Det har hänt en hel del och för lite tid framför telefon, vilket har gjort att uppdatering av bloggen har försvårats. Men inget konstigt och vi har haft det toppen denna helg!

Uppesittarkväll

Dan före dan blev en mysig och lugn dag. Vi åt hemmagjord gröt till frukost, träffade en vän till mig med son som vi tog en promenad ihop med till en lekpark och därefter var vi inomhus resten av dagen. Riktigt kyligt ute och vi var utomhus i ca 2 timmar, så räckte gott och väl. När storebror var nattad satte vi oss tillrätta framför bingolotto – dock somnade vi ifrån femmans bingo, men vad gjorde det när man ändå båda två inte vann något i slutändan. Fint hade det väl varit om vi vunnit miljonen, det hade då löst den ekonomiska biten gällande bilen, men mer om det längre ned.

Julafton 2022

Julaftonsmorgon startade lugn tillsammans med min familj. Vi åt hemmagjord risgrynsgröt till frukost och fixade i ordning oss och packade smått. Därefter kom tomten (utklädd av min man) förbi för att hälsa på vår son och överlämna 3 paket som vår äldsta son fick öppna direkt och blev himla glad över. Sen förmiddag/tidig eftermiddag spenderade vi hemma hos min makes moster, där vi firade hans kusin som fyllde 20 år och utbytte julklappar för barnen. Därefter åkte vi vidare hem till mina föräldrar för att fira julen tillsammans med dem och släktingar från min pappas sida. Vi kom lagom till Kalle Anka och storebror som tittade på de tecknade klassiska figurerna för första gången på riktigt tyckte det var spännande, såklart. Efter kalle anka var det julklappsutdelning och våra söner fick många, fina leksaker eller kläder. Så tacksam! Julmat stod på schemat men också julklappsspelet för oss vuxna sedan när vår son gått och lagt sig. Med oss hem vann vi en tvål och doftpinnar, helt i min smak! Kvällen fortsatte lugnt och jag och lillebror somnade sedan skönt i soffan likt alltid medan sonen och maken sov gott i sängen.

Juldagen

Juldagen blev lugn men kaotisk. Vi bestämde att vi skulle äta lite jullunch hos mima föräldrar innan vi skulle dra oss hemåt. Men shi fick vi! Färdigpackade och maken skulle bara hämta bilen – men så blev det inte. Istället gick vajern till växellådan av och maken blev stillastående tills att han blev vägledd av en bilmekaniker hur han skulle göra. Så nu har vi en bil vi måste växla med genom motorhuven. Inte optimalt inte nej. Eftersom maken försökte lösa problemet beslöt vi att vi stannade en ytterligare dag, för våra barns skull. Storebror fick bekanta sig med sina nya, fina leksaker och mysa med sina morföräldrar och morbror. Blev en bra dag trots det kaotiska på tidig eftermiddag! Efter sen middag – McDonalds – så somnade vi allihopa utmattade.

Annandag jul

Efter frukost begav vi oss av under förmiddagen en hemåt. Det har varit så himla skönt att åter få komma hem. Man brukar alltid säga ”borta bra men hemma bäst” och det kan jag verkligen hålla med om. Eftersom sönerna knappt fått vara utomhus sen den 23:e tog vi oss iväg under eftermiddagen på en långpromenad där båda killarna sov gott i vagn medan jag och maken fick lugnt diskutera kring allt mellan himmel och jord. Väldigt välbehövligt! Väl hemma sedan har vi ätit middag, lekt med storebrors nya leksaker och umgåtts som en familj. Alltid mysigt!

Nu ska jag bara ta det lugnt efter kvällens städning. Hoppas att ni fått en fin julhelg! 🎄🎁🎅

16 reaktioner till “Julhelgen 2022

  1. Tack, det blev en bra julhelg. Jo, det stämmer. Bilen köptes in första veckan i september, men dessvärre var vår bil gammal och vi fick nog inte all sanning från dåvarande ägare. Men förhoppningsvis kan vi lösa det ☺️👍🏻

   Gilla

  1. Kul att du gillade inlägget!
   Ja, vi är väldigt nöjda allihopa över årets julklappar och tack, nu har det äntligen löst sig gällande bilen. 👍🏻
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s