Hur firades andra advent in? – idag besökte vi Skansens stora julmarknad tillsammans med vĂ€nner. Det var trevligt trots att det var pĂ„ tok för mĂ„nga mĂ€nniskor dĂ€r och rĂ€tt kyligt. Vi kom hem tomhĂ€nta förutom en mjukis orm som Lille Skrutt vann genom att dra i ett snöre. Till kvĂ€llen kom svĂ€rmodern över pĂ„ middag och gav mig utrymme för att baka lussebullar. Dessa ihop med lite glögg och kortspel smaskade vi i oss sedan till kvĂ€llen. Ja, tvĂ„ varsina faktiskt.

Hur firade ni in andra advent 2021? – dĂ„ bakade jag ocksĂ„ lussebullar likt i Ă„r som jag och min man njöt tillsammans med en kopp glögg. Vi tog Ă€ven en lĂ„ngpromenad ihop.

Har ni nĂ„gon tradition? – ingen tradition utöver fika med nĂ„got gott som hör julen till. Dock lyckades jag pricka in att göra lussebullar vid andra advent tvĂ„ Ă„r i rad, dĂ€rför kanske det skulle vara mysigt att skapa en tradition att alltid göra de den andra advent.

Vad lĂ„g i det andra adventspaketet? – en ambulans bil. En lite större Ă€n hans smĂ„bilar. Riktigt uppskattad!

Har ni nĂ„gon snö? – ja, lĂ€ngs med vĂ€garna och lite hĂ€r och var, men inget som stör eller ligger direkt pĂ„ marken.

Dagens outfit: svarta byxor, svart t-shirt och en öppen rödrutig skjorta. Lille Skrutt hade en ribbad grön body med svarta mönster pÄ till ett par svarta leggings och Lill Skrutten hade en grÄ body med brun/vita byxor som dÀrefter böts till en juldress han ska ha pÄ sig pÄ julafton. Dessutom hade Lille Skrutt en mössa med Rudolf pÄ och Lill Skrutten fick en jultomte mössa pÄ huvudet.

Vad hĂ€nder pĂ„ tredje advent för er? – just nu har vi inget inplanerat förutom att Lille Skrutt ska fĂ„ sin tredje adventspaket. Kanske bakar vi nĂ„got gott.

Årets julgran 2022

Andra advent idag. Och som ni kan lÀsa hÀr ovanför har vi besökt en julmarknad och fÄtt besök av barnens farmor. Vi svÀngde Àven förbi plantagen pÄ vÀgen hem för att köpa in julgransstjÀrna som nu sitter pÄ toppen av vÄr julgran. Dessutom lyckades vi handla in en ledslinga pÄ 12 m frÄn Clas Ohlson som ocksÄ fint pryder vÄr gran och lyser upp i mörkret. Mysigt!

Denna helg har bestÄtt av en massa julemys. Utöver att vi köpte och pyntade julgranen med ledslinga igÄr sÄ fick vi upp vÄr julstjÀrna i fönstret och övrig julpynt i hemmet. Idag fÀrdigstÀllde vi Àven julstjÀrnan med en lampa. Utöver lite julbestyr var vi dessutom förbi en secondhand butik dÀr storebror fick trÀffa tomten för första gÄngen. TyvÀrr var det dock otroligt mÄnga mÀnniskor dÀr, sÄ vi var bara en kort stund dÀrinne innan vi begav oss av hemÄt igen. Fredagen blev dock ocksÄ rÀtt lugn. Efter att vi lÀmnat storebror pÄ förskolan mötte jag upp min farfar för att hÀmta storebrors födelsedagspresent frÄn oss. Farfar var snÀll och sÄg till att den kom hem till oss och dÀrefter tog vi, jag och lillebror, det lugnt hemma tills att vi gick ivÀg och hÀmtade storebror, som vanligt lika glad nÀr jag kommer för att hÀmta honom. Resten av vÄr kvÀll bestod av bus, lek och en massor kÀrlek vi allihopa kunde ge varandra.

Hoppas att Ă€ven ni fĂ„tt en fin helg. â„ïžđŸŽ…

12 reaktioner till “Andra advent 🕯🕯

  1. Vilken fin gran ni har!
    Jag tĂ€vlade andra advent sĂ„ det hanns inte med mycket mer. Tredje advent ska vi dock pĂ„ julmarknad med den lilla familjen, förutsatt att de Ă€r friska. Flickorna har haft hög feber sedan i onsdags…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s