𝓙𝓪𝓷𝓾𝓪𝓻𝓲

Årets första månad innebar att spendera tid med familj och vänner. Blev att ta flera promenader med vänner, lekträffar inomhus och familjesammankomster med ursprungsfamiljer och släkt. Vår son blev ett helt år som firades både på hans födelsedag och dagen efter tillsammans med släkt. Vi rensade dessutom i våra förråd och åkte till återvinningscentralen eller gav bort saker vi ansåg inte behövdes längre. Fin månad med både födelsedagsfiranden och sent julfirande och vår son fick många fina julklappar och födelsedagspresenter han med glädje lekt med. Det var även den här månaden som vår älskade son lärde sig gå och jag påbörjade mitt C-uppsatsskrivande.

𝓕𝓮𝓫𝓻𝓾𝓪𝓻𝓲

Årets andra månad har innefattat vänskapsträffar, familje- och släktträffar där både kalas och barnbarns mys har varit anledningen till sammankomsten. Mysiga barnvagnspromenader har tagits tillsammans med våra vänner, lekträffar med våra barn och jag valde även att avsluta mina studier gällande C-uppsatsen. Vi sålde även vår otroligt fina Scoda Fabia combi (årsmodell 2018) mot en Scoda Superb (2010) vi till att börja var nöjda över. Men det var något vi kom att ångra, tyvärr. Storebrors säng flyttades över tills hans rum och han började sova ensam i sin säng/i sitt eget rum, även hela nätter ibland. Vi firade även alla♡dag med utemat och efterrätt. Jag tog även ett graviditetstest den 4/2 som visade positivt och jag hade varit gravid i ca 2-3 veckor.

𝓜𝓪𝓻𝓼

Årets tredje månad var rätt varm och trevlig. Stundtals kall med snö, men för det mesta har jag beskrivit månaden som varm och givit mig många härliga vårkänslor! En av dagarna var det så pass varmt att vi röjde upp på balkongen efter vintern, vilket var trevligt. Det har även blivit många vänskapsträffar där vi antingen tagit promenad ihop, besökt en 4H-gård, lekträff hos oss eller hos vänner eller middagsbjudning, vi har träffat barnens farmor och morföräldrar av olika skäl och släkt. Jag har även besökt vårdcentralen för min knöl på tån och varit två gånger på MVC för inskrivningssamtal och vanlig kontroll då jag var gravid. Jag var även på en ultraljudsundersökning den 17/3 för första gången, men det var för tidigt att göra KUB testet så vi blev ombokade, men vi fick allt se vår lilla bebis därinne för första gången, vilket alltid är speciellt. Första gången för maken också. Blev därmed blodprover×flera för att jag skulle göra KUB testet. Det blev även att plugga till en tenta jag i efterhand fick veta att jag inte blev godkänd i (ingen chock från min sida tyvärr). Vi firade även fettisdagen och våffeldagen, då lillen fick äta sin allra första våffla som intogs med stor aptit. Vi köpte även vår dubbelvagn som vi började använda kort därefter som en enkelvagn framtill lillen föddes. Även vår fina gunghäst köptes in som kom att bli populär av vår äldsta son! Den 19 mars sade jag hejdå till min älskade gammelmormor som sedan dog senare under den kvällen. Så glad att jag hann säga farväl. En fin men lite sorgsen månad blev det.

𝓐𝓹𝓻𝓲𝓵

Årets fjärde månad var likt de övriga månaderna händelserik. Jag var iväg för att röntga min tå, besök hos barnmorskan och jag var iväg på KUB test. Eftersom KUB testet visade på fina resultat vågade vi gå ut för allmänheten om vår graviditet. Vi firade även påsk och var på begravning för min gammelmormor. Månaden bestod även av vänskapsträffar (4H-gård, hos någon, promenad, middagsbjudning) och umgicks med ursprungsfamiljer samt träffat släktingar. Det var även den här månaden som vår huvudvärk med bilen blev som mest påfrestande och efter påsk fick jag en hemsk influensa. Månaden avslutades med valborgsmässoafton där vi firade hemma med ett sjukt barn och krångel med bil som orsakade att han kom hem sent på kvällen. Gjorde mig dock ingenting.

𝓜𝓪𝓳

Denna månad har varit varm och trevlig. Vi har plockat vitsippor, blåst maskrosor, njutit av körsbärsträden när vi varit ute och tagit många härliga promenader ihop som familj eller tillsammans med vänner. Lekträffar likt alltid har det blivit för oss med vänner, vi har träffat släktingar som snällt varit barnvakt åt min son medan jag besökt MVC. Jag har även unnat mig en klippning och vi har åkt iväg till Kristinehamn och bott på hotell. Ändamålet med hotellvistelsen och Kristinehamn var för att titta på ett hus vi tyckte mycket om men ändå valde att inte slå till på. Vi firade även min fasters mans 50 års dag och nog störst av allt: vi var på RUL där vi fick reda på att vi väntade en liten pojk. Vi avslöjade könet tillsammans med nära anhöriga till oss via en gender reveal och vi allihopa var övertygade om att vi väntade en flicka, men icke då. Utöver detta har vi spenderat tid med ursprungsfamiljer likt varje månad, besökt badhus för första gången med liten som inte alls var uppskattad och firat mors dag lite krampaktigt med utemat.

𝓙𝓾𝓷𝓲

En av de varmaste månaderna! En månad som både har varit mysig men outhärdlig vissa dagar. Månaden bjöd på: besök till Norrköping där vi även besökte Kolmården, Söderköping där vi åt glass på det berömda Smultronstället, firat maken som fyllt år, lämnade in vår trasiga bil på verkstad, vaccinerats mot TBE och 1,5 års vaccinet (eller inte jag då), mysiga dagar med min familj, släkt och vänner, firat vänners födelsedag samt min svärmor, mysig balkonghäng där vi blåst såpbubblor med vår äldsta son, midsommarafton med familj och släkt samt midsommardagen med makens släkt. Maken fick dessutom två veckors semester där vi hann med: göra pass (äldsta sonens första pass), besökt lekland med vänner, paddlat kanadensare, spelat minigolf×2, ätit både lunch och middag ute, besökt 4H-gårdar, junibacken och Skansen. Vi har även besökt en 4H-gård ihop med min vän och hennes familj och njutit av mysiga dagar i deras trädgård. Juni månad avslutades med förkylning för mig och äldsta sonen.

Med andra ord: bra första halvår, trots knas med bil och dödsfall. Andra halvan av år 2022 kommer inom kort, även årsresumen. Hoppas er andra dag på år 2023 varit fin. ♡

3 reaktioner till “Sammanfattning av år 2022 – del 1

  1. I stort ett bra halvår får man säga. Livet består tyvärr inte bara av glädje utan sorgen lägger sig också i då och så. Att vänta ett nytt litet liv är bara det så fantastiskt och gör vilket år som helst.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s