Söndag den 22 januari fyllde min farfar 70 år. Ungt, jag vet, det tror jag alla dagar i veckan att han skulle älska att få höra!

Firandet bestod av att gå iväg på lyxrestaurang på Djurgården, Stockholm. Närmare bestämt besökte vi Villa Gothem som var otroligt mysig och låg i ett äldre hus med äldre charm. Ingen restaurang man väljer att ta om man inte vill fira någon skulle jag vilja säga. Vi fick sitta i en salong ensamma uppdukat för ett långbord och det var himla trevligt. Det som alltid är trist med långbord är just att man inte kan samtala med alla, men tur man kan röra på sig mellan måltiderna för att interagera med de som exempelvis sitter längre bort.

Som vanligt kom vi något försent. Alla satt samlade vid bordet när vi halv rufsiga kom in genom dörren till salongen. Tur nog var vi bara sena med ca 10 minuter, men ändå. Det var uppdukat för vår lilleman att få sitta med vid bordet, på kortsidan, och servitrisen var otroligt fin. Hon försökte interagera med vår något blyga men busiga storebror och försökte hela tiden behålla honom på plats. Så fint att se att även andra blir lätt charmade av honom likt oss! Mellan måltiderna fick han en burk med kritor och ett målarblock att måla i av servitrisen och vi tog också med oss en pysselbok vi fick av våra fina vänner i födelsedagspresent som var uppskattad av Lille Skrutt.

Det blev en trerättersmiddag. Jag tog en god toast skagen, deras berömda plankstek till varmrätt och en otroligt god chokladmoussetårta till efterrätt med en kopp kaffe. Otroligt gott! Vi var där allt mellan 17-21 innan vi började packa ihop och rulla hemåt. Storebror somnade smått i bilen medan lillebror i vanlig ordning skrek hela hemresan. Plus i kanten var i alla fall att han var munter nästan hela vägen in till Djurgården. Alltid något!

I födelsedagspresent fick min fina farfar en något dyrare Whisky och eget knåpat rim. Vi var väldigt nöjda, jag och min man, över att vi slog ihop våra kloka huvuden och gav bort något från våra hjärtan. Och det mottogs även med glädje, fint nog.

Intensiv men en fantastisk dag. Dessförinnan tog vi oss ut till Ica för att sedan stanna till vid en lekpark. Det var otroligt kyligt så det blev då inte långvarigt, men tillräckligt. Därefter blev det pannkaka till lunch och vila för storebror. Medan försökte vi göra oss färdiga inför restaurang besöket så att det bara var sönerna kvar strax innan vi skulle bege oss mot bilen. Tanken var god, och som sagt kom vi bara något sena. Än har vi inte lärt oss att manipulera klockan med två barn och så vidare, men till slut så blir även vi bättre och bättre på att planera in!

Vi var inte hemma förrän 22:30. Det var bara att hoppa i sängs för storebror och vi tog det något lugnt innan även vi sade godnatt och lade oss. Men eftersom jag inte hann med så mycket innan restaurang besöket blev det att ta disk och städning när vi kom hem, så trötta somnade vi sedan på varsin sida av soffan framåt midnatt.

Både måndag och tisdag blev stillsamma dagar. Storebror var hemma från förskolan och vi har njutit som familj. Imorgon blir en fortsatt mysig hemma dag, därefter blir det åter till vardagen.

Hoppas ni fått en fin start på veckan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s