Del 2 av sammanfattningen för år 2022 kommer upp senare än tänkt. Min ursprungliga plan var att inlägget skulle komma upp innan nyår, endast års resumén skulle komma upp i januari, men så blev det inte. Istället hade vi covid och minimal ork, därefter har det varit andra inlägg som prioriterats, men vad gör väl det? Här kommer i alla fall min något sen sammanfattning av år 2022 (januari-juni kan ni läsa HÄR).

𝓙𝓾𝓵𝓲

I juli tampades vi med värmen, likt i juni, men skönt nog införskaffades en AC på månadens första dag, så det blev något mer uthärdligt. Vi kämpade även under hela juli månad med Lille Skrutts sömn, då han var extra besvärlig denna månad med att inte sova ordentligt, själv. Utöver det kämpiga vart det en fin månad. Juli bjöd på fem lägenhetsvisningar för att se vad Stockholm har att erbjuda, men inget vi slog till på. Annars bjöd månaden på en massa kompishäng genom promenad, lekplats, inomhusträffar, spontan spelkväll hos oss, bortbjuden hos våra vänner på landet, återseende med makens barndomsvänner och jag och en god vän tog även en fika i lekparken medan sönerna lekte för fullt (inte lika glamoröst som det låter). Det blev även att leka med min mor som hade semester och gärna sågs flera gånger, men även umgicks vi med min pappa, svärmor och svägerska. Vi lyckades även träffa min kusin jag inte träffat på flera år över en middag. Denna månad bjöd även på större händelser: vi tog bort spjälsängssidan på storebrors säng, premiärbad utomhus för storebror (+ en gång till och utomhuspool vistelse), vår förlovningsdag, maken snickrade ihop en learning tower som har varit populär här hemma, lillen fick sina första egna kläder inköpta (mandalorian set från H&M) och jag hade förvärkar i över 7 timmar som intensifieras och jag blev därmed beordrad av förlossningen att genast vila för att inte värkarna skulle eskalera, vilket jag lyssnade på i den mån jag kunde.

𝓐𝓾𝓰𝓾𝓼𝓽𝓲

Augusti bjöd på mysiga dagsutflykter såsom Sigtuna, Västerås och Dalarna, spenderat tid med vänner med bland annat middagsbjudning, umgåtts med familj och släktingar (mysiga promenader och luncher med min farfar som vi påbörjade år 2022 och som vi hållit fast vid i flera månader, med eller utan barnvakt), fått hjälp av svärmor när maken varit på jobb, varit på akut vanlig tillväxtultraljud och besök hos läkare för planering av kejsarsnitt samt att jag såg ljuset i tunneln gällande studierna. Utöver detta blev det balkongmys med vän, med sonen eller som familj. Sonen fick på nära håll träffa och klappa hund och vi försökte köpa ny bil (därav Västerås och Dalarna resan). En av de bästa är helt klart inköp av apa från IKEA – så fort den fick följa med hem har storebror sovit hela nätter i sin säng och vi började få ostörda nätter (för det mesta). Något tråkigt var mitt fix och knåp till min faster jag aldrig riktigt kunde överlämna personligen, men hon blev riktigt glad ändå!

𝓢𝓮𝓹𝓽𝓮𝓶𝓫𝓮𝓻

September blev fylld med en massa förberedelser inför bebis ankomst, både fysiskt och här i hemmet. Jag hade flera besvärliga nätter och dagar som orsakade att jag och sonen tog det för det mesta lugnt inför lillebrors ankomst. Jag fyllde 26 år som firades med en fika för släktingar, restaurang besök med våra vänner samt firade vår andra bröllopsdag. Vi har spenderat tid med vänner genom lekträffar, blivit bjuden på kräftskiva, vi har bjudit på middag och spelkväll. Vi blev även bjudna på kräftskiva hos mina föräldrar med släkt och vi närvarade på en festival som inte var särskilt intressant. Fler träffar med ursprungsfamiljen blev det, trevliga promenad- och lunchdejter med min farfar (faster min närvarade på en träff), träffade en kusin jag inte träffat på länge. Vi hann även göra ärenden såsom shoppa vinterkläder till storebror tillsammans med min mamma och köpte in saker från IKEA till storebrors rum, exempelvis mattor och ett räcke till sängen. Vi har även lyckats sälja vår Skoda Superb och köpt oss en ny bil, Toyota avensis, som vi köpte i Strägnes tillsammans med min bror och mamma, vilket var en trevlig dag. Utöver detta unnade jag mig egentid i form av klippning och vi besökte lillens förskola för en rundtur. Vi fick även använda storebrors regnkläder för första gången, ett par regnkläder som jag egentligen köpte i februari, som han lyckligtvis fortfarande kunde använda under hösten.

