…Så är det inte konstigt att oturen fortsätter. För exakt en vecka sedan tog jag min sista antibiotika tablett och såg en förbättring. Efter några dagar såg jag att jag började få små prickiga utslag runt kring snittet och tänkte att det var en reaktion från kirurgtejpen. Det började dessutom klia i helgen som jag ansåg var ett gott tecken på att läkningen nu går åt rätt håll. Icke då. Igår såg en stor rodnad runt omkring snittet och blev så besviken. Besviken på allt i princip. Som tur var hade jag redan en bokad tid hos min barnmorska idag för det klassiska uppföljningssamtalet efter en förlossning. Men dessvärre var läkaren inte där och uppbokad en bra bit framöver, så blir svårt för mig att få tid hos en läkare hos MVC. Förhoppningsvis blir det en avbokning de närmaste dagarna, annars får jag lösa det på något vis.

Utöver att mitt snitt lades om togs även kontroller så som blodtryck och blodvärde. Båda värdena såg fina ut, dock fortsatt lågt blodtryck men blodvärdet såg bättre ut än under graviditeten. Resten av dagen bestod annars av att lämna och hämta Lille Skrutt från förskolan och mellanlanda hemma för lunch eller vänta ut tiden. Lugn dag med andra ord. Även eftermiddag samt kväll blev lugn tillsammans med min familj.

Gårdagen blev också himla mysig. Storebror var hemma med oss och tillsammans beslöt vi oss för en inomhus dag utan att kommunicera det med ord. Så skönt och bara bra då jag upptäckte att inte allt stod rätt till med snittet och en vilodag hemma är då inte alltid fy och skam. En massa roliga saker lyckades vi hitta på med hjälp av leksaker, sångstunder med dans (julsånger såklart), läsa bok och pyssla med lera. Minimal tid framför TV men det blev även att se Musses jul ihop innan maken kom hem från jobbet.

Dessutom blev Lill Skrutten hela 2 månader. Tiden går på riktigt så fort! Samtidigt som tiden går fort uppskattar jag det. Nu går det att interagera på ett helt annat plan med mitt barn än vad det gjorde när han var nyfödd. Förstås. ♡

Hoppas att er torsdag varit fin idag!

6 reaktioner till “Är man oturs lagd…

  1. Men vilken maximal otur att infektionen verkar ha tagit ny fart igen. Jag tycker absolut inte att du ska vänta för länge. Personligen tycker jag att barnmorskan borde kontaktat läkaren som säkert kunde skrivet ett nytt recept på antibiotika. Hoppas du får en tid snabbare än snabbt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s