Vad dÄlig jag varit pÄ att uppdatera. Jag har antingen inte haft ork, varit för trött eller haft fullt upp under dagarna eller kvÀllarna med mina smÄ, fina killar. Jag har Àven tvÄ dagar i rad haft förjuvulus ont i huvudet. Straffet jag fÄr ta nÀr man dricker för dÄligt om dagarna.

Idag avrundar jag dÀrför den hÀr söndagskvÀllen och veckans sista dag med en sammanfattning av veckan.

Tisdag den 1/11: mÄnadens första dag och det firade vi in med en lugn dag efter vÄrt halloweenfirande med vÀnner. Det enda vi gjorde var i princip att gÄ ut pÄ en promenad och storebror fick leka lite pÄ sen eftermiddag, men det var sÄ mörkt i lekplatserna att vi inte var ute lÄngvarigt.

Onsdag den 2/11: Àven kÀnd som min pappas födelsedag. PÄ grund av sjukdom kunde vi inte fira honom denna dag, men jag var i alla fall ivÀg till centrum för att hÀmta ut hans födelsedagspresent. NÀr vi ÀndÄ var i centrumet passade vi pÄ att lÄta storebror leka av sig i ett lekrum de anordnat, vilket var himla uppskattat av honom. Med oss hade vi vÄra vÀnner som vi firade halloween med. Till eftermiddagen var det fokus pÄ vaccination av Freya, annars tror jag det blev en fortsatt lugn kvÀll hemma. Eventuellt att vi gick ut i parken, men oklart.

Torsdag 3/11: hektisk morgon dĂ„ jag hade tid hos BVC kl. 08:30. Tur nog bor vi nĂ€ra vĂ„r BVC sĂ„ allt för sent kom vi Ă€ndĂ„ inte. Det var fokus pĂ„ 1 mĂ„naders kontrollen som utförs av en barnlĂ€kare och allt sĂ„g kanon ut. Även lĂ€ngd och vikt och han fortsĂ€tter följa sin kurva, vilket Ă€r det enda vi önskar! Eftersom vi redan var ute passade vi pĂ„ att vara ute framtill lunch och storebror fick leka av sig energi i en lekpark som lĂ„g en bit lĂ€ngre bort, men som vi anser Ă€r lite roligare. Och Ă€ven det uppskattades av lillebror, dĂ„ han for nedför rutchkanan med en vĂ€ldig fart pga. blött efter regn. Innan middagen gick vi Ă„ter ut igen och storebror fick möjligheten till att leka lite till.

Fredag den 4/11: lugn fredag och som Àven startades sent (08:00) likt mÄnga av vÄra mornar. Skönt men kÀnns oerhört ovant dÄ jag vanligtvis brukar kliva upp 05:00 nÀr lillebror lÄg i magen. Vi var inomhus hela förmiddagen och gick ut pÄ eftermiddagen efter storebrors vila. Det blev en lÄngpromenad innan det blev totalt mörkt ute. Till kvÀllen hade jag som sagt sjukt ont i huvudet och lÄg i princip dÀckad i soffan strax efter att storebror somnat och maken blev fri att ta lillebror.

Lördag den 5/11: denna dag blev vĂ„r Ă€lskade minsting hela 1 mĂ„nad gammal. Detta firades inte in pĂ„ nĂ„got speciellt sĂ€tt, dĂ€remot var tanken att han skulle fĂ„ ett namn, men icke dĂ„. Fortsatt namnlös men kĂ€rt barn har mĂ„nga namn sĂ„ vi kallar honom för ”lillebror”, ”Ă€lskling”, ”Lill Skrutten” osv. tills att vi lyckas komma överens om ett namn. Himla svĂ„rt Ă€r det, lĂ€ttare var det med storebror. Hoppas dock snart kunna ge honom ett passande namn! Det hĂ€nde inget speciellt denna lördag förutom lite utomhuslek pĂ„ förmiddagen och till eftermiddagen handlade vi pĂ„ Ica och tillĂ€t storebror leka en liten stund innan vi gick hem, Ă„t middag och gjorde kvĂ€ller. Även denna kvĂ€ll hade jag sjukt ont i huvudet och blev inte en sĂ„n rolig kvĂ€ll igen.

Söndag den 6/11: och idag har vi myst utomhus i den mer roliga parken. Dock uppskattades det inte lika mycket av storebror och det blev kortvarigt i parken, tog oss en promenad hemÄt igen och passade pÄ att leka en liten stund till i en annan park. DÀrefter har vi bara tagit det lugnt hemma, tittat pÄ fotboll och lekt med storebror varvat med att ta hand om lillebrors behov. Nu sover Lille Skrutt och vi ska ta det lugnt under kvÀllen framför film/boklÀsning och knapra pÄ lite ostbÄgar (och dricka himla mycket vatten för min del!).