𝓞𝓴𝓽𝓸𝓫𝓮𝓻

Oktober är en månad vi sent ska glömma. Den 5:e föddes vår lillebror via planerat kejsarsnitt. Dagarna innan förberedde vi oss genom att installera babyskydd, fixa behållaren till kylaren, städa och barnens farmor kom dagen innan. Därefter var det fokus på alla BVC besök (hembesök och hos dem), läkarkontroller (för oss båda) och hörseltest. Maken var ledig från och med 5-25 oktober och vi levde i vår lilla familjebubbla där vi alla tre fokuserade på att lära känna det nya tillskottet. Även stor fokus på storebror, där vi försökte planera in roliga händelser såsom 4H-gård, Skansen, lekparker×flera osv. Det blev även flera olika besök från släkt och vänner som ville träffa lillebror. Den 22/10 hade jag dessutom en liten fika där mina föräldrar, faster med man och farfar närvarade och fick möjlighet till att gosa med lillebror, om så önskades, vilket var trevligt och storebror tyckte det var härligt med lite nya ansikten. Den 26-29 oktober behövde maken återgå till jobbet och då kunde min älskade mamma vara här istället från tidig morgon tills att maken kom hem. Det tyckte storebror om och vi hittade på en massor med skoj: lekplatser, lillen fick promenera runt och upptäcka världen i sin takt och besökte ett lekland. Utöver detta började bilbatteriet strula, vi blev med katt och kämpade med att försöka besluta vilket namn lillebror skulle få. Vi firade även halloween med vänner.

𝓝𝓸𝓿𝓮𝓶𝓫𝓮𝓻

Årets näst sista månad och den innehöll många spännande saker. Bland annat var vi på två BVC besök, vi shoppade både nytt och begagnade saker från en secondhandbutik (bland annat stokke tripp trapp stol till vår storebror), firade farsdag och födelsedagar, skrev på skatteverkets papper om namn till lillebror som sedan skickades in den 14/11, förkylning, infektion i mitt snitt som krävde antibiotika behandling, snön föll och gjorde vardagen kaotisk, julpyntat och firat första advent genom att köpa julgran och pynta med julgranskulor. Dessutom blev vår yngsta son 1 månad och maken var hemma större delen av månaden än vad han befann sig på jobb (inskolning + bidrog med hjälp hemma när mitt mående var sämre). Men störst av allt på denna månad är väl att vår äldsta son började förskolan och att allt gick så sjukt bra!

𝓓𝓮𝓬𝓮𝓶𝓫𝓮𝓻

Årets sista månad och även känd som jul månad. Det har därmed blivit att pynta färdigt i hemmet samt färdigställa granen med ledslinga och julstjärna lagom till andra advent, som vi firade ihop med vänner på Skansens julmarknad. Blev fler fynd från secondhandbutiken och Lille Skrutt fick möjlighet att träffa tomten i butiken. Jag var även iväg till en läkare för mitt snitt och fick det bekräftat att allt såg fint ut nu. Det blev att fira tredje och fjärde advent tillsammans med min familj med goda juliga bakverk samt adventspaket till Lille Skrutt. Det blev även lyssna och dansa till en massa julmusik med Lille Skrutt samt se julfilmer/serier och handla in/slå in julklappar för att maximera att julkänslan var på topp. Vi firade dessutom in Lucia där Lille Skrutt var utklädd till en tomte på förskolan och hemma fortsatte firandet med julbak och musik. Uppesittarkvällen spenderades hemma framför bingolotto, julafton firade vi med både min och makens släkt och dagen efter julaftonen gick vår bil sönder och vi blev därmed kvar en ytterligare dag hos mina föräldrar, vilket var trevligt. Månaden avslutades därefter med covid och en lugn nyårsafton som sjuka. Utöver detta hann jag även med ett billigt besök till tandläkaren, var på en BVC träff med mammor som fött barn under oktober månaden, fick besök av våra föräldrar över middagar, firade 9 år ihop och både maken och Lille Skrutt var hemma något tidigare än planerat pga. förkylning. Vår lilla minsting blev även hela 2 månader och månadskorten togs ihop med en julig outfit. Fantastisk avslut på månaden, minus covid och bilproblem!

8 reaktioner till “Sammanfattning av 2022 – del 2

  1. jag älskar att gå i secondhand butiker, oavseet om det är möbler, kläder eller husgeråd som jag kikar efter. Det är lite av en sport att hitta de bästa skatterna att shoppa 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s