Bild från min föredetta trädgård

Första snön har nu fallit. Det är något jag faktiskt har reflekterat över; varför säger man alltid att första snön har fallit så sent på året? Mer korrekt är att säga att första snön som faller är den snö som kommer efter nyår, mest troligt i januari. Därför säger jag istället att första snön då har fallit för nya vintersäsongen 2022 och det må jag säga kom som en chock. Min man blev varnad över att snön skulle falla under lördagen, men det tog vi med en nypa salt. På förmiddagen under lördagen såg vi att snön började falla när vi var ute och gick, som sedan eskalerade mer och mer under dagen. Till slut låg det ett relativt tjock täcke på marken av snö under lördags eftermiddagen och än har det inte töat. Snarare tvärtom. Hos oss känns det inte som om det någonsin har slutat att snöa. Snön faller ned och för närvarande ligger det som ett kraftigt lager av kramsnö, som förvisso kan vara väldigt mysigt, men det var inget vi upplevde idag. Nej, idag på väg till Ica hade de som arbetar med plogning inte skött sitt jobb så som man önskar. Igen snöade portar och endast där bilarna kör är det plogat. Trottoarerna är det fullt med snö och plogbilarna har lämnat kvar stora vallar med snö. Detta gör att det inte blir framkomligt, speciellt inte med barnvagn. Men ut var vi tvungna att gå, då vi var i stort behov av att handla från Ica. En promenad som normalt sett tar ca 10 minuter max tog snarare ca 30 minuter idag. Och på det hade en av våra kommun bilar ställt sig på trottoaren och blockerade för gående, vilket gjorde det ännu mer svårt för oss gående att ta sig fram. Återigen, speciellt för oss med barnvagn. Men det var en gående som nog blev minst sagt irriterad över hur denne person valt att parkera sin bil och hjälpte oss att bana väg ut i vägen för att komma loss. Så snällt, men återigen, hur tänker man när man tvingar ut en barnfamilj ut på vägen?

Annars blev det en fortsatt lugn eftermiddag hemma. Både på grund av det olidliga snöovädret, men också på grund av förkylning. Storebror är fortsatt snuvig och lillebror har också blivit dålig, tyvärr. Hoppas att de snart blir bättre! Storebror blir därmed hemma från förskola både imorgon och på onsdag, så får vi se hur resten av veckan ser ut sen. Här hemma har eftermiddag och kväll blivit lugn, storebror passade på att sova av sig ruset på 3,5 timme men ligger trots det och sover som senast vid 20:00, skönt nog. Lillebror har haft en besvärligare kväll, men varit hyfsat lugn i famn, skönt nog.

Lördagen och söndagen blev också två fina dagar. Lördagen hade vi min svärmor över på lunch och kortspel, där jag hade turen att vinna två av två omgångar plump. Igår åkte maken iväg och svidade om till vinterdäck på vår bil och medan tog vi det lugnt hemma. Till eftermiddagen sedan tog vi oss ut i snön, där storebror gick tulta omkring i sin nya vinteroverall vi fått av hans faster, fint nog. Snön var spännande, men inte så pass spännande att han önskade undersöka den närmre när han inte behövde sitta i vagn. Blir spännande att introducera pulka för honom, det tror jag säkert att han kommer tycka mycket om.

Nej, nu är det dags att säga godnatt.

2 reaktioner till “Första snön ❄️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s