…Åtta veckor sedan jag förlöste min son. Det innebär att lillebror inom kort fyller hela 2 månader. Jag tycker det går så otroligt fort, därför försöker jag njuta av varenda amningsstund, kvalitetstiden vi får tillsammans och njuter av alla de roliga miner, små mysiga konversationer oss emellan, drunkna mig i hans ofantligt vackra ögon och hålla honom tätt medan han sover och titta länge på hans guppande bröstkorg.

Åtta veckor har gått och som jag skrivit ovan njuter jag för fullt. Jag njuter av att se hur önskad och längtad han även är av sin storebror, trots att han inte anade att ut ur den stora magen skulle vår älskade lillebror komma ut den 5 oktober 2022. Dock är det inte alltid en dans på rosor här hemma, nej här har vi ett barn som är besvärad av en orolig mage och som berättar det genom att skrika länge och behöver närhet. Storebror är inte alltid lika glad då över sin lillebror och heller inte när han tar ifrån honom uppmärksamhet jag eller hans pappa ger honom. Men inget som inte är hanterbart skönt nog.

Åtta veckor har det även gått för mig. För över åtta veckor sedan låg jag på ett operationsbord i en steril sal och bävade inför ryggmärgsbedövningen men också längtansfull inför mötet med lillebror. Jag må då säga att jag har mått hyfsat okej, trots omständigheterna. Endast ett infekterat sår och förtvinade muskler har jag behövt genomgå för att helt må bra. Det är emellertid inte så bara, men jag är tacksam över att det inte är värre än så. Nu har åtta veckor gått och enligt läkarna ska min kropp mer eller mindre få återgå till det normala. Visserligen började jag bära storebror tidigare än önskat (efter ca 5 veckor), men trots det verkar det ha gått bra ändå. Och kraftig backe och lite tyngre lyft än bebis har jag väl hittills behövt utsätta kroppen för. Men nu anses jag ha gått igenom den värsta tiden och efter åtta veckor ska man ha blivit så bra att man till och med kan träna magen. Men jag avvaktar med att utsätta kroppen med något för tidigt med tanke på mitt infekterade snitt.

Annars då? Det har varit en rätt lugn och skön vecka. Veckan startade med att maken var hemma från jobbet med oss. Inte mycket hände förutom att vi tog det lugnt hemma och handlade på Ica/lekte en stund på eftermiddagen. På tisdagen var det dags för förskola igen och reaktionen var väntad vid lämningen då det gått ett tag sedan han sist var där, men det blir också bättre för var dag som gått nu. Väl hemma efter förskola har vi bara myst hemma och lekt. Idag fick vi sällskap av våra vänner J & A för inomhuslek och igår gjorde vi sällskap inne i centrum för ärenden. Medan storebror varit på förskolan har jag varvat dagarna med att ta det lugnt hemma och varit iväg på ärenden i centrum, till BVC och köpt storebrors födelsedagspresent jag är så nöjd över!

Hoppas att ni haft en fin vecka hittills!

12 reaktioner till “Igår var det exakt…

 1. Tiden går så fort och det första året så händer så mycket i barnets utveckling. Med andra ord så gäller det att ta vara på varje minut samt njuta här och nu.
  Min egen vecka har varit bra så inga klagomål på den.

  Önskar en fin andra adventshelg!

  Gilla

 2. Ett värmande inlägg att läsa. ❤

  (Sent) Svar: Tack för dina ord. Min julledighet har börjat och när jag avslutade arbetsdagen i torsdags var det med stolthet och en tydlig distans till arbetet. Nu är jag bara ledig. 😀

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s