Instagram bilder från år 2022

Beskriv året med tre ord: tragikomisk, underbar och magisk.

Hur har året varit? – underbar, fast med flera upp- och nedgångar, vilket är fullständigt naturligt. Vi har umgåtts med fina vänner, släkt och familj. Vi har blivit tvåbarnsföräldrar och njuter för fullt av familjelivet. Vi har hittat på en massor roligheter å vår äldsta sons vägnar som alltid visats med stor entusiasm och uppskattning.

Bästa köpet? – allt till mina söner, men exakt vad vet jag inte.

Blev du kär i år? – blev mer kär i min make som har sådant fint tålamod och alltid stöttar på sidan av. Kärleken till mina barn!

Har du träffat några nya personer i år? – ja, jag fick äntligen träffa vår älskade lillebror, så häftigt hur mycket kärlek man kan hysa till ett barn som är så litet. Utöver det några i en mammagrupp via BVC och en från en facebook mammagrupp en gång. Annars har jag inte träffat några nya personer direkt.


Har något hänt som du önskar aldrig hände? – att vi sålde vår fina Skoda Fabia och bytte mot en Skoda Superb. Det har bara medfört problem. När vi väl blev av med den huvudvärken fick vi bara nästa med nya problem med vår nuvarande bil. Aldrig blir det lätt.


Har du gjort någonting under år 2022 som du inte gjort förut? – blivit tvåbarnsmamma och allt vad det tillhör, bytt universitet och tillgodoräknat mig till termin 5, köpt katt.


Vart reste du under året? – Norrköping (Kolmården), Söderköping, Eskilstuna (hälsade på makens morföräldrar), Sigtuna, Dalarna (tittade på bilen vi äger), Västerås (för att titta på en annan bil) och Strängnes (köpte bilen).

Bästa du gjort år 2022? – bästa jag gjort är att ta beslut om att utöka vår familj med lillebror.


Ditt största misstag 2022? – att vi köpte vår bil via Riddermarks. Faktiskt även köpet av katt.

Vilka datum från år 2022 kommer du alltid att minnas? – 7 januari då sonen fyllde 1 år, 27 januari då sonen tog sina första steg, 4 februari då vi plussade på stickan, 17 mars då vi fick se lillebror för första gången, 5 oktober då jag förlöste lillebror, 8 november då storebror började på förskolan. Finns såklart flera glädjefyllda datum som gärna får hamna på denna lista, men skulle jag skriva ned allt skulle det bli en alltför lång lista, vilket känns onödigt.

Har du skadat dig eller blivit allvarligt sjuk under år 2022? – sista veckan på år 2022 fick vi covid. Vi som klarat oss sen det bröt ut år 2020, men det har tack och lov varit en ”mild” variant. Utöver det fick jag en infektion i mitt snitt som krävde antibiotika behandling.

Vad gjorde du på din födelsedag år 2022? – i år firade vi mig den 10:e och 11:e september, därmed blev min självaste födelsedag en lugn dag. Umgicks med min vän på dagen och blev bjuden på både en chailatte och bakelse från ett café. Annars firade vi mig på lördagen med fika tillsammans med familj och släkt och söndagen firade vi mig tillsammans med vänner på restaurang.

Hur har du firat jul och nyår år 2022? – förmiddagen hos min makes släkt och eftermiddag samt kväll hos min familj med släkt. Nyår firade vi hemma sjuka.

Har du förlorat någon vän i år eller någon annan? – i år gick min gammelmormor bort. Det var väntat, men såklart alltid tragiskt.

Vem fick dig att må bra? – min familj, utan tvekan. Även vänner och nära släktingar.

Har du varit gladare eller ledsnare år 2022 i jämförelse med förra året? – jag får nog hävda att jag varit mer ledsen än år 2021. Sedan jag blev gravid ändrades mitt humör – jag hade kortare stubin än normalt, jag slutade kommunicera med min man och körde i princip på mitt egna race tills att det slog emot. Detta släppte när lillebror kom ut, men däremot har vi haft annan huvudvärk som gjort att måendet inte alltid varit på topp. Men nu känner jag mig betydligt bättre och håller alla tummar och tår för att det kommer bli ett bättre år även gällande sådant här.

Har du varit full år 2022? – haha nej, när skulle jag ha hunnit med det som gravid redan i januari och tvåbarnsmamma i oktober?

Vad kommer du sakna från år 2022? – vara gravid. Detta kanske till och med var min sista graviditet, därav känns det som om jag kommer kanske sakna det också av den anledningen. Det var påfrestande vissa stunder, vissa dagar, men ändå så mysigt på ett annat sätt.

Vad önskar du att du gjort mer? – prioriterat mig. Eller oss kanske också är rättare ord. Mycket fokus har blivit på barnen och vi har varit så trötta att en hobby inte varit aktuellt eller vi har knappt orkat se en film ihop. Så är det att vara småbarnsmamma, men den enda gången jag unnade mig lite egentid var hos tandläkaren eller när jag klippte håret, dvs. ytterst sällan. Så det hoppas jag att jag kanske kan få till lite mer.

Vad ser du fram emot år 2023? – allt som hör till min familj och mina barns utvecklingar. Älskar alla utvecklingsstadier som min äldsta son genomgått och ser fram emot att få följa honom vidare samt se alla utvecklingsstadier hos lillebror. Jag ser även fram emot att få börja studera igen, denna gång på ett nytt universitet. Håller alla tummar och tår att det går an denna gång!

Vilka ser du som de största händelserna år 2022? – storebror fyllde ett år och började gå, varje gång han fått nya tänder eller alla hans utvecklingar likt ord börjar komma, han lär sig hur leksaker fungerar, lär sig danssteg och så vidare. Även att vi blev gravida, allt som tillhör graviditeten samt förlossningen och få vara tvåbarnsmamma till två otroligt fina pojkar.

Vad spenderade du mest pengar på år 2022? – barnen såsom ytterkläder, inomhus kläder, leksaker eller andra nödvändigt.

Tror du år 2023 kommer att bli lika bra? – Ja, om inte bättre, med mindre otur gällande många saker.

Vilka insikter tar du med dig från år 2022? – det finns bra och dåliga dagar, jag ska aldrig känna mig sämre för att jag inte alltid orkar vara den bästa mamman eller frun. Hemmet får se ostädat ut, det är livet som småbarnsmamma, man hinner dessvärre inte med att göra precis ALLT hela tiden. Jag ska också ta med mig att vara mindre impulsiv och tänka igenom våra beslut en extra gång så att vi inte begår samma misstag år 2023 som vi gjorde år 2022.

Och till sist, vad är dina planer för år 2023? – mammaledig med lillebror fram till slutet av augusti, då börjar jag studera igen och maken går troligtvis på pappaledighet året ut. Utöver det är målet att komma i form efter 2 graviditeter och hitta på en massa skoj med min familj, släkt och vänner under året.

4 reaktioner till “Årsresumé 2022

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s