Hur firades fjärde advent in? – idag startade vi morgonen med god risgrynsgröt och vid 10:30 var vi hemma hos mina föräldrar medan maken åkte iväg på ärenden. Killarna fick mysa och leka med sina morföräldrar och vi blev bjudna på pannkakslunch innan det var dags att åka hem där storebror tog sig en vila. Därefter har vi bara lekt inomhus, ätit rester ifrån igår till middag och adventsfikat till kvällen med lussebulle, mjuk pepparkaka och glögg. Mums!

Hur firade ni in fjärde advent 2021? – då hade jag fullt upp med min B-uppsats som jag blev färdig med. Annars blev det en mysig och lugn familjedag med adventsfika.

Har ni någon tradition? – nej, inte direkt. Sällan det brukar vara fjärde advent, så inte vanligt att man skapar sig en tradition på fjärde advent kanske.

Vad låg i det fjärde adventspaketet? – en brandbil. Så nu har vår älskade son alla uttryckningsfordon och han blev himla glad likt alltid över att få öppna paket samt se vad det innehåller. Och likt varje advent har han även börjat leka intensivt med sin nya bil.

Min bror hade en himla massa hot wheelse (stavning?) bilar som han nu vill att mina söner ska få ärva. Idag plockade mamma fram dem när vi var där på besök. De blev genast populära men vi valde att låta de vara kvar där så att han kan leka med de när vi är hos dem. Men hem tog jag i alla fall med ett flygplan, då lillen älskar flygplan, vilket han blev himla glad över också!

Har ni någon snö? – ja, det har vi. Under veckans gång har det snöat ännu mer, men som jag skrev på jullistan för 2022 så är det inte så pass mycket så att det är problem att ta sig fram, tack och lov!

Dagens outfit: svarta leggings med svart t-shirt och lång röd-vit rutig skjorta över. Äldsta sonen fick på sig sin röda ren body med röda leggings och yngsta sonen fick en grå body med grå ribbade byxor och en tomteluva på det. En mer juligt klädd och en liten nisse.

Vad gör ni på julafton 2022 och vad gjorde ni på julafton 2021? – på morgonen planerar vi äta risgrynsgröt (hemmagjord?) och maken planerar att klä ut sig till tomte för vår äldsta sons skull. Därefter ska vi hälsa på makens släkt under förmiddagen (firar mer makens kusin än jul dock) för att sedan åka vidare till min släkt för att fira resterande av julen. Brukar bli Kalle Anka med glögg och gottis till, julklappsöppning därefter och äta julmat som tidig middag. Senare, när storebror sedan somnat spelar vi vuxna julklappsspelet.

Föregående år firade vi jul ihop med min ursprungsfamilj och släkt från pappas sida. Vi vaknade upp hos mina föräldrar, åt hemmagjord risgrynsgröt och öppnade upp lite julklappar. Eftersom det råkade bli dubblett till storebror smet vi en snabbis till leksaksaffären och bytte julklappen till en annan som visats vara uppskattad (från bolibompa drake gosedjur till fjärrkontroll). Därefter gick vi ned till min faster och firade jul där med Kalle Anka, julmiddag, sen julklappsöppning för barnen och därefter julklappsspelet. Trevlig julafton och vi sov över hos mamma och pappa, trevligt nog.

Jag hoppas att ni fått en fin fjärde advent samt söndag! 🕯🕯🕯🕯

8 reaktioner till “Fjärde advent 🕯🕯🕯🕯

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s