Det är nu 2 dagar till julafton, om ens det. Det är endast en dag och en kväll bort. Mysigt och jag längtar verkligen till julafton och få se glädjen i min sons ögon när han öppnar sina julklappar och få umgås med nära och kära. Underbart! Än har vi dock inte satt någon tradition på julaftonsmornar, men jag och maken diskuterade om han skulle klä ut sig till tomte, ge en av våra julklappar redan på morgonen för att säkerställa att jultomten kommer till honom. Det kan också vara så att maken klär ut sig och kommer en snabbis förbi mina föräldrar och ger vår äldsta son en julklapp. Det återstår att se! Just nu håller vi på att koka risgrynsgröt som definitivt är en tradition att äta varje julaftonsmorgon.

Endast någon dag bort från julafton och det har stått julbakning på schemat dessa två dagar. Igår gjorde jag julmustkola och idag vit chokladfudge med polkagris topping. Eventuellt kommer jag även bidra till julgottis med lite saffransrutor, men återstår att se. Annars har det blivit två lugna dagar hemma tillsammans med min familj, utöver att jag var hos tandläkaren idag. Tack och lov såg tänderna ovanligt bra ut och jag slipper borra hål detta år, så jag är lycklig för det, både å mina tänders vägnar men också plånbokens! Det har blivit en runda till en lekpark också för att lillen ska få leka av sig lite energi.

Alltid mysigt och trevligt att ha vår pappa/make hemma med oss. Även fast det innebär att vara hemma med förkylning. Våra söner har till och från varit förkylda, men förra veckan/helgen råkade äldsta sonen bli sjuk igen och lillebror blev därmed smittad. Alltid tufft att se sina söner vara besvärade av igentäpta näsor. Ljuset i tunneln är att det går att underlätta med Physiomer, nässug och/eller otrivin för vår storebror.

Nu blir det att pyssla vidare med fudgen och sen krypa ned i soffan. Alltid roligt att pyssla med det man bakat, även fast det innebär att man står i köket till efter 22:00.

Hoppas att ni fått en fin torsdag idag!

Pepparkaksmuffins från Mellistipset

10 reaktioner till “Julbak, tandläkare och familjemys

  1. Full rulle med andra ord men bara mysigheter.
    Lilla I blev tyvärr sjuk igen drygt en dag efter avslutad penicillinkur så hur det blir med julafton återstår att se. Så ledsamt…

    Önskar en fin lillejulafton!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s