Som sagt blev Lill Skrutten hela 1 mĂ„nad igĂ„r. Herrejösses vad tiden gĂ„r fort! Det innebĂ€r dessutom att det var 1 mĂ„nad sedan jag genomgick en stor bukoperation för att fĂ„ ut vĂ„r Ă€lskade lillebror. Och det var inte förrĂ€n i tisdags som jag tog bort mina steristrips och ersatte med ett kirurgtejp, som jag nu har pĂ„ mig. KĂ€nns skönt men jag har alltid upplevt det obehagligt med sĂ„ret efter ett kejsarsnitt dĂ„ jag gĂ€rna undviker livmoderinfektion och att lĂ€kningen inte gĂ„r bra. Men jag mĂ„r bra och har kĂ€nningar av snittet, men nog normalt. Återigen har jag aldrig blivit sydd förut och jag har svĂ„rt att kĂ€nna efter om det var bĂ€ttre med agraffer eller inte. Jag upplever just nu att det var lĂ€ttare med agraffer, men jag kan ha trĂ€ngt bort det mesta. Det som var stora skillnaden upplever jag Ă€r just att jag inte har nĂ„gon direkt sĂ„rvĂ€tska likt förra gĂ„ngen eller en glipa i sĂ„ret som orsakar problem. Emellertid har jag hittat en eller fler glipor Ă€ven denna gĂ„ng och haft som en huggtĂ€nder smĂ€rta pĂ„ höger sida och ibland mer eller mindre ont. Jag har Ă€ven ett ordentligt gult blĂ„mĂ€rke ovanför snittet. Men i det stora hela mĂ„r jag bra och skulle tro att allt ser himla fint ut. Man fĂ„r inte glömma bort att man genomgĂ„tt en stor bukoperation och inte lĂ€ker ihop över en dag. Men blir sĂ€kert bra i slutĂ€ndan och ser fram emot mitt eftervĂ„rdsbesök nĂ€stkommande vecka.

Annars Ă€r allt fantastiskt hĂ€rligt hĂ€r hemma. Javisst har Ă€ven vi haft dĂ„liga dagar denna vecka dĂ„ vi haft skrik-kalas (om det inte Ă€r den ene sĂ„ Ă€r det den andre), men för det mesta har vi haft lugna och fina dagar. Och lillebror vĂ€xer och gĂ„r upp i vikt som han ska som sagt och börjar bli mer vaken för var dag som gĂ„r. Han har ocksĂ„ börjat bli mer krĂ€sen vakentid dĂ„ han gĂ€rna ser sig om i lĂ€genheten Ă€n att fĂ„ sitta i en famn i soffan. Storebror och lillebror verkar trivas fint ihop och storebror Ă€r sĂ„ himla fin med sin lillebror. Vill alltid kramas och pussas och lĂ€ser gĂ€rna en bok för honom eller vill vara med vid blöjbyte eller nĂ€r jag försöker trösta honom sĂ„ Ă€r storebror redo med nappen. SĂ„ fint att se den brödrakĂ€rlek som jag hoppas kommer vĂ€xa sig starkare ju Ă€ldre de blir! 💙

NÀ, nu ska jag avsluta. Lillebror Àr lite gnÀllig, en Ica bestÀllning ska göras, sÀngen ska ordnas och en vila behövs dÄ snittet har vÀrkt lite hela dagen. Med detta sÀger jag godnatt!

6 reaktioner till “Sammanfattning & 1 mĂ„nad 💙

 1. TĂ€nk redan en mĂ„nad sĂ„ tiden gĂ„r fort. Hoppas att ni kan enas om ett namn inom det snaraste. Vi bestĂ€mde oss direkt efter förlossningarna Ă€ven om en del smeknamn anvĂ€ndes Ă€ndĂ„ 😉
  Hoppas du slipper huvudvÀrken nu!

  Gilla

  1. Tiden gĂ„r galet fort! Skönt att ni kunde enas direkt om era barns namn. Storebrors namn valdes ocksĂ„ pĂ„ BB, men lillebrors namn har (Ă€r) vi inte överens, dĂ€rav svĂ„rt att ta beslut. Men nu har lillen fĂ„tt namn 😃

   Gilla

  1. Ja, det blir sĂ€llan en lugn stund till övers. Men synd att klaga! Visst blir man det, Ă€ndĂ„ faller man i samma banor strax efter att huvudvĂ€rken slĂ€ppt. Komiskt đŸ€­

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s