Vad har hänt i februari: det har både varit en vinter- och en vår månad, då det stundtals varit fint vårväder utan snö och sedan faller nysnö och det blir flera minusgrader igen. Utöver det har det blivit en del promenader oavsett väder med både vänner och ensam med barnen. Träffat både nya personer och träffat vänner från tidigare. Vi har umgåtts med både släktingar och träffat våra ursprungsfamiljer. Lill Skrutten har fått börja med smaksensationer och vi besökte storebrors förskola under ”öppet hus” och fick titta på verksamheten och allt fint han gjort. Det har blivit en del sjukstuga också – både förkylning och öroninflammation – vi behövt handskas med. Utöver att vi behövt uppsöka vården för öroninflammation, så har vi även varit på BVC och jag har äntligen fått klippa av mitt risiga hår. I stort sätt en bra månad utöver sjukdom.

Vad har varit extra bra: att solen varit framme och man har då och då fått smaka på att våren nalkas.

Vad har varit mindre bra: helt klart alla sjukdomar, speciellt öroninflammationen som krävde hjälp genom närakuten. Men skönt att det gått så bra som det gått!

Köpt något speciellt? – vi köpte leksakskök via en secondhand butik hos oss (Ikeas klassiska från Duktig-serien), hoppgunga till lillebror, torktumlare, glasögon + solbrillor i min styrka.

Fått något? – två babblar tröjor av mina föräldrar samt en fin äldre bok av min farfar om ”the runaway bunny” till barnen, främst storebror. Jag blev även överraskad med två nya, fina blommor av min make på alla♡dag.

Månadens mysigaste: alla trevliga stunder ihop med min familj, ursprungsfamilj (och makens) samt släktingar. Alla goda skratt, fina samtal, alla gos stunder ihop med barnen och få kvalitetstid med maken är så viktigt och det uppskattar jag en hel del!

Månadens klumpigaste: vet inte om det kan anses klumpigt, men jag var lite optimistisk och bokade tid hos en frisör en halvtimme efter att vår BVC tid började. Det vill säga, BVC tiden gick över tiden och jag fick krampaktigt ta mig till frisören med dubbelvagn och en sovandes 2 åring. Det gick som ni förstått bra – men det var klumpigt av mig att inte tänka in en timme efter bokat besök hos BVC.

Månadens skönaste: vet inte vad jag ska välja – att jag äntligen fått ordnat med glasögon eller fått klippa mig. Får nog välja klippningen eftersom glasögonen har jag hittills inte fått ännu och klippningen gjordes i februari.

Stämde dina förväntningar på månaden: hade inga höga förväntningar på månaden – så ja. Däremot hade jag nog hoppats på mindre sjukdom, men det heter ju vabbruari av en anledning…

Har du några måsten som utförts: ja, åkt till återvinningscentralen, storstädat minst en gång denna månad (små städat de andra), rensat avloppet, fixat rent i diskmaskinen, fått saker sålt (kattsaker samt skötbädd). Men läs mellan raderna: mycket har utförts av min man men jag har fått ta del av nöjet på sidan av. Utifrån föregående månads sammanfattning har jag skrivit att vi behövt fixa i förrådet, få upp tavlor, hämtat ut paket samt fixa med spjälsängen. Förrådet har vi stuvat om i, spjälsängen har blivit användbar under denna månad och lillen har sovit gång till gång i den. Så lite saker även där blev avklarade med!

Vad längtar du till i mars? – mina glasögon, ser så fram emot att få hem dem!! Dessutom älskar jag våffeldagen, ett måste att äta våfflor denna dag, så det kommer vi att göra även i år!

Måsten i mars: fixa i förrådet, få upp tavlorna i sovrummet får följa med även in i denna månad (endast som fattas är tre ramar), fixa i barnens garderober, ansöka om en anställning.

Vad behöver du köpa in under mars? – ramar till våra tavlor som ska upp i vårt sovrum. Det är väl det jag kan komma på här och nu, annars har vi nog allt vi behöver, tackar för det! 🙏🏻

Uppdatering

Nu går vi in i en ny månad. En vårmånad enligt kalendern och jag ser faktiskt fram emot våren. Jag har tröttnat på snön och allt slask som tillkommer samt kylan. Vi får hålla tummarna att det även blir vår och minimalt med snö under denna månad.

Veckan har för övrigt startat bra! Storebror var hemma med oss i vanlig ordning och under förmiddagen var vi utomhus på både promenad och stannade till vid en lekplats. Till eftermiddagen fick vi besök av min fina farfar och faster, vilket var otroligt mysigt. Tisdagen blev en stillsam dag hemma utöver promenad från och till förskolan, men det blev en toppen dag gällande lillebrors sovschema utefter babynaps sovtider, vilket underlättade en hel del vid lunch och då jag behövde ta emot och packa upp en Ica leverans. Idag, första dagen på månaden, träffade jag en mamma-vän med hennes barn samt hund. Blev mysig promenad i vårväder, åt god lunch från Burger king samt trevliga samtal mammor emellan. Därefter blev det en mysig eftermiddag i lekpark samt hemma med familjen.

Vad händer i mars?

♤ Hämta ut mina glasögon.

♤ BVC.

♤ Våffeldagen. Vilket är ett måste att fira, varje år. Det första jag sade att jag var tvungen att äga när jag flyttade hemifrån var just ett våffeljärn. Så den dagen ser jag fram emot!

Inte mycket är inplanerat i mars som ni ser. Men mest troligt kommer jag både träffa släktingar, ursprungsfamilj och vänner under månadens gång. Och fler saker kommer att planeras in successivt under månaden. Men exakt vad återstår att se!

Hoppas ni fått en fin start på nya månaden och att er onsdag varit fin!

2 reaktioner till “Sammanfattning av februari och ny månad

  1. Februari blev väl en helt okej månad ändå även om det varit lite sjukstuga hos er. Det brukar ju vara mycket baciller i omlopp vid den här tiden men blir säkert bättre när det blir lite varmare.

    Gilla

    1. Ja, men det tycker jag absolut! Ja, tyvärr är det ju det, så tråkigt.. Hoppas nu slippa både förkylningar, olika virus osv. nu när våren nalkas! 🙏🏻

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s