December. Nu är vi inne på dag 9 av 31 december dagar och denna fredag myser vi till det med lite shopping och läkarbesök. Både maken är hemma från jobb och sonen är hemma från förskolan ~ så idag blir det en fin familjedag!

Likt varje månad har jag i princip en lista jag bockar av från. Något jag älskar och något jag blev påmind om att publicera, även fast att vi är inne på dag 9. Så här kommer min lista.

♡ Julpynta. Detta lyckades vi göra innan andra advent var kommen.

♡ Adventsfika och baka inför advent samt uppesittarkvällen. Hittills har jag hunnit baka lussebullar, men planerar att baka pepparkaksmuffins som jag för dagen dekorerar med polkagrisfrosting och rocky roads. Får se om det blir något annat gott!

♡ Ge och slå in adventspaket till storebror. Två av fyra har han redan fått (första; röd traktor och andra; ambulans). Samtliga är inslagna den första advent.

♡ Köpa och slå in julklappar. Samtliga julklappar är inköpta, det är bara klappar till julklappsspelet som vi inte hunnit köpa. Samtliga julklappar är inslagna mellan första och andra advent. Himla mysigt att pyssla med!

♡ Skicka julkort. Detta år kommer jag skicka fem fysiska kort till mina tre kusiner, moster med man samt mina morföräldrar. Resten firar vi jul med eller får en hälsning digitalt.

♡ Juliga aktiviteter med min äldsta son. Det kan handla om att lyssna, sjunga och dansa till jullåtar, läsa julböckerna vi har hemma, titta på mysiga julfilmer anpassad för barn (exempelvis Musse Pigg) och baka något juligt. Sista veckan i november bakade storebror och jag goda pepparkaksmuffins från Mellistipset. Får se vad mer vi gör därifrån alternativt om vi bakar något ihop till advent/uppesittarkvällen.

♡ Fira Lucia. Sjunga julsånger, äta gott och fira tillsammans med min älskade familj.

♡ Titta på julfilmer. Hittills har vi bara tittat på årets julkalender (som är helt okej) och en serie (Home for Christmas) och barntillåtna julfilmer. Men fler ska det absolut bli!

♡ Köpa bingolotter.

♡ Äta risgrynsgröt, julskinke smörgås och vörtbröd. Hittills har vi bara smaskat på vörtbröd här hemma, men julskinka är inhandlad och risgrynsgröt kommer handlas in till åtminstone tredje advent om inte vi gör egen så att säga.

Detta är vad jag kan komma på nu. Lite undersökningar av barnmorska och läkare samt befinna sig hos BVC för lilleman. Även firat årsdag och njutit av månaden hittills. Det hoppas jag även att ni gör!

6 reaktioner till “Att göra i december

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s