, även fast jag kanske hade haft hemma maken med andra omständigheter än vid sjukdom.

Veckans väder: soligt och ibland har det känts som om våren nalkas. Men nu har det både snöat igen och blivit riktigt kallt!

Veckans idylliska: promenaden i onsdags var mysig. Älskar barnvagnspromenad med en vän och dessutom fick jag sällskap av en hund vars ras påminner om den jag haft, vilket jag tycker är extra mysigt!

Veckans köp: unnade oss fina tulpaner!

Veckans fått: fin bok av farfar jag tidigare nämnt samt nödvändigheter från Ica från min bror.

Veckans förvåning: att vi åkt på maginfluensa. Det hade jag absolut inte förväntat mig. I alla fall inte förrän onsdag eftermiddag då jag fick nys om att det återigen gick på förskolan, då blev jag inte förvånad över att även vi blev smittade.

Veckans måste ha: oj, jag vet inte, men den där B&J som min bror var snäll och kom med var himla god och jag frossade ordentligt, så den kanske får bli veckans ”måste ha”.

Har det hänt något nytt? – jag har ett par nya glasögon som används flitigt. De är annorlunda jämfört med de jag tidigare ägt, men fortfarande rätt likadana i formen.

Veckans godaste: B&J som min bror kostade på mig. Så fint och så snällt!

Veckans tanke och boost: Veckans tanke och boost går in i varandra. Att ständigt tänka ”det går över” var en himla fin boost!

Veckans längtat efter: få hämta ut mina glasögon!

2 reaktioner till “Uppdatering & 5 månader

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s