Dag 8 av 30 dagar har gått av november 2022. Det kändes precis som om vi nosade på november igår och nu är vi redan inne i månaden. Tiden går fort men jag passar på att njuta av de stunder som går att njuta av och det gäller även november. November är känd som en av de tristaste månaderna på hela året, men jag kan tyvärr inte alltid hålla med. Skyll på min positivism men jag tycker det är fint att försöka se det vackra i det fula, eller hur man ska uttrycka det. Ja, visst är november mer av en grå, mörk och blöt månad, men det finns även det vackra i det. 1) man tar vara mer på dagarna. Alla kan väl hålla med om att man passar på att gå ut och njuta av de få ljusa timmarna innan det är dags för att mörkret ska falla vid ca 15:00 snåret? Det gör att man tycker om dagarna mer. 2) med rätt kläder är alla väder trevliga. Där kan jag förstå att många inte håller med om, men jag anser inte att regnigt eller kyligt väder stör mig med rätt kläder. 3) man njuter lite extra hemma när det är mörkt ute. Ja, i alla fall vi. Det känns mer rätt att slå igång en film, mysa under en filt, dricka eller äta något gott och kanske till och med tända mysbelysningen eller tända ett ljus när man inte behöver ha sitt boende i fullt ljus. Med andra ord kan man hitta betydligt många saker som man tycker om med månaden, så länge man bara vill. Dessutom är november en månad full med förväntan. Förväntan inför en av de härligaste månaderna enligt mig: december. Då man tar fram julsakerna, man börjar tänka på julklappar, man köper en gran till första advent som oftast infaller i slutet av november. Och vi firar även en hel del denna månad, i alla fall jag och min familj. Både min pappa och bror fyller år, det är fars dag, ibland firar vi släktingar och ibland firar vi även gottis-dagar så som kladdkakansdag (7/11) och marängsvischens dag (16/11). Dock finns det ingen marängsvischdag enligt kalendern, det är myntat av min man för ca 8 år sedan eller så. Och sedan dess har vi alltid firat dagen med marängsvisch efter middagen. Inte dumt!

Vad händer i november?

Fira min bror och pappas födelsedagar. Yes, detta nämnde jag ovan. Hur vi firar dessa dagar är oklart. Min pappa som fyllde år den 2/11 har vi dock inte hunnit fira ännu pga. sjukdom.

Fira fars dag. ×2 dessutom, då det är min pappas 28 fars dag och min makes andra fars dag. Det ska såklart firas in på något sätt!

Storebror börjar förskola. Så det är full fokus på inskolning och sedan kommer resten av november bestå av att lämna och hämta honom på förskolan, förutsatt att inskolningen går bra och att vi inte blir sjuka förstås.

Barnvagnspromenader. Ja, nu när storebror börjar förskola och jag börjar om med mammaledigheten med en liten, så kommer det bli fokus på att ta sig ut på härliga långpromenader igen med lillebror. Det ska bli skönt att ersätta lekplatsstunderna med promenader, men självklart kommer helger bestå av lekplatshäng.

Skicka in lillebrors namn till skatteverket. Nu har vi lyckats kunna ena om ett namn, eller rättare sagt har vi tagit ett av de två namn min make önskade. Nu vill vi återigen känna på namnet i någon dag innan vi skickar in papperna till skatteverket. But, ladies and gentlemen, the baby has a namne!

Spendera tid med familj och vänner. Självklart vill jag att månaden ska bestå av att umgås med familj, släkt och vänner.

Förbereda inför jul. Det inkluderar att köpa julgran och pynta den med storebror (hoppas att katten inte vill riva ned granen nattetid..), köpa in eller fixa med adventspaket, önskelista till barnen ska skrivas och kanske köps även någon julklapp in.

Vad gör ni i november?

24 reaktioner till “November 2022

 1. November behöver inte alls vara en tråkig månad utan den blir vad man gör den till.
  Jag kommer att träna mycket med vår ena hund och än är kurserna inte slut. Fars dag ska vi fira och barnen hämtar vi som vanligt på förskolan.
  Så skönt att ni har bestämt ett namn till lillebror.

  Gilla

 2. Ja verkligen, det går så fort 🙂
  Hoppas du får en fin vecka<3
  Du glömde lämna länk när du kommenterade hos mig, hoppas det var du iaf 😉 Stod bara ditt namn 😉

  Kram!

  Gilla

 3. Ja det blir ju ändå en del måltider mellan 12-20 eller 11-19 eftersom jag äter både lunch, mellis, middag, kvällsmat/mellis så jag får ju i mig samma mängd fast under kortare tid, så jag försöker inte skippa så mycket måltider på det viset utan mer bara att kroppen ska hinna bearbeta det jag ätit! 😀

  Gilla

  1. Jag förstår. Det är ju bra det i alla fall, att du får i dig det du behöver per dag, trots ditt fastande. Skönt återigen att du hittat något som passar dig 🥰👍🏻

   Gilla

 4. Låter som du har roliga saker att se fram emot i november, vad härligt! 🙂 Själv är det enda som är planerat att dottern ska spela sin första cup och även dansavslutning! 🙂

  Gilla

 5. Roliga saker du har att se fram emot i november 😍 Vi har bott på hotell i helgen. Sen ser jag fram emot att börja julpynta. Har även köpt lite julklappar redan 🥰

  Gilla

 6. Många roliga grejer i november! För egen del blir det också att fira farsdag, släktträff, fira min sambo som fyller år, begravning, också planera jul såklart, hihi, och planera vår förlovningsfest! ^^

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s