Inlägg som skulle publiceras igår

Hur firades första advent in? – vi var iväg och köpte julgran på Bauhause och därefter har dagen bestått av att klä julgranen, små pynta i hemmet och ta oss iväg en sväng till Ica för att köpa in dagens middag. Dessutom fick storebror öppna första av fyra adventspaket. Storebror fick mumsa på goda choklad- och pepparkaksmuffins från mellistipset han själv var med och bakade i onsdags medan vi kalasade på saffransbullar och en Tiramisu från Ica. Jag passade även på att slå in en julklapp till storebror, lillebror och till deras kusin. Jag slog även in samtliga adventspaket till storebror.

Hur firade ni in första advent 2021? – vi bjöd över mina föräldrar och min svärmor på adventsfika hemma hos oss. Vi åkte även iväg på julmarknad där vi kom hem med en julkrans som ärligt sitter kvar på vår vägg i vår lägenhet. Storebror fick sin första adventspaket av fyra bestående en lära-gå-vagn som har varit uppskattad då och fortsatt uppskattad även nu.

Har ni någon tradition? – tidigare år har jag alltid bakat och sedan har vi adventsfikat. Den traditionen kommer följa med även i år men i år har vi även skapat nya traditioner då vi planerar köpa in och pynta julgran samt lägenhet varje första advent. Mysigt! Och såklart ge pojkarna (detta år enbart storebror) adventspaket!

Vad låg i det första adventspaketet? – en röd mini traktor. Perfekt storlek för en snart 2 årings hand. Vår älskade storebror blir bara duktigare på att prata och ett ord han gärna upprepar är just traktor. Något han blivit extra förtjust i, så det var en självklarhet att han skulle få en traktor till sin fordons samling.

Har ni någon snö? – ytterst lite. Förra helgen samt i måndags kom det snö som då har fortsatt ligga kvar. Men på grund av plusgrader har det blivit mer slask än vad det är snö, men det gör mig egentligen ingenting.

Dagens outfit: svart trikåkjol och ett rött spetslinne, båda från H&M. Sönerna matchade jag med samma gråa byxor och storebror fick ha en grön ribbad body medan lillebror hade en röd ribbad body (ena fick representera julgranens färg och andra julens färg). Så fint!

Vad händer er andra advent? – inget är inplanerat, men jag funderar på att baka något (kanske pepparkakor eller lussebullar) och kanske gå på någon julmarknad med min familj. Återstår att se!

Första advent. Och som ni läste här ovanför så har vi fått en fin första advent. Vi har blivit med gran ~ en kungsgran vi fyndade för endast 129 kr från Bauhause. Kap! Den har såklart pyntats och storebror var halvt som halvt med genom att lägga julgranskulor på barren och var super nöjd över det. Han var dock en aning förtjust över att få dra bort kulorna också. Han blev också förtjust i sin nya leksak och lekte glatt med den tills läggdags och visade upp den stolt för oss medan han sade ”traktor”. Så härligt att se att saker man köper in blir uppskattade! Tyvärr hann vi inte bli helt färdiga med julpyntet eller granen (vi köpte fel ljus och behöver åtgärda det imorgon). Men vi är på god väg och julgranen är på plats och adventsbelysningen är på plats. Inte dumt det!

Jag har skrivit flera inlägg men samtliga har hamnat i utkast. Jag har varken haft ork eller tid för att kunna publicera inläggen, därför har bloggen stått tom ett litet tag. Men sjukstugan har fortsatt och torsdagen (24/11) bestod av att ta en promenad ute med mina söner, handla och därefter ta det lugnt hemma med inomhus lek. Jag och storebror gjorde trolldeg som vi sedan satt och degade med en stund med tillbehör, vilket var uppskattat likt onsdagen då vi bakade hans muffinsar tillsammans. Fredagen (25/11) fick vi besök av min farfar. Det blev en långpromenad och sedan lunch hemma hos oss. Väldigt trevligt och mysigt som alltid! Igår var jag ensam med killarna från morgon till kväll, då maken både jobbade och gick på AW. Tuff dag med två sjuka som kräver 100% uppmärksamhet av en mamma som enbart kan ge 50% var (optimistiskt sagt), vilket alltid är tufft ensamt. Men trots det fick vi en mysig inomhus dag ihop med trolldeg, lek med storebrors leksaker och dans framför Youtube. Med andra ord bra dagar, trots mitt mående.

Och angående mitt mående så börjar jag förhoppningsvis må bättre. Vad jag kan se har min infektion blivit bättre. Dock mår jag illa och är ofta trött, vilket gör det problematiskt i vardagen, men fungerar ändå skönt nog. Mer om allt med antibiotikan och så vidare i ett annat inlägg, men kan nog med gott samvete säga att jag nu är på bättringsväg. Om ca 1,5 vecka ska jag till min barnmorska på eftervårdsbesök, ser fram emot att få höra en massa lovord gällande läkningen och få höra att jag nu är bra och kan återgå till att endast rå om mig själv.

Första advent present

Jag hoppas att ni fått en fin söndag och fin första advent 🕯

8 reaktioner till “Första advent 2022 🕯

 1. Oj du har verkligen hunnit med en hel del..själv har jag julpyntat hela min lägenhet klart till första advent tände sen alla ljusstakar och stjärnor till helgen.
  Julgran däremot så gör jag fortfarande som förr dagen före julafton..Till helgen ska jag ta mig till stan och fota Lite julpynt titta på julmarknad med mera.. jag har börjat slarva lite med min blogg det blir mer och mer Facebook..det är lite mer fart där och alla jag känner inklusive många bloggvänner finns ju där..men ska försöka att ta tag i bloggen någon dag.. Krya på dig nu så hörs vi..🙏🤗👍❄️☃️

  Gilla

  1. Jag förstår. Det är inte lätt. Jag handskas med blogg och instagram. Börjar bli mindre aktiv på Instagram också. Blir väl så med barn för min del hehe..
   Mysigt att ni också pyntar och fixar lite pö om pö inför julafton. Man ska skapa sina egna traditioner man själva är nöjd över 😃

   Gilla

 2. Granen redan på plats, det var imponerande! Här har vi ljusstakar, blommor och ljusslingor. Visst är advent en mysig tid.
  Hoppas att ditt snitt ser bra ut vid nästa kontroll. En mysig advent hade ni i alla fall.

  Gilla

  1. Den är på plats, färdig pyntad och allt! Tycker jag är himla mysigt än att göra det klassiska många gör; köpa och pynta dagen innan. Vi firar inte jul hemma, därav är det trevligt att kunna njuta av en julgran när man är hemma framtill julafton och därefter 🥰👍🏻
   Tack. Det gjorde det visserligen inte. Men imorgon ska jag till en läkare, då hoppas vi att det blir bra 🥰👍🏻

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s