…På förskolan blev vi förkylda. Ja, eller rättare sagt storebror. Hoppas att vi andra klarar oss och att det inte blir värre än en rinnande näsa på storebror. Inte för att det är något vidare, men skönt att slippa feber och så vidare. Annars har det på sätt och vis varit en fullspäckad vecka men som också bjudit på lugna stunder hemma. Maken återgick till jobb i måndags och nu jobbat 5 dagar, men var hemma tidigt två av dagarna skönt nog. Ena dagen var han hemma innan hämntningstid, vilket gjorde att det blev han som hämtade storebror på förskolan. Måndagen var första förmiddagen jag var ensam med mina söner, vilket gick bra. Vi besökte biblioteket och ett lekrum innan pappa vår kom hem framåt lunch. Resten av dagarna har varit lugna hemma efter att lillebror och jag lämnat storebror på förskolan och det har varit fokus på att städa och fixa i hemmet. Även hunnit lägga undan storlek 74 (vissa plagg i storlek 80) och lagt in storlek 86-92 i storebrors garderob. Sådant jag inte upplevt kunna göra tidigare eller haft ork/möjlighet till som höggravid. Annars har vi haft mysdagar efter förskolan och lekt en del hemma innan maken kom hem och det blev dags för middag och nattning av liten. Lillebror har dock haft en sämre vecka där han skrikit och varit lite känslig, vilket har varit problematiskt när jag varit ensam, då lillebror kräver närhet och storebror kräver uppmärksamhet, men inget som inte varit hanterbart skönt nog!

I torsdags var jag iväg hos barnmorskan för en efterkontroll. Tyvärr verkar det som om jag fått en infektion i mitt snitt, vilket orsakat en relativt stor rodnad kring en del av snittet och var som kommer ut ur snittet. Jag är dock tacksam över att infektionen kunnat hittats i någorlunda tid, för ont har jag inte på det sättet man brukar säga och jag har nu fått antibiotika som behandling (3 tabletter per dag i 10 dagar). Januari 2019 fick jag dessa tabletter och jag minns hur rädd jag var över att behöva svälja dessa stora tabletter då jag har sväljsvårigheter (eller rättare sagt en fobi för att svälja tabletter). Men sist fick jag ned sju tabletter och det ska nog gå bra att få ned ca 30 tabletter (blir ju bara bättre för varje dag som går såklart). Jag har ännu inte börjat behandlas av den anledningen och sist lyckades jag svälja ned samtliga tabletter med hjälp av Fontana Mangodryck och den planerar jag använda igen, vilket då behöver handlas in idag. Och sedan hoppas jag kunna svälja tabletten, men om inte har jag rådfrågat med läkemedelsupplysningen på 1177 och de sade att det gick bra att krossa, men man skulle vara aktsam att få ned samtlig mängd av tabletten direkt och skölja med riklig mängd vatten, annars fanns risken att jag kan få infektion i munhålan och/eller i svalget, vilket inte är att föredra. Så önska mig lycka till och håll tummarna åt mig att det bara går bra!

Annars är vi lediga i helgen och svärmor kommer hit idag för lunch. Imorgon vet jag inte vad som händer, det återstår att se. Hoppas att ni fått en fin vecka och att ni kommer få en toppen lördag idag!

Antibiotikan

8 reaktioner till “Efter två veckor…

 1. Vilken otur med förkylningen men ska man vara krass är det bara början. Våra barnbarn var aldrig sjuka när de var hemma men lilla I hann inte mer än gå två veckor hon heller och sedan var det dags. Tre penicillinkurer på mindre än två månader. Nu har det lugnat sig för det bygger ju upp sitt immunförsvar efter hand.

  Vilken otur med din infektion men bra att det upptäcktes. Du har dessutom fått en effektiv antibiotika.

  Önskar en fin helg!

  Gilla

  1. Ja, tyvärr är det så. Denna förskolemiljö är då inte att leka med. Vi får försöka i den mån vi kan skydda mot alla virus, främst för lillebrors skull.

   Ja, visst. Känner mig bättre så hoppas det överensstämmer med hur det är ser ut 👍🏻

   Gilla

 2. Hoppas att de hjälper med antibiotikan! Jag hade också svårt att svälja tabletter när jag var yngre och då brukade jag ta dem med en bit bröd så jag fick känna att jag tuggade något, men inte tuggade själva tabletten. Det kanske funkar! ❤

  Gilla

  1. Tack, hoppas också på det! Tack för ditt fina tips. Det ska jag komma ihåg till nästa gång om jag behöver tugga tablett där mat inte är förbjuden i samband med tablettintaget. Kram ❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s