Nyår har passerat och därmed är vi inne i ett nytt år. Likt Ellen skrev på sin blogg – ett nytt år med nya, oskrivna blad, som vi alla har framför oss. Ett nytt år som vi kan fylla med så mycket kärlek och minnen. Det är vad jag planerar att göra.

Nyårslöften är inget för mig. Nyårslöften är till för att brytas, så är det bara. Däremot gillar jag att ha nyårsmål att sikta in på, som pushar mig till att vilja lyckas utan att ställa orimliga krav på mig. För jag är bara en människa, som absolut kan falla tillbaka i ovanor igen. De nyårsmål jag har för år 2023 är bland annat: städa en gång per vecka (gärna en exakt dag) och storstäda varannan vecka (samma dag som infaller samma veckodag). Sedan städa utefter behovet. Detta för att maximera att man inte glömmer att städa och fixa i sitt hem, då det är lätt att hemmet ibland förfaller då man har 2 småbarn och inte alltid ork till övers för annat än barnen. Ett annat nyårsmål är att äta sundare och gotta mig till helger. På så sätt kan jag hjälpa mig själv att gå ned något i vikt efter mina graviditeter och må bättre. För att små äta på godis och andra onyttigheter till vardags hjälper då inte alltid, trots att man intalar sig att man är värd den lilla godisbiten eller bullbiten till kaffet. Jag är expert på att alltid finna en anledning till att äta onyttigheter, vilket jag hoppas att det blir en ändring på. Jag klarade det år 2020, därför har jag ändå stora förhoppningar på mig att jag kan det igen. Detta börjar när rutinerna sätts in igen, dvs. nästa vecka då jullovet är över. Prioritera mig kommer att bli det sista nyårsmålet och med det menar jag att det är okej att spendera pengar på sig själv så som att få klippa sig eller köpa sig ett par nya jeans om nu behovet finns. Annars är jag en sådan som sällan köper kläder till eller känner att jag vill spendera pengar på mig själv.

Bakningsgrejor, ballonger till födelsedagskalaset

Vad händer i januari?

♡ återhämta oss från Covid. Ja, det kan väl sammanfatta hela den här veckan.

♡ fira storebrors 2 års dag. På lördag fyller vår älskade son hela 2 år och det kommer vi fira genom ett litet kalas tillsammans med nära och kära.

♡ städa undan julen. Detta gör vi också förhoppningsvis den här veckan, gärna innan lördag. Än så länge är det bara onsdag, så absolut kan vi kanske hinna med det!

♡ släktingar fyller år. Får se om det blir till att fira de också!

♡ rensa i lillens rum. Nu när det både varit jul och han snart fyller år har nya leksaker tillkommit. Därav är vi i behov av att fixa undan saker som han inte längre leker med eller fixa ordning i hans rum.

♡ BVC och BVC mammaträff. Vi har både ett inbokat BVC besök för lillebror (som har behövt skjutas upp 2 gånger pga. sjukdom) och sedan ska jag träffa mammorna jag träffade i december. Trevligt!

♡ Kastrera vår katt.

Det händer en del, men ändå är inte månaden fullbokad. Mer kommer som alltid att planeras in under månadens gång. Exempelvis kommer vi ta många, mysiga barnvagnspromenader med eller utan vänner och hitta på mysiga saker tillsammans som en familj. Storebrors allra första jullov är dessutom snart över och då återgår vi till de nya rutinerna som skapades i november. Alltid skönt att återgå till rutinerna, även fast vi knappt rubbat på de under jullovet.

Uppdatering – vad har hänt sen sist?

Vad har hänt sen sist? Jo, inte mycket. Vi mår betydligt bättre nu än innan och det stora fokuset ligger just nu på att planera och fixa i ordning inför lillens kalas. Vi har handlat in alla ingredienser för fikat, men hans födelsedagspresent ska hämtas ut och den andra ska komma upp från förrådet och rengöras innan den eventuellt slås in, vi ska städa och fixa i hemmet. Igår beslöt vi möblerna om i storebrors rum, då möbleringen som skedde i augusti inte riktigt var vad vi ville ha och kändes inte praktiskt, så som att man inte utnyttjade rummet till dess max, som nu. Storebror tycker bara det är intressant, inte upplevt att han tycker det känns konstigt att vi ändrat för ca fjärde gången nu sen vi fixade i ordning hans rum för första gången, november 2021. Det kommer sedan bli en ytterligare ändring när lillebror och nya möbler ska in i ett rum på 9 kvm. Utöver att fixa i hemmet och planera inför kalas har vi även hunnit ta oss utåt för promenad, vilket har varit skönt för oss samtliga.

Hoppas att er start på första veckan i januari 2023 har börjat fint. Och att ni fått en fin onsdag idag!

10 reaktioner till “Nyårsmål, händelser i januari och uppdatering från vardagen

 1. Som småbarnsföräldrar blev det oftast att vi prioriterade kläder och annat till barnen men man behöver unna sig själv också.
  Här blir det också tvåårskalas på lördag. Lilla I firas lite i efterhand för nyårsdagen visade sig inte vara helt optimal för ett stort kalas.
  Tyvärr har hennes ena present blivit försenad vilket känns väldigt tråkigt.

  Ha det gott!

  Gilla

  1. Ja, visst blir det så. Tycker det även är roligt att lägga pengarna på mina barn, så jag har då inga problem att prioritera bort mig själv. 🥰
   Läste mig till på din blogg att det blev ett bra firande för lill tjejen och att det löste sig med presenten. Vad skönt för er! 🙂

   Gilla

  1. Ja, men visst. Det är precis vad man behöver när man har småbarn; rent och städat/undan plockat. Men visst har även vi kaos i detta hem 🙈😅 gott nytt! ❤️

   Gilla

 2. Hoppas att och familjen får en fortsatt fin januari månad.

  (Sent) Svar: Tack för din kommentar! Kul att du har försökt komma igång med en bullet journal. Jag stöttar gärna dig i processen om du vill ge det ett seriöst försök. 🙂

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s