Nu sover vår älskade storebror gott på sin nya kudde. Till nattningen testade vi att läsa bok med den nya sänglampan, som man fäste på sängen med en klamra. Det är då bra starkt ljus på lampan och jag vet inte vad som var roligast – boken om de fyra vännerna som räddar havet eller lampans lyse – men en enkel och smidig nattning blev det ändå vid ca 18:30. Vår äldsta son har valt att lägga sig redan vid 18:30 två dagar i rad. Kan tänka mig att han är supertrött efter alla nya intryck han varit med om under veckan men också tog han ingen vila idag. Skönt för oss blev det kväller redan vid 18:30, vilket inte vi har något emot. Speciellt inte när vi varit igång sedan 09:00 imorse. Vid 09:00 gick vi gemensamt ut till en park, lät storebror få leka av sig lite (läs: gunga i ca 20 minuter) innan vi allihopa for till IKEA. Där fyndade vi en ny kudde till storebror, lampan vi använde vid nattning, en liten badrumsmatta, ljus till advent, nytt knivställ och fyra julklappar/födelsedagspresent. Väl inne på IKEA gick det också smidigt, båda sönerna var glada och vi passade på att äta en god klassisk IKEA lunch (köttbullar med potatismos, brunsås, ärtor och lingonsylt) innan vi avslutade dagen på IKEA. Vidare for vi hemåt, gjorde ett försök till att få storebror att sova en vila, vilket var förgäves, och passade på att stuva undan saker från sovrummet så vi äntligen efter ca 5 veckor kan sova i vår säng igen. Därefter åt vi mellis innan vi gick ut igen, lekte i en lekpark och sedan hämtade vi ut mina posters inför ett kommande samarbete. Riktigt mysig och fin dag!

I tisdags började vår äldsta prins på förskola. Det har inneburit att jag och lillebror fick två dagar ensamma hemma medan min man tog inskolningen. Och det har gått strålande! Storebror verkar trivas bra på sin förskola och det är det enda vi vill se: glädjen i hans ögon att få vara på förskolan och glädjen i hans ögon när vi kommer framåt eftermiddagen och hämtar honom. Vi valde till och med att lämna honom tidigare än planerat själv och det gick otroligt bra det med. Orosmolnen kring att börja förskola har minskat drastiskt, vilket jag är himla tacksam över! Medan storebror varit på förskola har jag under tisdagen bara tagit det lugnt hemma, onsdagen träffade jag J och fixade fars dag presenter × 2, på torsdagen tog jag, lillebror och maken det lugnt hemma och fredagen bestod av att handla in julkläder till barnen och adventsklappar till storebror jag med all säkerhet vet att han kommer uppskatta och älska! Med andra ord har det varit en himla fin vecka. Måndagen blev också bra, trots att det inte alls gick enligt våra planer. Likt sist vårt batteri dog så var vi på väg till ett shoppingcentrum för att köpa in saker inför förekolestart. Det slutade med att vi fick handla in en hjälp-starter för att kunna få igång elen i bilen. Därav blev dagen lugn hemma och vi lekte utomhus för att roa storebror.

Veckan har varit himla fin som sagt. Det har varit lugna men ändå händelsefulla dagar. Och så roligt att vår storebror här hemma äntligen börjat på förskola. Det tror jag han kommer tycka är jättekul. Betydligt roligare än att vara hemma med mig och lillebror. Annars återgår maken till sitt jobb nästa vecka, vilket kommer bli en enorm omställning då jag i princip blir ensam med två barn, men det kommer säkert att gå bra. Det som kan ställa till det är att jag inte ännu får bära storebror efter mitt kejsarsnitt. Det innebär att utomhuslek kan bli problematiskt då jag inte kan hjälpa honom upp och ned från gungan och så vidare. Vi får allt se hur det blir tills att jag återhämtat mig helt. Vi har försökt hitta lösningar som kan underlätta för oss, så som en Stokke tripp trapp stol handlades in i tisdags. Himla smidig för oss och storebror verkar uppskatta sin nya barnstol. Kul!

Imorgon är veckans sista dag och vår sista semesterdag ihop för nu. Trist, men det har varit fantastiska veckor, så det är dumt att klaga. Imorgon är det dessutom fars dag som vi såklart ska fira, men också en dag där vi ska försöka i den mån vi kan ta det lite lugnt inför kommande arbets- och förskolevecka.

Jag hoppas att ni fått en himla fin lördag idag!

6 reaktioner till “Händelserik vecka

 1. Så fantastiskt att ni haft en sån lyckad vecka. Skönt att storebror verkar trivas bra på förskolan det är ju drömmen såklart! Förstår att han blir glad när han får nya saker till rummet! 🥰

  Gilla

 2. Vilken bra dag det blev och ett besök på IKEA ät sällan fel. Deras köttbullar brukar dessutom alltid smaka bra.
  Så skönt att inskolningen på förskolan går bra. Jag tror det är jättebra för storebror med lite omväxling och lek samtidigt som du får egentid med lillebror. Lilla S var förskolan fyra dagar i veckan när föräldrarna var föräldralediga och hon tyckte det var jätteroligt att leka med kompisarna. Lilla I började i slutet av augusti och det har också gått jättebra. Vi hämtar en eftermiddag i veckan samt farmor en. Dessutom så har de en kort måndag så det har löst sig bra och båda flickorna stortrivs.
  Önskar en fin fars dag nu!

  Gilla

  1. Ja, det tror jag med. Roligare att vara på förskolan och leka och lära sig knyta an till andra personer och komma iväg från lillebror kan nog också vara nyttigt. Fint att det gått så bra för lilla I 🥰

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s