Denna lördag blev en lugn inomhus dag. Natten mellan fredagen och lördagen blev tumultartad genom att storebror spydde hela 3 gånger (2 ordentliga). Därmed blev det en mer vaken natt i jämförelse med när det enbart är lillebrors behov som ska stillas. Trots en tumultartad natt vaknade storebror vid 05:30 och det var bara att kliva upp med honom. Tack och lov finns TV som kan erbjudas medan jag vaknade till liv för dagen. Under storebrors vila passade maken på att hämta böcker vi köpt till storebror och eftersom han upplevde vädret som kallt och tråkigt, valde vi att det fick bli en inomhus dag. Gjorde oss ingenting. Till middag beställde vi hem pizza och maken lyckades fixa med vårt högtalarsystem till TV, vilket känns tillfredsställande.

Resten av kvällen kommer att bli lika lugn som dagen. Eftersom natten blev som den blev och lillebror har haft en riktig skrikar dag, så är vi båda väldigt trötta. Det passar oss fint att bara få ta det lugnt och leka med storebror. Vi är så glada över att det inte är maginfluensa som orsakade storebrors spyor utan mest troligt att han ätit för mycket eller råkat äta något dåligt under fredagen. För här har vi inte sett skymten av ett illamående, dålig aptit eller liknande, utan tvärtom, ett väldigt gott mod och är precis som vanligt.

Gårdagen blev dock mer intensiv. Maken arbetade och eftersom förskolan var stängd var storebror hemma med oss. Det blev att ta oss ut till ett område med flera olika lekparker och andra spännande saker som storebror fritt fick springa runt i. Efter ca 1 timme begav vi oss av mot Ica och på hemvägen önskade lillen få leka i en annan lekpark, vilket han fick. Totalt var vi ute i mer än 1,5 timme i solskenet, vilket gjorde oss tre alla gott. Därefter blev det en fortsatt lugn inomhusdag med sen nattning av liten, vilket gick bra även det.

Jag hoppas att er helg hittills varit bra.

BFU på böckerna som inskaffades idag. Boken om grävmaskinen och flygplanet läste vi inför nattningen idag och brandbilen har vi hemma sen jul. Saknas nu bara ambulansen som jag gärna önskar att mina söner ska ha. Mycket lärorika och fina böcker. Kan jag verkligen tipsa om!

12 reaktioner till “Intensiv kontra lugn dag

 1. Men fy vilken natt, när man får lite sömn är dagen efter rätt kämpig alltså! Skönt att det inte var magsjuka iallafall! Men så mysigt med en dag inomhus med massa mys då! Håller med om att solen ger en så mycket energi! ❤

  Måste kolla in de böckerna, kan tänka mig att vår son skulle tycka om dom längre fram!
  Hoppas ni får en fin start på veckan, kram ❤

  Gilla

  1. Ja, den blir ju det! Ja, dessvärre var det magsjuka tyvärr. Men det gick snabbt över och var en mild variant! 🙏🏻

   Ja, gör det. Väldigt bra och fina böcker! 😍

   Gilla

 2. Åh stackarn! Men skönt att det inte var maginfluensa.
  Så skönt när solen kommer fram. Här har det varit väldigt krispigt väder och snö 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s