Dukning för tre rätters middagen

Glad halloween i efterhand! 🎃👻

Hur var er halloween? Vår var väldigt mysig och trevlig! Trots att vår äldsta inte riktigt förstod vad vi firade verkade det ändå som om han tyckte det var mysigt. Vi bjöd över våra vänner på trerätters middag och firade in halloween tillsammans. Tanken är att det ska bli en liten tradition, vilket jag hoppas att vi kan vidhålla för barnen, då de är mer medvetna nästa år. Ja, i alla fall vår storebror och deras dotter. Det blev dock inte mycket till halloween pynt, utan vi tog det vi hade hemma. Dvs. det blev fyra ljuslyktor med pumpaform och en pumpa dekoration på bordet, servetter med halloween tema och en karvad pumpa. Mina ballongspöken slopade vi då vi låg efter med allt och fokuserade hellre på att maten samt städningen skulle bli klara. Men trevligt blev det ändå!

Menyn

Förrätt: egen gjord pumpasoppa på Butternut, tillagad av min älskade man. Min vän tog även med sig bröd till soppan, formade till ormar. De passade så bra ihop då min vän gjorde scones med saffran som smaksättning. Mums! Vi använde oss av detta recept.

Varmrätt: höstgryta, även kallad för karregryta med kokt potatis till. Även den tillagad av min älskade make, som är riktigt duktig i köket! Även varmrätten gick hem hos samtliga. Vi använde oss av detta recept.

Efterrätt: kladdkaka med mörkchoklad frosting och ett försök till att göra ett spindelnät som dekoration ovanpå av vit choklad, gjord av mig. Också himla god – dock läste jag inte hela receptet innan och frostingen skulle gärna stå över natten, vilket inte denna fick göra, så det blev rätt kladdigt. Men det är smaken man är ute efter och även efterrätten gick hem hos alla. Jag använde mig av dessa recept: chokladtäcke och spindelnätet. Självaste kladdkakan gjorde jag enligt eget recept. Kladdkakan serverades tillsammans med en klick grädde bredvid för de som önskade.

Spindelnätkladdkaka med chokladfrosting

Annars blev det ett himla lugnt halloween firande för oss. Jag satte på mig min dödskalle klänning som sjöng på sin sista vers och storebror fick på sig fin skelett-tröja och svarta byxor (eller svarta monsterbyxor som det sedan böts ut mot). Minstingen fick som sagt ha på sig sin fina ljusa set han fått från sina morföräldrar och maken tänkte inte alls på att klä ut sig. På middag fick vi hem familjen lejon, vilket var roligt att fler tänkte på att sätta på sig någon halloween utstyrsel. Vår bordsdukning bestod av halloween ljus (pumpaljus), karvad pumpa, fina gula rosor vi fick av min vän med familj, halloween servetter, vinglas samt de tallrikar och bestick som skulle användas under kvällen.

Innan halloween firandet startades var vi utomhus en bra stund, ca 2 timmar. Vi tog en promenad bort till en rolig lekplats vi inte besöker lika ofta, vilket var uppskattat hos storebror. Duggregn fick vi på oss, men gjorde oss ingenting.

Hoppas att ni också fick en fin halloween, trots att det föll in på en måndag detta år! 👻🎃

30 reaktioner till “Halloween – 2022

 1. Vilken härlig och festlig halloween ni fick och firandet kan bli en härlig tradition.
  Vi firade inte alls utan hade hand om flickorna hela dagen. De hade firat dagen innan så halloween var liksom avklarat redan.

  Gilla

 2. Trevligt med vänner på middag och början till en tradition. Pumpasoppa är gott och lätt att ta med i termos på utflykt också, i år har jag odlat egna pumpor men har inte gjort soppa än.
  Jag har aldrig firat Halloween, det närmaste jag kommit det var i Dublin för 5 år sedan, där är det en riktig folkfest, de flesta husen är utsmyckade med lampor, nät och skelett, nästan alla man möter är utklädda och pubarna överfulla.

  Gilla

  1. Riktigt mysigt och roligt! Älskar anledningar till att fira, då även halloween även fast att det egentligen inte finns någon sådan tradition hos mig som barn 😊👍🏻

   Gilla

 3. Vilket firande! Ambitiöst av er att rodda ihop trerätters middag, dekorativ dukning och vänner på besök med två småttingar hemma. 🙂

  (Sent) Svar: Tack för din kommentar. ❤

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s