Sammanfattning av vecka 7

Hur har veckan varit?  – bra, men såklart påfrestande med tanke på att man varit orolig för sitt barns mående (öroninflammationen som konstaterades i torsdags).

Veckans höjdpunkt: äntligen beställt glasögon!! Det har varit på tapeten länge men av olika anledningar har det inte blivit av förrän nu.

Veckans bästa: helgen då vi hade en mysig träff med mina föräldrar, lugn och mysig söndag som familj. Även att vi åkte in till närakuten och fick hjälp för storebrors öroninflammation!

Veckans roligaste: det finns många olika händelser, men kan dela med mig av en händelse från idag vi skrattat gott åt. Min make och min äldsta son gick ut i förväg och när jag kom ut ur porten såg jag inte skymten av dem och tänkte att de gick till lekparken. Jag började med rätt så rask takt gå mot lekparken och hör ett litet gnäll bakom mig, men reflekterar inte mycket mer över det. Sen när jag kommit till lekparken så ser jag inte dem och ringer därför upp maken för att höra efter vart de befann sig. Då var de tydligen utanför porten, fast något dolda och såg mig i princip springa iväg. Äldsta sonen hade tittat frågande på mig och sagt ”mamma?” och sen tittat på min make och sagt ”mamma – borta”. Tyckte vi var lite roligt, att det kunde bli så fel.

En annan är då vi packar och fixar under lördags eftermiddagen och upplever storebror lite för nöjd och går och ser efter vad han gör – ertappar honom med att ha hittat sina snacks i skötväskan och roffat åt sig. Han såg så nöjd ut!

Veckans sötaste: sönerna. En specifik händelse var att i måndags lekte de fint ihop, lillebror i babysittern framför leksaksköket och storebror stod och lagade olika rätter till oss, och lillebror fick smaka en hel del och var så taggad att han började gunga vilt när storebror närmade sig med något nytt han skulle få smaka.

Veckans chockeraste: att vi kan lägga ifrån lillebror och att han är så nöjd som han varit. Även kunnat sova någon kväll i sängen bredvid honom innan jag behövt samsova i soffan. Så skönt!

Veckans jobbigaste: sönernas åkommor. Utöver storebrors öroninflammation fick lillebror en konstig hosta och lät konstigt när han skrek/hostade, vilket gjorde mig nervös. Men efter en dag så gick det över av sig själv!

Veckans mående: bra! Men däremot har mitt mående varit sämre då jag tyckt så synd om storebror.

Veckans mysigaste: alla mysstunder med mina söner och min man. Klart bästa att få kvalitetstid med sin familj.

Veckans måste ha: måste vara kaffe, även den här veckan och säkert alla veckor som kommer!

Veckans köp: glasögon samt solbrillor i min styrka.

Veckans fått: alla♡dag blommor av min man.

Veckans längtat efter: egen tid hos frisören, även fast det inte riktigt blev som jag tänkt.

Veckans allmänna tips: tveka aldrig att åka in till närakuten/akuten om ni anser att ert barn inte mår bra. Bättre att kontakta 1177 en gång för mycket än för lite.

Idag har det varit en söndag i min smak. Storebror vaknade inte förrän vid 08, så fast än jag vaknade vid 06:30 med lillebror, så blev det en lugn start på morgonen. Vi har varit utomhus i det fina vädret (dock kyligt och lite blåsigt) och handlat. Resten av eftermiddagen blev lugn hemma. Jag har hunnit tvätta all tvätt från tvättkorgen som behövdes och även vikt allt samt stoppat det i respektive garderob, utöver det som fortfarande hänger på tork. Det har även stått ”städning” på schemat, dvs. småplockat och vi har även ordnat med försäkringskassan, som hängt över oss ett tag. En mysig söndag tillsammans med min familj, helt enkelt!

Hoppas er söndag och vecka 7 varit fin!

4 reaktioner till “Sammanfattning – vecka 7

  1. Lite upp och ner i veckan får man väl säga. Positiva saker men också en oro när barnen är sjuka men så blir det. Våra barnbarn har scharlakansfeber så då kan man hålla sig för skratt men det är ju övergående. Visst är det gulligt när syskonen börjar leka med varandra.

    Ha en fin start på veckan!

    Gilla

    1. Absolut är det så! Det är alltid obehagligt när ens barn blir så pass sjuka att de är i behov av vård utöver hemmet. Usch då, läst att det går en bakterie just nu som orsakar scharlakakans feber hos barn. Obehagligt.. 😥

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s