Sista dagen i januari levererade likt gårdagen. Efter att ha lämnat storebror på förskolan mötte jag upp en tjej med ett barn i samma ålder som min yngsta och som vi träffade i somras då vi var gravida. Blev en långpromenad i solskenet, därefter lunch hos mig. Våra småttingar fick vara med de sista timmarna, annars låg de båda två och sov skönt i vagnarna. Jag fick även interagera med hennes hund, vilket var otroligt mysigt, speciellt då rasen påminner om den jag hade för några år sedan. Resten av eftermiddagen bestod av att ta det lugnt hemma tillsammans med mina älskade söner och man.

sᴀᴍᴍᴀɴғᴀᴛᴛɴɪɴɢ ᴀᴠ ᴊᴀɴᴜᴀʀɪ

Vad har hänt i januari: Lille Skrutt har fyllt 2 år som vi firat med kalas, vi har firat min farfars 70 års dag, vi har träffat vänner (nya som gamla) och umgåtts med nära och kära. Det har varit himla fint väder mot slutet av månaden, vilket också höjer känslan av att januari varit bra.

Vad har varit bra: mycket, men ska jag säga något måste det nog vara att Lille Skrutt fyllde år och att det blev ett trevligt firande till hans ära i början på månaden. Även att Lill Skrutten uppnådde milstolpen med att vända sig från mage till rygg!

Vad har varit mindre bra: att vi varit sjuka då och då under månaden, exempelvis tampades vi med covid i början av månaden.

Köpt något speciellt? – vi har fyndat en hel del på secondhand! Exempelvis köpte vi ett skötbord (äldre Sundvik), vi fyndade 10 nya böcker om Halvan som storebror uppskattat en hel del, köpt och fått ett högtalarsystem och även en spjälsäng. På det har vi köpt saker på IKEA till både hemmet och till spjälsängen samt födelsedagspresenter till både min son, min väninnas son samt till min farfar. Annat smått och gott har även köpts in, exempelvis saker till Lille Skrutts pyssellåda och en poster.

Månadens mysigaste: få vara med min familj, helt klart. ♡

Månadens klumpigaste: helt klart att jag råkade ha sönder storebrors regnjacka, men som sagt lätt fixat hos skräddaren!

Månadens skönaste: bli av med katten. Det var då inget för oss, tyvärr.

Stämde dina förväntningar på månaden: absolut. Jag hade ingen vidare förväntning på månaden direkt, men tycker absolut att den har varit bra och händelserik.

Har du haft några måsten som utförts: utöver att jag behövt städa ett x antal gånger så har jag även köpt in saker från IKEA vi länge velat köpa in. Vi stuvade även om i storebrors rum och blev tok nöjda. Mer måsten finns som vi kommer behöva ta itu med den kommande månaden.

Vad längtar du till i februari? – få fira alla♡dag med min familj, börja ge Lill Skrutten smaksensationer, få klippa mig.

Måsten i februari: fixa spjälsäng, storstäda minst 2 gånger, börja sova i sängen och få Lill Skrutten att sova i sin spjälsäng, fixa i förrådet, bli av med julgranen och få upp tavlor i sovrummet. Även fixa med kläder jag hämtat ut idag från min svägerska till storebror.

Vad behöver du köpa in under februari? – helst av allt behöver vi köpa in en ny förvaringsmöbel till vårt förråd i lägenheten, men lär nog få vänta ett tag till.

12 reaktioner till “Sammanfattning av januari 2023

 1. Det låter väl ändå som en bra månad får man säga.
  Så ni har inte katten kvar? Spontant kan jag ju säga att jag aldrig hade valt att skaffa katt med två små barn. Vi hade förvisso katter när äldsta dottern och sonen var små för vi hade ju redan katter när de föddes. Det fungerade väl så där och det var inte alltid helt lätt tyvärr…

  Gilla

  1. Det var det absolut!
   Nej, det fungerade inte att ha kvar katten av olika anledningar, men vi fäller ingen tår för det! Som du uttrycker det så fungerade det inte och katten visade flera tecken på att saker inte stämde och därmed kändes det inte längre ok att behålla katten.. 🙂

   Gilla

 2. Mysigt med två födelsedagar i Januari 🙂
  Ja jag skulle nog också väntat med att besöka LEOs när smittorisken har lagt sig om det inte vore för att det var kalas där.
  Tänkte typ hela tiden på hur otroligt mycket barn det sprang runt där och att jag inte fick pilla mig i ansiktet :p Blev en hel del tvätta händerna och handsprit också

  Gilla

 3. Vilken fin januari månad ni fick. Hoppas att er lilla kissekatt har fått en nytt kärleksfullt hem.

  (Sent) Svar: Tack för att du läste och kommenterade första delen av min årsresumé för år 2022. Andra delen finns publicerad i bloggen.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s